Βέλγος σκιτσογράφος ανακάλυψε το λόγο που οι Έλληνες υπουργοί δεν φορούν γραβάτα

default image

Το θέμα της γραβάτας των μελών της ελληνικής κυβέρνησης απασχολεί όσο και οι θέσεις της τα διεθνή ΜΜΕ, που αναζητούν μια εξήγηση σε αυτή τους την επιλογή. Η εκδοχή του Βέλγου Νικολά Βαντό είναι σαφώς η πιο πειστική

Είναι σίγουρα η πρώτη φορά που οι Έλληνες πολιτικοί απασχολούν τόσο πολύ τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια. Και το ενδιαφέρον των ΜΜΕ δεν αφορά μόνο στις προθέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης για το χρέος και τη συμφωνία με την Ευρώπη, αλλά και για τις ενδυματολογικές τους επιλογές. Στο στόχαστρο έχουν μπει κατά καιρούς τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας ή ακόμη και η σύζυγος του Περιστέρα Μπαζιάνα.

Ένα από τα πιο κομβικά σημεία στην εμφάνιση των μελών της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι η σταθερή τους θέση να μην φορούν γραβάτα. Μπορεί ο κ. Βαρουφάκης να είναι ακόμη πιο τολμηρός στις επιλογές του, με τον πρωθυπουργό να επιλέγει πάντα λευκό πουκάμισο και σακάκι, όμως και οι δύο δεν φορούν γραβάτα. Αυτό άλλωστε ήταν και το εύθυμο στιγμιότυπο μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι που του έκανε δώρο μια ιταλική γραβάτα.

Η εφημερίδα L’Echo σήμερα έδωσε μια από τις πιο πειστικές η αλήθεια είναι εξηγήσεις που οι Έλληνες πολιτικοί αποφεύγουν τη γραβάτα μέσα από την γελοιογραφία του Βέλγου Νικολά Βαντό.

 

“Γιατί οι Έλληνες δεν φορούν γραβάτα;” αναφέρει στην πάνω λεζάντα με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Βαρουφάκη να απαντούν “Γι’ αυτό” παραπέμποντας στην εικόνα μια Άνγκελα Μέρκελ που κρατά από τη γραβάτα τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Πηγή: L’Echo

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα