Weekend guide

default image

Παγωμένο freddo στο Λασίθι -στο καβούρι ντε- δροσιστικά ποτάκια υπό τους ήχους του Jazz’n’Jazz και ευκαιρίες για συναυλίες και άλλα events

Παγωμένο freddo στο Λασίθι -στο καβούρι ντε, ουζοκατανύξεις στο Φιλαδέλφι, δροσιστικά ποτάκια υπό τους ήχους του Jazz’n’Jazz και όλα τα σημαντικά πολιτιστικά events του σαββατοκύριακου. Το MEN 24 βγαίνει, δοκιμάζει και προτείνει.
Έξοδος




Λασίθι

Γρηγ. Λαμπράκη, Μεγάλο Καβούρι



Παραπλανητικό το όνομα, το εξαιρετικό καφέ βρίσκεται στο Καβούρι και προσελκύει τα πλήθη σερβίροντας πολύ καλό καφέ σε μια τοποθεσία με καταπληκτική θέα στην θάλασσα. Επισκεφτείτε το κυρίως το απογευματάκι και απολαύστε το ηλιοβασίλεμα με ένα παγωμένο Freddo ή ένα θεσπέσιο παγωτό. Αν πεινάσετε το μαγαζί σερβίρει και εξαιρετικούς μεζέδες με κορυφαίο το club sandwich.




Το Φιλαδέλφι

Δουκίσσης Πλακεντίας 128, Αμπελόκηποι



Θέλετε να απολαύσετε το κρασί ή το ουζάκι σας και καλή κουζίνα, αλλά χωρίς να … ξενιτευτείτε; Το Φιλαδέλφι βρίσκετε στο κέντρο της πόλης. Μια μικρή, προσιτή ταβέρνα με ξύλινη διακόσμηση που δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα! Γευτείτε ελληνική κουζίνα και ξεχωριστούς Κρητικούς μεζέδες. Μην φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε από ορεκτικά την ψητή φέτα και από κυρίως πιάτα το γιουβέτσι και το γιαουρτλού. Συνοδεύστε το φαγητό σας με το έξοχο λευκό κρασί του μαγαζιού. Ένα ιδανικό μέρος για μια αξέχαστη βραδιά με καλούς φίλους.




Jazz n Jazz

Δεινοκράτους 4, Κολωνάκι, 2107258362



Ένα μαγαζί για τους φίλους της jazz. Πριν μπείτε στο μαγαζί, την προσοχή θα σας τραβήξει ένα μεγάλο παλιό ποδήλατο που κοσμεί την είσοδό του. Προσέξτε επίσης το θυροτηλέφωνο με τα ονόματα μεγάλων τραγουδιστών της jazz μουσικής. Πρόκειται για ένα μικρό, σκοτεινό μαγαζάκι με λίγα τραπέζια. Στους τοίχους του κρέμονται κάδρα με τραγουδιστές και οργανοπαίχτες της jazz, καθώς και παλιές τρομπέτες και σαξόφωνα. Στην πόρτα σας υποδέχεται ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, πάντα με χαμόγελο που δεν μπορείς παρά να ανταποδώσεις! Ένα μέρος ιδανικό για να χαλαρώσετε πίνοντας το ποτό σας και ακούγοντας καλή jazz μουσική.




Γκαζάκι

Τριπτολέμου 31, Γκάζι, 2103460901



Τα μπαράκια στο Γκάζι είναι πολλά , όπως άλλωστε όλοι γνωρίζουμε. Υπάρχει όμως ένα που ξεχωρίζει για τα ωραία κοκτέιλ του και για τις καλές μουσικές επιλογές του. Το Γκαζάκι είναι ένα μικρό μαγαζί, το δηλώνει άλλωστε και το όνομα του, με ωραίο κόσμο και κυρίως με μια πολύ ωραία ταράτσα. Πίνεις χαλαρά το ποτάκι σου στους άνετους καναπέδες και αγναντεύεις το Γκάζι από ψηλά. Τώρα που οι ζέστες έπιασαν για τα καλά, είναι ιδανικό για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια που έρχονται, έτσι για να ξεχαστούμε λιγάκι.




Πολιτιστικά




Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της Βαβέλ

14-17 Ιουνίου, Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, 2103461589



Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της Βαβέλ, έρχεται φέτος τρεις μήνες πιο νωρίς, από την Πέμπτη 14 έως και την Κυριακή 17 Ιουνίου στην Τεχνόπολη. Μια γιορτή δημιουργίας. Μια γιορτή που ενώνει καταξιωμένους σε όλο τον κόσμο δημιουργούς με νέους καλλιτέχνες, κόμικς με ζωγραφική, μουσική με εγκαταστάσεις, ταινίες κινουμένων σχεδίων με θέατρο δρόμου και commedia dell’arte, graffiti με συζητήσεις και spontaneous art, Έλληνες και “ξένους”.



Περισσότερες πληροφορίες στην
Agenda 24




UNREAL, Extending Comic Culture

14-20 Ιουνίου, Bios, Πειραιώς 84, 2103425335



Παράλληλα με το 12o Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της Βαβέλ στη γειτονική Τεχνόπολη, το Bios εξερευνώντας τη μη πραγματική διάσταση της κουλτούρας των κόμικς, διοργανώνει ένα σύνολο δράσεων, που περιλαμβάνει προβολές, εκθέσεις, Dj sets και οπτικοακουστικά δρώμενα γύρω από την κουλτούρα των κόμικς, τους χαρακτήρες και το φανταστικό.



Η δράση UNREAL, Extending Comic Culture διαρκεί από Πέμπτη 14 έως Τετάρτη 20 Ιουνίου και χωρίζεται σε πέντε επιμέρους θεματικές ενότητες με πρωτοπόρους καλλιτέχνες, εκθέσεις, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, multimedia δράσεις κ.τ.λ.



Περισσότερες πληροφορίες στην
Agenda 24




Yamato The Drummers Of Japan

15-16 Ιουνίου, Θέατρο Λυκαβηττού



Οι Ιάπωνες τυμπανιστές έρχονται στην Ελλάδα και δίνουν το δικό τους μήνυμα ζωής με τη συμμετοχή της Ομάδας κρουστών της Ιθάκης. Η παράδοση της τέχνης και της τεχνικής τους χάνεται στα βάθη των αιώνων. Το άκουσμα τους και η εικόνα τους μαγνητίζουν τα βλέμματα και ‘αιχμαλωτίζουν’ την προσοχή. Σε κάθε παράσταση οι χτύποι των τυμπάνων τους απογειώνουν τους παλμούς της καρδιάς. Και είναι αυτό το κύμα ενέργειας-πλαισιωμένο από χρώματα και εντυπωσιακές ενδυμασίες, ρυθμούς και ήχους που συναντιούνται στα σταυροδρόμια των ηπείρων- το οποίο δημιουργεί μια ανεπανάληπτη μουσική πανδαισία. Ένα υπερθέαμα που ‘κόβει την ανάσα’ ενισχύοντας ταυτόχρονα τη ζωντάνια και την επιθυμία του κόσμου για ένταση, ρυθμό, ζωή!



Περισσότερες πληροφορίες στην
Agenda 24




Underworld, Madness και Βeastie Boys

16 Ιουνίου, Ejekt Festival, Ολυμπιακά Προπονητήρια Baseball



Το 2005 έγινε η αρχή. Ένα μεγάλο πάρτι με πρωταγωνιστές τους Chemical Brothers.



Το 2006 ήρθε η καθιέρωση. Highlights: Οι New Order, η πλέον άρτια οργάνωση σε ελληνικό φεστιβάλ, τα happenings, η αθρόα προσέλευση του κόσμου από το απόγευμα μέχρι το επόμενη αυγή (!), ο ασταμάτητος χορός και κυρίως η λησμονημένη αίσθηση ενός πραγματικού, καλοκαιρινού φεστιβάλ.



Φέτος, το Heineken Ejekt Festival 2007 πηγαίνει “ένα βήμα πιο πέρα”, γίνεται ακόμα μεγαλύτερο και ακόμα πιο πολυσυλλεκτικό, φιλοδοξώντας να προσφέρει την απόλυτη, καλοκαιρινή μουσική εμπειρία. Γι’ αυτό, συγκεντρώνει σε μια μέρα και μια σκηνή, τρία τεράστια ονόματα που γεμίζουν στάδια και είναι headliners στα μεγαλύτερα φεστιβάλ σε ολόκληρο τον πλανήτη. Φέτος, στις 16 Ιουνίου στο Ελληνικό, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τρία από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της σύγχρονης μουσικής από κάθε είδος (hiphop, rock, dance).



Περισσότερες πληροφορίες στην
Agenda 24

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα