Varko Bay: Υπερπολυτελές τουριστικό συγκρότημα 180 εκατ. ευρώ στην Αιτωλοακαρνανία

Varko Bay: Υπερπολυτελές τουριστικό συγκρότημα 180 εκατ. ευρώ στην Αιτωλοακαρνανία

Σε δυο χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθεί η επένδυση του θέρετρου στην περιοχή Βαρκό, που θα περιλαμβάνει εκατοντάδες βίλες και δεκάδες κατοικίες.

Στο χάρτη του τουρισμού πολυτελείας μπαίνει δυναμικά και η Αιτωλοακαρνανία, με το σύνθετο τουριστικό έργο Varko Bay, για το οποίο δόθηκε πριν από λίγες ημέρες το «πράσινο φως», μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της έγκρισης του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης της επένδυσης.

Το υπερπολυτελές θέρετρο Varko Bay θα αναπτυχθεί στη Χερσόνησο Βαρκό της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας της Δυτικής Ελλάδας, με το κόστος για την υλοποίηση ανάπτυξης να υπερβαίνει τα 180 εκατ. ευρώ. Το πέντε αστέρων θέρετρο, που αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του το 2026, θα αποτελείται από συνολικά 116 πολυτελείς βίλες και 45 branded κατοικίες. Θα διαθέτει τρία εστιατόρια και μπαρ, όπως και τουριστική μαρίνα με δυνατότητα ελλιμενισμού γιοτ έως 40 μέτρων.

Άλλες εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν υψηλών προδιαγραφών χώρο ευεξίας, κέντρο θαλάσσιων σπορ, beach club, μπαρ και τρεις χώρους εστίασης συμπεριλαμβανομένου signature εστιατορίου. Το θέρετρο θα διαθέτει και χώρους υψηλών προδιαγραφών για επαγγελματικές συναντήσεις.Το Varko Bay θα είναι υπό τη διαχείριση μεγάλου ξενοδοχειακού ομίλου.

Η αναλυτική παρουσίαση του έργου από τους εκπροσώπους της επενδυτικής εταιρείας RND Investments που πρόκειται να υλοποιήσει το έργο, θα γίνει τις επόμενες ημέρες, όμως έχει ανακοινωθεί ότι η επένδυση θα πληροί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές βιωσιμότητας, μεταξύ άλλων, διά της αρμονικής ένταξής του στο τοπίο, και της ανάδειξης και προστασίας του τοπικού περιβάλλοντος.

Πάνω από 250 θέσεις εργασίας

Κατά τη διετή κατασκευαστική περίοδο θα δημιουργηθούν περισσότερες από 500 νέες θέσεις εργασίας και θα απασχολούνται περισσότερα από 250 άτομα κατά την λειτουργία του θέρετρου.

Η ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 181.279 τ.μ. που έχει απρόσκοπτη θέα στη Χερσόνησο Βαρκό και το Ιόνιο Πέλαγος. Προβλέπεται μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης 0,15 και μέγιστη κάλυψη 20%.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα