Επτά αγαπημένα video games που μπορείς να παίξεις δωρεάν

Επτά αγαπημένα video games που μπορείς να παίξεις δωρεάν

Από το SimCity στο Command & Conquer: Red Alert. Μια λίστα για τους νοσταλγούς των παλιών Video Games και χωρίς να πληρώσετε ούτε ευρώ

Επιμέλεια: Μαρίλη Νίκολη

Πριν από λίγες μέρες, η Blizzard διέθεσε τα  StarCraft και StarCraft: Brood War δωρεάν για να τα κατεβάσουν οι παίκτες μέσω του επίσημου website της. Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή κατά την οποία ένα δημοφιλές και εμπορικό παιχνίδι ακολούθησε τον δρόμο των freeware και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Είναι όμως μόνο το StarCraft που διατίθεται δωρεάν; Δείτε ακόμα 7 κλασσικά και αγαπημένα παιχνίδια που μπορείτε να κατεβάσετε άφοβα εντελώς δωρεάν - και δεν μιλάμε για χρήση emulators ή κάτι αντίστοιχο βεβαίως-βεβαίως!

SimCity (1989)

Το πρωτότυπο SimCity είχε κάνει το ντεμπούτο του σε Amiga και Macintosh τον Φεβρουάριο του 1989, κάνοντας ένα εκατομμύριο πωλήσεις μέχρι το 1992. Πέρα από το μονοπώλιο στο είδος του city-building simulation, κέρδισε πολλά βραβεία, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία ακόμα και στον κλάδο της εκπαίδευσης. Το 2008, η Electronic Arts δώρησε τον κώδικα της στο πρόγραμμα One Laptop Per Child. Ωστόσο, επειδή η EA ακόμα έχει στην κατοχή της το σήμα κατατεθέν για το όνομα SimCity, η δωρεάν έκδοση του μετονομάστηκε σε Micropolis και μπορείτε να το κατεβάσετε  εδώ.

The Elder Scrolls: Arena (1994)

Ο τίτλος του έπους Elder Scrolls, βασιζόταν σε περιβάλλον DOS και έκανε το ντεμπούτο του το 1994. Το Arena έγινε γνωστό και μάλιστα δέχθηκε σκληρή κριτική για την ιδιαίτερη δυσκολία του από την αρχή του παιχνιδιού, όμως δεν υπήρχε αμφιβολία πως το εν λόγω παιχνίδι ενέπνευσε το είδος των μετέπειτα RPG παιχνιδιών. Γιορτάζοντας λοιπόν την δέκατη επέτειο της σειράς The Elder Scrolls το 2004, η Bethesda Softworks κυκλοφόρησε μία δωρεάν έκδοση του κλασσικού CRPG τίτλου. Σε περίπτωση όμως που σας έχει ξεφύγει, μπορείτε ακόμα να το αποκτήσετε μέσω του  επίσημου website του Elder Scrolls.

Command & Conquer (1995)

Ποιο ήταν το πρώτο πιο δημοφιλές real-time strategy franchises στην ιστορία; Ο λόγος φυσικά για το πρωτότυπο Command & Conquer! Έτσι λοιπόν, γιορτάζοντας την δέκατη πέμπτη επέτειο, το 2010 ο τίτλος διατέθηκε δωρεάν για τους λάτρεις τόσο του είδους όσο και του θρυλικού αυτού παιχνιδιού.

Command & Conquer: Red Alert (1996)

Ακόμα πιο αγαπημένη και συναρπαστική ήταν η συνέχεια του παιχνιδιού Command & Conquer, η οποία δεν ήταν άλλη από την σειρά Red Alert. Το Command & Conquer: Red Alert διαδραματίζεται σε ένα παράλληλο σύμπαν, στο οποίο ο Albert Einstein — κάνοντας ένα ταξίδι στον χρόνο — αποτρέπει τον Hitler από την δημιουργία των Ναζί στην Γερμανία. Το 2008, 10 χρόνια έπειτα από την πρώτη κυκλοφορία του τίτλου η εταιρεία προγραμματισμού Westwood Studios και η Electronic Arts διέθεσαν το Command & Conquer: Red Alert δωρεάν προκειμένου να προωθήσουν την ανακοίνωση του επόμενου μέρους, Red Alert 3. Παρ' ότι έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε, η EA επέτρεψε την συνέχεια της  δωρεάν διάθεσης του τίτλου εδώ.

The Elder Scrolls II: Daggerfall (1996)

Η Bethesda κυκλοφόρησε το Elder Scrolls II: Daggerfall το 1996, δύο χρόνια έπειτα από το Arena που αναφέραμε παραπάνω. Το εν λόγω sequel παρουσίασε αρκετές καινοτομίες οι οποίες στιγμάτισαν τα μετέπειτα παιχνίδια της σειράς Elder Scrolls, όπως για παράδειγμα η αγορά σπιτιών, η μεταμόρφωση των λυκανθρώπων σε βαμπίρ, η αλληλεπίδραση των παικτών σε ένα τεράστιο δίκτυο guilds και φατριών. Γιορτάζοντας λοιπόν την 15η επέτειο της σειράς Elder Scrolls, η Bethesda διέθεσε δωρεάν το Daggerfall μέσω του  επίσημου website της, το 2009.

Command & Conquer: Tiberian Sun (1999)

Το Command & Conquer: Tiberian Sun διαδραματίζεται 30 χρόνια έπειτα από τα γεγονότα του πρώτου Command & Conquer. Έτσι λοιπόν, παρακολουθούμε την αναβίωση της cult οργάνωσης Brotherhood of Nod και του αρχηγού της, Kane, ο οποίος είχε θεωρηθεί νεκρός σύμφωνα με τον Πρώτο Πόλεμο Tiberium. Το 2010, η Electronic Arts έδωσε δωρεάν τόσο το Tiberian Sun, όσο και το expansion pack, Firestorm,  εδώ.

Tribes 2 (2001)

Το online multiplayer shooter Tribes 2 έδωσε πολλές καινοτομίες για την εποχή του. Χωρίς κάποιο σύστημα με κλάσεις, καλούσε τους παίκτες να αναλάβουν τους μοναδικούς τους ρόλους στην ομάδα. Επίσης υποστήριζε αψιμαχίες 64v64 ανάμεσα σε παίκτες από διάφορα επίπεδα. Παρότι στην αρχή δεν έλαβε την αναγνωρισιμότητα που θα άρμοζε σε ένα παιχνίδι του είδους, κατάφερε να κερδίσει πολύ μεγαλύτερο μέρος του κοινού με την πάροδο του χρόνου. Η Hi-Rez Studios λοιπόν, το 2015 ακολούθησε το μονοπάτι του  freeware για τον τίτλο, δίνοντας τη δυνατότητα στους παίκτες να απολαύσουν ακόμα μία κλασσική αξία στη σύγχρονη εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ GR.IGN:

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Prey
Το "13 Reasons Why" είναι η πιο πολύσυζητημένη σειρά του Twitter
SHARE:

24Media Network