Twitter μίλα: Ο Γιαν Φαμπρ είχε τη ντίσκο ‘τσουτσούνι’

default image

Το Twitter βάζει τα πράγματα στη θέση τους για τον Γιαν Φαμπρ και την παράσταση του που θα ανέβει στην Επίδαυρο το καλοκαίρι

Μετά από κάθε γεγονός που μπαίνει στο επίκεντρο της δημόσιας σφαίρας, ξεπηδά και ο σχολιασμός του στα social media. Είναι δυνατόν να μην υπήρχαν και οι τοποθετήσεις των Ελλήνων χρηστών στο Twitter για το “Mount Olympus. To glorify the cult of tragedy”;

Άλλωστε να μην ξεχνάμε πως Facebook και Twitter, ορίζουν πλέον τη μετανεωτερική δημόσια σφαίρα, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, με τον κοινωνικο-πολιτικό διάλογο να λαμβάνει χώρα στα “ψηφιακά καφενεία”.

Η 24ωρη παράσταση – performance του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, αποτέλεσε πεδίο “βομβαρδισμού” με αλλεπάλληλα tweets. Άλλα ήταν αστεία, άλλα καυστικά, άλλα αναδεικνύουν τον τρόπο που σκέφτεται ο μέσος ενδιαφερόμενος ή μη, θεατής.

Με μια πρώτη ματιά, φαίνεται πάντως πως οι Έλληνες χρήστες αντιμετώπισαν με χιούμορ τα “παλλόμενα πέη”.

Οι δε καλλιτέχνες, στάθηκαν επικριτικοί ως προς το γεγονός ότι επιλέχθηκε ένας Βέλγος καλλιτέχνης, ο οποίος παραδέχεται πως ελάχιστη γνώση έχει των ελληνικών πολιστικών πεπραγμένων που γίνονται ή αναμένεται να γίνουν μέσα στη σεζόν. Κάπως έτσι αιτιολογείται και από το υπουργείο το γεγονός πως λίγοι νέοι Έλληνες καλλιτέχνες θα βρεθούν το καλοκαίρι που μας έρχεται, στην Επίδαυρο. Με τους ίδιους να καλούν σε ενιαία δράση για να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Η socialmedi-ακή διαμάχη για την επιλογή του #janfabre, είχε απ’ όλα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα