Αρσενικός μακάκος προσπαθεί να κάνει σεξ με ελάφι

Αρσενικός μακάκος προσπαθεί να κάνει σεξ με ελάφι

Μια ασυνήθιστη συμπεριφορά κατέγραψαν επιστήμονες στην Ιαπωνία, όταν μια αρσενική μαϊμού προσπάθησε να ζευγαρώσει με ελάφι (vid)

Ιάπωνες και Γάλλοι επιστήμονες βιντεοσκόπησαν στη φύση μια άγρια αρσενική μαϊμού μακάκο, που προσπαθούσε να ζευγαρώσει όχι με ένα, αλλά με δύο θηλυκά ελάφια, καβαλώντας πάνω στις πλάτες τους. Πρόκειται για τη δεύτερη μελέτη σεξουαλικής συμπεριφοράς μεταξύ δύο ειδών που δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Το 2014 υπήρξαν αναφορές για φώκιες που πλησίαζαν με σεξουαλική διάθεση βασιλικούς πιγκουίνους, ενώ έχουν αναφερθεί και ελέφαντες να προσπαθούν να ζευγαρώσουν με ρινόκερους, ενυδρίδες με κορμοράνους, φώκιες με πιγκουίνους και χιμπατζήδες με βατράχους!

Το νέο περιστατικό καταγράφηκε στη νήσο Γιακουσίμα στα νότια της Ιαπωνίας και οι ερευνητές, με επικεφαλής την Μαρί Πελέ του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ζωολογίας «Primates». Η νεαρή μαϊμού, φαίνεται πως ανήκει χαμηλά στην ιεραρχία του είδους του, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να βρει ερωτικό σύντροφο, γεγονός που πιθανότατα τον οδηγεί να στραφεί προς τα ελάφια.

"Ο αρσενικός μακάκος καβάλησε το ελάφι και προχώρησε σε μια σειρά από σεξουαλικές κινήσεις πριν εγκαταλείψει" σημειώνει η Μαρί Πελέ, επικεφαλής της έρευνας που δηλώνει πως δεν υπάρχει αμφιβολία για τα σεξουαλικά κίνητρα της πράξης. Η πιθανότερη εξήγηση για τη συμπεριφορά είναι η έλλειψη συντρόφου ή ακόμη και η αδυναμία του συγκεκριμένου μακάκου να ξεχωρίσει πως το ελάφι ανήκει σε άλλο είδος του ζωικού βασιλείου.

Πάντως τα δύο είδη έχουν αναπτύξει σχέσεις, καθώς τα ελάφια τρώνε στο έδαφος τα φρούτα που οι μαϊμούδες ρίχνουν από τα δέντρα και οι τελευταίες καμία φορά πηδάνε στις πλάτες των ελαφιών με παιχνιδιάρικη διάθεση (που φαίνεται πως κάποιες φορές δεν μένει μόνο παιχνιδιάρικη...).

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕ

 

SHARE:

24Media Network