Πήρε τα χρήματά της πίσω από ελληνικό πρακτορείο

Πήρε τα χρήματά της πίσω από ελληνικό πρακτορείο

Δικαιώθηκε εξωδικαστικά Βελγίδα ταξιδιώτης, που είχε χρεωθεί με το διπλάσιο ποσό

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Όσοι καταναλωτές προσφεύγουν για να δικαιωθούν, μπορούν να βρουν το δίκιο τους και τα παραδείγματα είναι πολλά.

ADVERTISING

Πρόσφατα, Βελγίδα καταναλώτρια υπέβαλε αναφορά στην Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Επίλυσης Διαφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ODR Platform, υποστηρίζοντας ότι έκλεισε αεροπορικά εισιτήρια μέσω διαδικτύου από ελληνικό ταξιδιωτικό πρακτορείο, ωστόσο, λόγω τεχνικού σφάλματος που αφορούσε στη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος διπλοκρατήθηκαν τα εισιτήρια, με συνέπεια να χρεωθεί η πιστωτική της κάρτα με το διπλάσιο ποσό.

Η καταναλώτρια προσπάθησε, αρχικά, να επιλύσει τη διαφορά απευθείας με την εταιρεία, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα και προχώρησε σε καταγγελία στην πλατφόρμα ΗΕΔ.

Η υπόθεση διαβιβάσθηκε μέσω της πλατφόρμας στην Ανεξάρτητη Αρχή "Συνήγορος του Καταναλωτή", η οποία ήλεγξε αρχικά τη συμμόρφωση της ιστοσελίδας του ηλεκτρονικού καταστήματος με τις υποχρεώσεις που επιβάλλουν η Κ.Υ.Α. υπ' αριθμ. 70330/2015 και ο Κανονισμός 524/2013 για την ηλεκτρονική επίλυση διαφορών.

Στη συνεχεία, η Αρχή, αφού διαπίστωσε ότι οι υποχρεώσεις είχαν τηρηθεί, προχώρησε στην ηλεκτρονική διαμεσολάβηση για την επίλυση της διαφοράς, στο πλαίσιο της οποίας η εταιρεία παραδέχθηκε το σφάλμα της και πίστωσε στην καταναλώτρια το ποσό των 399,96 ευρώ.

Όπως επεσήμανε η αναπληρώτρια Συνήγορος Καταναλωτή Αθηνά Κοντογιάννη, "η διαδικασία της ηλεκτρονικής διαμεσολάβησης διήρκεσε μόλις 20 ημέρες (με προθεσμία ολοκλήρωσης κατά την κείμενη νομοθεσία τις 90 ημέρες)."

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Airbus δίνει στους επιβάτες τη δυνατότητα να κάνουν επιλογές για το ταξίδι τους

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πακετάρεις αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο

SHARE:

24Media Network