Βαρεμένος: Ο Ζάεφ ευκαιρία για λύση στο Σκοπιανό

Βαρεμένος: Ο Ζάεφ ευκαιρία για λύση στο Σκοπιανό
Ο Γιώργος Βαρεμένος eurokinissi

Για διγλωσσία κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ο αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7

Στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 μίλησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος και, αναφερόμενος στο Σκοπιανό, τόνισε πως “ο προηγούμενος πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, έχει γεμίσει τη χώρα του με πλαστικά αγάλματα, την έχει μετατρέψει σε DisneyLand”, και πως είναι ευκαιρία, πλέον, που πρωθυπουργός είναι ο Ζόραν Ζάεφ να βρεθεί μια λύση.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρεμένο, οι διαπραγματεύσεις είναι πιο περίπλοκες απ’ ο,τι μοιάζουν και η θέση της κυβέρνησης είναι η εθνική θέση. Όπως είπε “το διακύβευμα είναι ένα, σκέτη Μακεδονία όπως την αποκαλούν 140 χώρες ή σύνθετη ονομασία”;

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρχει διγλωσσία και κάλεσε την αντιπολίτευση να μην λέει στο προσκήνιο ότι συμφωνεί με τη σύνθετη ονομασία και στο παρασκήνιο να κάνει λόγο για εθνική ήττα. “Τι χώρα θέλουμε; Μια περίκλειστη, φοβική ή μια χώρα που θα μπορεί να βάλει τη σφραγίδα της στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή;” είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Βαρεμένος υπογράμμισε ότι στα Σκόπια υπάρχει η πίεση της ένταξής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, επομένως η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί όσα περισσότερα μπορεί και να περάσει τις θέσεις της. “Πρέπει να εφαρμόσουμε μια μεγάλη πολιτική, σκεπτόμενοι στρατηγικά και να κινηθεί η χώρα σε ένα μακρύ ορίζοντα. Η ευθύνη για το Σκοπιανό είναι εθνική και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί” είπε.

Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι τα Σκόπια έχουν ένα ακροατήριο το οποίο δεν μπορεί να το αγνοήσει ο κ. Ζάεφ, ωστόσο η Ελλάδα δεν πρέπει να κινηθεί με βάση τα σφάλματα του παρελθόντος, τα οποία είναι υπαρκτά και δεν είναι εικασίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα