Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα
Χιονιάς MotionTeam

Πολλά τα προβλήματα σε όλη τη χώρα από την σφοδρή κακοκαιρία. Με δυσκολία οι μετακινήσεις. Σε επιφυλακή οι αρχές στον Έβρο

Θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο η κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, τα χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής χώρας, τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Μάλιστα, έκλεισε η λ. Πάρνηθος από τελεφερίκ και πάνω λόγω της χιονόπτωσης, ενώ κλειστή μέχρι το προσεχές Σάββατο θα μείνει η εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου στο ύψος του Διακοπτού, λόγω των κατολισθήσεων που έχουν σημειωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση αυτή ελήφθη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα των κατολισθήσεων στην περιοχή της εθνικής οδού.

Με δυσκολία οι μετακινήσεις και στα λιμάνια της χώρας καθώς σε ισχύ μερικό απαγορευτικό απόπλου, λόγω των ισχυρών ανέμων που κατά τόπους φθάνουν τα 9 με 10 μποφόρ.

Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες και Μαρμάρι, ενώ απαγορεύτηκε και ο απόπλους από το λιμάνι του Λαυρίου. Από τον Πειραιά, ωστόσο, τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά.

Δεμένα παραμένουν τα πλοία των γραμμών Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Αρκίτσα-Αιδηψός και Βόλος-Σποράδες.

Δείτε την κίνηση στους δρόμους από τον χάρτη του NEWS 247.

Τη Τρίτη, χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχής της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, που κατά τόπους θα είναι πυκνές. Πυκνό χιόνι, άρχισε να πέφτει, μετά τις 7.30΄ χθες το βράδυ, και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε αναλυτικά τι καιρό κάνει κάθε στιγμή και για όποια περιοχή ενδιαφέρεστε στο deltiokairou.gr

Έβρος: Σε ετοιμότητα για τις πλημμύρες

Σε συναγερμό συνεχίζουν να βρίσκονται οι υπηρεσίες της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης και των δήμων του Έβρου, καθώς διαπιστώνεται συνεχιζόμενη αύξηση των ποσοτήτων νερού που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια από τη Βουλγαρία, μέσω του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων ‘Αρδα και Τούντζα.

Η ετοιμότητα εστιάζεται στην άμεση εκκένωση των παρόχθιων χωριών, στην περίπτωση που αυξηθεί επικίνδυνα η στάθμη του μεγάλου διασυνοριακού ποταμού, απειλώντας κατοικημένες περιοχές με πλημμύρες.

Μετά την εκκένωση σπιτιών στο Ορμένιο που κατακλύστηκε από νερά του Έβρου, υπάρχει σχέδιο και για την προληπτική εκκένωση των παρόχθιων οικιών των χωριών, Δίκαια, Νέα Βύσσα, Μαράσια, παλιά (κάτω) Σαγήνη, Πύθιο και Πράγγιο.

Διαβάστε αναλυτικά τι καιρό κάνει κάθε στιγμή και για όποια περιοχή ενδιαφέρεστε στο deltiokairou.gr

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες που καταφθάνουν στις αρχές του Έβρου από την Βουλγαρία, προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς τα φράγματα του Στούντεν Κλάντενετς και Ιβαΐλογκραντ, επί του Άρδα ποταμού, εμφανίζουν πληρότητα που ξεπερνά το 100%.

Η εκτίμηση της Πολιτικής Προστασίας είναι πως αν συνεχιστεί η διαρκώς αυξανόμενη σε όγκο και ταχύτητα ροή νερών στην ελληνική κοίτη, δια του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων ‘Αρδα και Τούντζα, ενδέχεται τις επόμενες ώρες να παρατηρηθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε όλα σχεδόν τα παρόχθια χωριά του ακριτικού νομού.

Αποκλεισμένη κοινότητα στις Σέρρες

Αποκλεισμένοι παραμένουν οι περίπου εκατό κάτοικοι της ακριτικής ορεινής πρώην κοινότητας της Βροντούς Σερρών, αντιμέτωποι με τη σφοδρή χιονόπτωση που πλήττει την περιοχή.

Με το θερμόμετρο να αγγίζει τους -10 βαθμούς Κελσίου και τα εκχιονιστικά μηχανήματα να αδυνατούν να ανοίξουν την αγροτική οδό Σερρών – Βροντούς οι κάτοικοι φοβούνται ότι έπονται τα χειρότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας αφού το χιόνι σε αρκετές περιοχές ξεπερνά τα δύο μέτρα ύψος.

Νωρίς σήμερα το πρωί εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Κοινότητας Σερρών θα προσπαθήσουν να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους και να ανοίξουν τους δρόμους, ενώ να σημειωθεί ότι το μεσημέρι εκχιονιστικό μηχάνημα στην προσπάθειά του να φτάσει στην Βροντού υπέστη τεχνική βλάβη και επέστρεψε στην πόλη των Σερρών.

Διαβάστε αναλυτικά τι καιρό κάνει κάθε στιγμή και για όποια περιοχή ενδιαφέρεστε στο deltiokairou.gr

Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη των νερών των ποταμών στα Τρίκαλα

Έντονες βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονόπτωση στα ορεινά σημειώθηκαν χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, με αποτέλεσμα να έχει ανέβει επικίνδυνα η στάθμη των ποταμών. Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες με κύρια αυτή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Μάλιστα, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, στον Δήμο Πύλης Τρικάλων παραμένουν αποκλεισμένα 22 δημοτικά διαμερίσματα και στο Δήμο Καλαμπάκας, άλλα 30, ενώ, για προληπτικούς λόγους διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου Θεσσαλονίκης.

Τέλος, κλειστό παρέμεινε και την Τρίτη το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, λόγω των ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν σε ολόκληρο το νομό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα