Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Δωρεά υπερσύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού στα ιατρεία του Πυροσβεστικού Σώματος στη Θεσσαλονίκη

Διαβάζεται σε 3'
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Δωρεά υπερσύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού στα ιατρεία του Πυροσβεστικού Σώματος στη Θεσσαλονίκη

Στη δωρεά ενός υπερσύγχρονου διαγνωστικού ιατρικού μηχανήματος για τον εξοπλισμό των Κεντρικών Ιατρείων του Πυροσβεστικού Σώματος στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ως αρωγός στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, δώρισε έναν υπερσύγχρονο έγχρωμο Υπερηχοτομογράφο Versana Essential της εταιρείας G.E. healthcare, που αποτελεί ένα αξιόπιστο σύστημα υπερήχων υψηλής ποιότητας, το οποίο υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα διαγνωστικών εξετάσεων, όπως υπερηχογραφικών εξετάσεων κοιλίας, εξετάσεις αγγείων και μυοσκελετικού συστήματος.

Όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών κ. Γιώργος Ζέρδιλας: «Πρόθεση και θέληση του Ομίλου είναι η στήριξη των ανθρώπων του Πυροσβεστικού Σώματος που ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους, βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή, για την προστασία των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος. Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να προσφέρουμε αυτό το σύγχρονο διαγνωστικό εργαλείο για αποκλειστική χρήση από τους ιατρούς του Πυροσβεστικού Σώματος».

Ο κ. Ζέρδιλας επεσήμανε πως ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ως ο μεγαλύτερος ελληνικός Όμιλος Υγείας, βρίσκεται σε μια άλλη «πρώτη γραμμή», αυτή της ιατρικής καινοτομίας με διαχρονική δέσμευση να είναι ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ και συνεπώς, να υιοθετεί πρώτος στη χώρα μας τις τελευταίες εξελίξεις στην ιατρική τεχνολογία, προς όφελος του Έλληνα ασθενή.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παραμένει πιστός και προσηλωμένος στην επιθυμία του ιδρυτή και Προέδρου του, Δρ. Γεώργιου Αποστολόπουλου, να επιστρέφει, πάντα, πίσω στην κοινωνία ένα σημαντικό κομμάτι από αυτό που η κοινωνία, απλόχερα, του προσφέρει. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρδιλας: «Πρόκειται για μια επιθυμία που συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας και του DNA του Ομίλου μας. Τη επιθυμία αυτή, την κάναμε πράξη, για μια ακόμα φορά, τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την άμεση αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, όντας παρόντες σε ένα μέτωπο όπου το πυροσβεστικό σώμα βρέθηκε εξ’ αρχής στην πρώτη γραμμή, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στη διάσωση ανθρώπων και περιουσιών. Είναι αυτονόητο ότι, στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πυροσβέστες, τους ανθρώπους που με αυτοθυσία, μέσα σε ακραίες συνθήκες, αγωνίζονται για την προστασία της ζωής και της περιουσίας όλων μας».

Κατά την παραλαβή του ιατρικού μηχανήματος πραγματοποιήθηκε μια σεμνή τελετή στο κτήριο Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγου Π.Σ. Ευάγγελου Φαλάρα, του Συντονιστή Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγου Π.Σ. Κοσμίδη Θεόδωρου, του Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχου Στεργιούλα Ιωάννη, του Διοικητή Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης Αρχιπύραρχου Μπαλατσούκα Νικόλαου και του Προϊστάμενου Κεντρικών Ιατρείων Θεσσαλονίκης , Πύραρχου Ε.Κ. (ΥΙ) Τσαβδαρίδη Ιωάννη.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Π.Σ. κ. Φαλάρας ευχαρίστησε για τη δωρεά τον Πρόεδρο και τη διοίκηση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών τονίζοντας πως: «αυτή η προσφορά είναι ένα δείγμα υποστήριξης και αγάπης και εμείς θα προσπαθήσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε όσο γίνεται καλύτερα, ώστε οι συνάδελφοι να προλάβουν να θεραπεύσουν προβλήματα υγείας, για να μπορούμε, όλοι μαζί, να συνεχίσουμε προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους συμπολίτες μας».

Από την ίδρυσή του, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αναπτύσσει τη δραστηριότητά του, υλοποιώντας παράλληλα ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη να αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα