Γερμανοί γκόλφερς “κάνουν ποδαρικό” στην τουριστική σεζόν του 2023 στην Ελλάδα

Γερμανοί γκόλφερς “κάνουν ποδαρικό” στην τουριστική σεζόν του 2023 στην Ελλάδα
Τέσσερα γήπεδα γκολφ στο ξενοδοχείο The Westin Resort της Costa Navarino

Οι πρώτοι τουρίστες της σεζόν έφτασαν στη χώρα μας, στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παίχτες γκολφ.

Τουρίστες από τη Γερμανία «έκαναν ποδαρικό» την Κυριακή (19/2) στην τουριστική σεζόν του 2023, φτάνοντας στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας για να περάσουν τις διακοπές τους.

Την ίδια ημέρα άνοιξε ένα από τα μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία της Costa Navarino, το The Westin Resort, για να υποδεχθεί τους περισσότερους από αυτούς, ενώ χτες άνοιξαν και τα τέσσερα γήπεδα γκολφ του ίδιου συγκροτήματος. Σε λίγες ημέρες ανοίγει και το κέντρο τένις με τα 16 σύγχρονα γήπεδα. Οι 110 τουρίστες που πέταξαν απευθείας από το Μόναχο στην Καλαμάτα με πτήση της Aegean, έτυχαν θερμής υποδοχής στο αεροδρόμιο από τους τοπικούς άρχοντες της περιοχής, τον Δήμαρχο Καλαμάτας αλλά και την Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου αρμόδια για τον Τουρισμό, Άννα Καλογεροπούλου και εκπροσώπους του Συλλόγου Ξενοδόχων.

Η Πελοπόννησος αυτή τη στιγμή διαθέτοντας τον πρώτο, πλήρη αυτόνομο προορισμό της χώρας, την Costa Navarino, μπορεί και υποδέχεται τουρίστες μέσα στο χειμώνα, παρέχοντας τους υπηρεσίες και υποδομές υψηλού επιπέδου. Ο τουρισμός γκολφ, μια θεματική μορφή τουρισμού, που αφορά ταξιδιώτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου που ταξιδεύουν εκτός περιόδων αιχμής, μπορεί πλέον να εξυπηρετηθεί από τα τέσσερα γήπεδα 18 οπών της Costa Navarino. Τα γήπεδα είναι ανοικτά πλέον για τους λάτρεις του γκολφ όλων των επιπέδων, ενώ ο προορισμός κατάφερε να αποσπάσει μια σημαντική διάκριση, ως ο «Καλύτερος Ανερχόμενος Προορισμός Γκολφ» παγκοσμίως (World Golf Awards 2022). Μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να ανοίξει και το Mouratoglou Tennis Center, το οποίο επίσης προσελκύει ταξιδιώτες από το εξωτερικό, εξυπηρετώντας παίκτες όλων των επιπέδων, σε 16 σύγχρονα γήπεδα.

Το ξενοδοχείο Westin, που διαθέτει 450 δωμάτια και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φιλοξενήσει και πολλούς έλληνες επισκέπτες για το τριήμερο των Αποκριών, καθώς έχει ετοιμάσει προγράμματα με δραστηριότητες εμπνευσμένες από τα έθιμα και στις παραδόσεις της περιοχής.

Στην Καλαμάτα την επόμενη εβδομάδα αναμένονται άλλες δύο πτήσεις από τη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα από την Σουηδία και την Δανία, ενώ οι πτήσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Σημειώνεται ότι στις 5 Απριλίου θα ανοίξει στην Costa Navarino και το ξενοδοχείο W, καθώς και στις 13 το Romanos. Αρχές καλοκαιριού θα κάνει το ντεπούντο του στο συγκρότημα αλλά και στην Ελλάδα το παραθαλάσσιο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Mandarin Oriental, που θα περιλαμβάνει 99 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 48 υπόσκαφες βίλες με ιδιωτική πισίνα, μεγάλες βεράντες και πέντε εστιατόρια και μπαρ.

Mandarin Oriental

Το στοίχημα του χειμερινού τουρισμού

Η Πελοπόννησος φαίνεται να κερδίζει σε ένα μεγάλο βαθμό το στοίχημα του χειμερινού τουρισμού, αφού αυτή τη στιγμή οι υποδομές της μπορούν να υποστηρίξουν δραστηριότητες που γίνονται το χειμώνα. Το γκολφ, είναι σίγουρα μια από αυτές.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών FMI, η παγκόσμια αγορά τουρισμού γκολφ το 2023 αναμένεται να σημειώσει σημαντική αξία που θα ξεπερνά τα 23 δισ. δολάρια και μέχρι το 2032 θα ξεπεράσει τα 40 δισ. δολάρια. Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 60 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο οι οποίοι ταξιδεύουν για να παίξουν γκολφ, με τη μέση κατά κεφαλήν δαπάνη να είναι υψηλότερη από όλα τα άλλα αθλήματα, αλλά και από τις υψηλότερες σε όλες τις μορφές τουρισμού.

Κόντρα σε αυτούς που πίστευαν ότι το γκολφ αφορά κυρίως ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, μια νεότερη γενιά παικτών έχει εμφανιστεί, με τα στοιχεία να δείχνουν αύξηση κατά 20% στον αριθμό των νεαρών παιχτών γκολφ σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα