Ο άνδρας που δώρισε το κεφάλι του για μεταμόσχευση έχει τώρα γυναίκα και παιδί

Ο άνδρας που δώρισε το κεφάλι του για μεταμόσχευση

Ο άνθρωπος που δώρισε το κεφάλι του στην επιστήμη αποκάλυψε πως έχει πλέον γυναίκα και παιδί και κάνει μια νέα αρχή στις ΗΠΑ.

Ο 33χρονος Valery Spiridonov πάσχει από το σύνδρομο Werdnig-Hoffman (νωτιαία μυϊκή ατροφία). Ο ίδιος είχε αποφασίσει να δωρίσει το κεφάλι του στην επιστήμη σε περίπτωση που θα γινόταν ολική μεταμόσχευση κεφαλιού.

Η επέμβαση θα γινόταν από τον αμφιλεγόμενο γιατρό Sergio Canavero που αποκαλείται και ως "Doctor Frankenstein", ο οποίος ζει και εργάζεται στην Κίνα και είχε δηλώσει πως έψαχνε για εθελοντή για να επιχειρήσει τη μεταμόσχευση. Ωστόσο δεν προχώρησε ποτέ.

ADVERTISING

Σήμερα, ο Spiridonov έχει μεταναστεύσει στη Φλόριντα των ΗΠΑ μαζί με τη σύζυγό του Anastasia Panfilova και τον μόλις έξι εβδομάδων γιό τους. Και πήρε πίσω την απόφασή του για μεταμόσχευση κεφαλής, όπως αναφέρει η NY Post.

Ο Spiridonov κάνει μετεκπαίδευση στον τομέα των computer analysis στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Η σύζυγός του, σε ανάρτησή της στο Instagram, έγραψε: "Οι άνθρωποι που δίνουν τέτοιες μάχες με την υγεία τους είναι πιο ευγενείς, πιστοί, έχουν βαθύτερα συναισθήματα και καλοσύνοι. Επίσης είναι πάρα πολύ ευφυείς".

Ο σύντροφός της, δήλωσε πως γνωρίστηκαν σε επαγγελματικές συναντήσεις στη Μόσχα, τον καιρό που ζούσαν και οι δύο εκεί. Η Panfilova εργάζεται στον τομέα της χημικής τεχνολογίας και έχει προϋπηρεσία στην Ιταλία.

Ο άνδρας που δώρισε το κεφάλι του για μεταμόσχευση έχει τώρα γυναίκα και παιδί

Ο Spiridonov έχει δηλώσει στα ρωσικά media πως η τεχνική του Dr. Canavero έχει ήδη δοκιμαστεί σε νεκρά σώματα και πως ο ίδιος ήταν σε στενή επικοινωνία μαζί του για μεγάλο χρονικό διάστημα. "Θα ήταν ένα τεράστιο ρίσκο, να μεταμοσχευθεί το κεφάλι μου σε ένα νέο σώμα, αλλά για ένα διάστημα με γοήτευε η ιδέα και είχα συμφωνήσει", δήλωνε ο ίδιος. "Ελπίζω να τα καταφέρει στο μέλλον και να κάνει το ιατρικό θαύμα", συμπλήρωνε.

Μέχρι σήμερα, είναι ιατρικά εφικτή μόνο η πλήρης μεταμόσχευση προσώπου.

SHARE:

24Media Network