Ευρωεκλογές 2019: Θα ήθελες να ψηφίσουμε μαζί; Μια γαμήλια καμπάνια

Ευρωεκλογές 2019: Θα ήθελες να ψηφίσουμε μαζί; Μια γαμήλια καμπάνια
Πρόταση.. ψήφου instagram (kleinerfuenf)

Ένα νέο Hashtag, το #Proposals4Europe, ξεσηκώνει τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν, προκειμένου να περιοριστεί η αποχή από τις εκλογές που έχει σαν αποτέλεσμα την άνοδο της ακροδεξιάς.

Ένα νέο hastag, το #Proposals4Europe, έχει πάρει φωτιά στο Instagram. Παντού βλέπουμε φωτογραφίες με ζευγάρια που μοιάζουν να κάνουν πρόταση γάμου στο ταίρι τους.

Στην πραγματικότητα πίσω από όλο αυτό βρίσκεται ένα κίνημα που με αφορμή τις ευρωεκλογές του Μαΐου, καλεί τον κόσμο να πάει να ψηφίσει.

Πρόκειται για την εκστρατεία “το ελάχιστο πέντε”, που με το Hashtag οι χρήστες καλούνται να κάνουν σε κάποιον πρόταση να ψηφίσουν μαζί.

«Θέλουμε να κινητοποιήσουμε ιδίως καινούριους ψηφοφόρους και όσους δεν ψηφίζουν, να πάνε να ψηφίσουν», λέει στη FAZ ο Τομπίας Γκράλκε, επικεφαλής της πρωτοβουλίας.

«Επιπλέον, θέλουμε να ξανακερδίσουμε τους πολίτες που είναι στην πραγματικότητα φιλοευρωπαίοι, αλλά αισθάνονται ότι η φωνή τους δεν ακούγεται. Η ιδέα της εκστρατείας δημιουργήθηκε πριν από τις γερμανικές εθνικές εκλογές του 2017, τότε έγινε μια εκστρατεία μικρότερου βεληνεκούς, η οποία λειτούργησε τόσο καλά», σύμφωνα με τον ίδιο, «ώστε αποφασίσαμε φέτος να την επεκτείνουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο δηλωμένος στόχος της πρωτοβουλίας μας ήταν τότε να καταφέρουμε να περιορίσουμε τα ακροδεξιά κόμματα κάτω από το 5%, εξού και το όνομα».

Η δράση αυτή έφτασε και σε χρήστες εκτός Γερμανίας. Στο διαδίκτυο υπάρχουν αναρτήσεις από ανθρώπους που μένουν στις Βρυξέλλες, την Αθήνα, το Λονδίνο και το Μιλάνο.

Εκτός από την κινητοποίηση των ψηφοφόρων, στόχος της εκστρατείας είναι να γίνονται συναντήσεις και να ενθαρρύνονται συζητήσεις για την Ευρώπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα