Digital Nomads: Τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ζεις και να εργάζεσαι

Digital Nomads: Τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ζεις και να εργάζεσαι
istockphoto

Η Κύπρος βρέθηκε στην 13η θέση, ανάμεσα στις 15, για το κλίμα, την ποιότητα ζωής και τη συνδεσιμότητα με άλλες χώρες.

Η Λισαβόνα βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα με τις καλύτερες τοποθεσίες στον κόσμο για να ζήσει ένας ψηφιακός νομάδας, δηλαδή κάποιος που δουλεύει εξ’ αποστάσεως, σύμφωνα με νέα έρευνα της Savills.

Η Κύπρος βρίσκεται μέσα στη λίστα των 15, όπως τους κατέταξε ο δείκτης Savills Executive Nomad Index. Οι τοποθεσίες θα έπρεπε να διαθέτουν είτε  ψηφιακό πρόγραμμα βίζας για νομάδες, είτε ισοδύναμο, είτε στην περίπτωση των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών χωρών, αποτελούν ήδη μέρος ενός μεγάλου οικονομικού μπλοκ που επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων για διαβίωση ή εργασία. Ακόμη ο δείκτης μετρά το καλό κλίμα όλο το χρόνο, την ποιότητα ζωής και την κατάσταση της αγοράς κατοικίας.

Η πανδημία δημιούργησε το παγκόσμιο κύμα των digital nomads, των υπαλλήλων που μπορεί να εργάζονται από ένα καφέ στο Μπάλι ή την Κόστα Ρίκα – από μια βίλα στο Αλγκάρβε ή από ένα διαμέρισμα στο Μαϊάμι, να παρακολουθούν τις συσκέψεις στις εταιρείες τους μέσω Zoom και να επιστρέφουν στο πραγματικό τους γραφείο κάθε 3 μήνες για μια σημαντική συνάντηση.

Σύμφωνα με τη Savills, τα ιδανικά μέρη για τους ψηφιακούς νομάδες είναι αυτά που πληρούν κάποιες σημαντικές προϋποθέσεις, όπως καλές αεροπορικές συνδέσεις, σταθερό internet υψηλής ταχύτητας, κίνητρα μετεγκατάστασης κ.α. Αυτή η νέα μορφή τουρισμού δίνει μεγάλη έμφαση στην υγεία, την ευεξία και τον γενικό τρόπο ζωής.

Η Λισαβόνα βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης χάρη στην υψηλή ποιότητα ζωής που προσφέρει η Πορτογαλία. Η χαμηλή ρύπανση και το ευνοϊκό κλίμα είναι επίσης πλεονεκτήματα. Η Λισαβόνα προσφέρει ακόμη μεγάλο δίκτυο αεροπορικών συνδέσεων. Το Algarve της Πορτογαλίας, κατατάσσεται επίσης στην τέταρτη θέση, προσφέροντας πολλά από τα ίδια οφέλη.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Μαϊάμι, μια διάσημη πόλη με ζεστό κλίμα και παραλίες. Στην τρίτη θέση το Ντουμπάι βρίσκεται στην κορυφή του δείκτη Savills αναφορικά με την αεροπορική συνδεσιμότητα, με περισσότερες από 100 χώρες και περισσότερους από 240 προορισμούς.

Τα Μπαρμπάντος, που έχουν το ταχύτερο ίντερνετ στην Καραϊβική, κατατάσσονται στην πέμπτη θέση, χάρη στο ελκυστικό κλίμα και τις καλές αεροπορικές συνδέσεις.

Η Κύπρος βρέθηκε στην 13η θέση στην κατάταξη, καταγράφοντας καλά σκορ σε όλα τα κριτήρια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα