Κινούμενη άμμος τα μικρά κόμματα

Κινούμενη άμμος τα μικρά κόμματα
Βουλή - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Η αδυναμία να ενοποιηθεί ο χώρος δεξιότερα της ΝΔ, η ώρα των αποφάσεων για τον Σταύρο Θεοδωράκη και οι φήμες για μη κάθοδο των ΑΝΕΛΛ που διαψεύδεται κατηγορηματικά.

Με κινούμενη άμμο μοιάζει το τοπίο στα μικρότερα κόμματα, με τις πιθανότητες πλέον για πεντακομματική επόμενη Βουλή-που μειώνει το ποσοστό για την επίτευξη αυτοδυναμίας-να είναι το πιθανότερο σενάριο.

Η ακύρωση της αρχικής συμφωνίας του Κυριάκου Βελόπουλου με τον Φαήλο Κρανιδιώτη καταδεικνύει πως δεξιότερα της ΝΔ δεν μπορεί να συγκροτηθεί νέο κόμμα με αξιώσεις κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Μόνο η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου δείχνει αυτή τη στιγμή ικανή να διαψεύσει τις παραπάνω εκτιμήσεις, ενώ αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Φ.Κρανιδιώτη στον Νews 24/7 στους 88,6 ότι οι περισσότεροι αρχηγοί στο χώρο φτιάχνουν κόμμα για να πάρουν την κρατική επιχορήγηση!

Μάρτιο θα λάβει την απόφασή του ο Σταύρος Θεοδωράκης για το εάν το Ποτάμι να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές ή θα προχωρήσει σε προεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία. Οπως έχει πει σε στελέχη του κόμματός του ο Στ. Θεοδωράκης το Ποτάμι θα κατέβει στις εκλογές εφόσον οι δημοσκοπήσεις του δίνουν 2,5%, σε διαφορετική περίπτωση θα συνεργαστεί με τη ΝΔ, με την οποία υπάρχει ήδη “προσύμφωνο”, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες του Νews 24/7.

Οι ΑΝΕΛΛ, με τη σειρά τους, διαψεύδουν φήμες ότι ο Πάνος Καμμένος θα εγκαταλείψει την πολιτική, φήμες που ξεκίνησαν από μια ομιλία του Προέδρου του κόμματος. Οι ΑΝΕΛΛ επιμένουν πως έγινε λάθος ερμηνεία και πως το κόμμα με επικεφαλής τον Πάνο Καμμένο θα δώσει το παρόν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Ωστόσο ενδιαφέρον έχει το τι θα συμβεί με την έλευση στη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πρώτον, δυο βουλευτές έχουν εκφράσει τη βούλησή τους να την υπερψηφίσουν. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Πάνος Καμμένος ή θα πρέπει να πάρει πίσω την κομματική πειθαρχία που έχει θέσει ή θα πρέπει να τους διαγράψει, με κίνδυνο να μείνει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα, αφού για τη θεσμική της ϋπαρξη απαιτείται η ύπαρξη πέντε βουλευτών. Χειρότερα θα είναι τα πράγματα σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος αποφασίσει να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, οπότε τρεις τουλάχιστον βουλευτές δεν θα τον ακολουθήσουν.

Το παζλ γίνεται δυσκολότερο καθώς οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον πιθανότητες εισόδου στη Βουλή στα κόμματα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Ζωής Κωνσταντοπούλου και Γιάννη Βαρουφάκη, ενώ ο Βασίλης Λεβένυης θα αγωνιστεί για να μπει η Ένωση Κεντρώων στο επόμενο Κοινοβούλιο…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα