Βίντεο: Χορεύοντας στο κενό από τα 800 μέτρα

Βίντεο: Χορεύοντας στο κενό από τα 800 μέτρα

Παγκόσμια πρωτιά με extreme aerial dance στο Φαράγγι του Βίκου από την Κατερίνα Σολδάτου με το Greece Has Soul project

H extreme aerial dancer Κατερίνα Σολδάτου μας έχει συνηθίσει σε εντυπωσιακά performances και μαγικές εικόνες από εμβληματικά σημεία της Ελλάδας που έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχουν προβληθεί από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα στον πλανήτη (ΝΥ ΤΙΜΕS, CNN, FINANCIAL TIMES)

Στην τελευταία της προσπάθεια όπως θα δείτε και στο εντυπωσιακό video ξεπέρασε τον εαυτό της και τα όρια όλων των extreme aerial dancers με ένα εντυπωσιακό performance στο Φαράγγι του Βίκου, χορεύοντας στο κενό από ύψος 800 μέτρων αλλά και σε ένα από τα πιο εμβληματικά πετρόχτιστα  γεφύρια της περιοχής.

ADVERTISING

Πρόκειται για παγκόσμια πρωτιά, καθώς ήταν η πρώτη φορά που μια επαγγελματίας aerial dancer πραγματοποίησε aerial dance act σε αυτό το υψόμετρο αλλά και η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε μια τέτοιου είδους ενέργεια στο Φαράγγι του Βίκου. Το συγκεκριμένο Φαράγγι αποτελεί μέρος του World Guiness Records ως το βαθύτερο σε αναλογία με το πλάτος του παγκοσμίως.

Η δραστηριότητα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του project ‘Greece Has Soul’, της Κατερίνας Σολδάτου. Η ιδέα "Ελλάδα έχεις Ψυχή" και μέσω αυτής, ταξιδεύει με την ομάδά της σε διαφορετικά μέρη και προορισμούς απαράμιλλης ομορφιάς και μεγάλης ιστορικής σημασίας αποτυπώνοντας τις ομορφιές της Ελλάδας. Η προσπάθεια του εγχειρήματος είναι να υπενθυμίσει τη βαρύτητα και τη σπουδαιότητα της τέχνης, κάτι που έχει βαθιές ρίζες στην αρχαία Ελλάδα με έντονα τα σημάδια της μάχης. Άλλες τοποθεσίες στις οποίες έχει δραστηριοποιηθεί στο πλαίσιο του συγκεκριμένου project αποτελούν οι γέφυρες της Χαλκίδας, της Κορίνθου και της Τατάρνας των Αγράφων, οι βράχοι και οι σπηλιές των Μετεώρων, το Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Η ενέργεια υλοποιήθηκε με τη βοήθεια του Zagori Excellence Network, του σύγχρονου δικτύου προώθησης και κυρίως συνεργασίας και εξωστρέφειας των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής του Ζαγορίου με υψηλή ποιότητα παροχών. Το ZEN αποτελεί το πρώτο στην Ελλάδα δίκτυο ιδιωτικών επιχειρήσεων που δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο 2013 για την προβολή και προώθηση της περιοχής των Ζαγοροχωρίων, λειτουργώντας στη βάση των συνεργιών των επιχειρήσεων της περιοχής. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης  δράσης πραγματοποιήθηκε και άλμα basejump στο φαράγγι του Βίκου.

Ο εναέριος χορός – aerial dance αποτελεί ένα μοναδικό τρόπο έκφρασης και εκγύμνασης. Ο ασκούμενος δημιουργεί ακροβατικές φιγούρες μέσα από μια χορευτική αλληλουχία, για την υλοποίηση της οποίας απαιτείται άριστη φυσική κατάσταση και επαγγελματισμός.

SHARE:

24Media Network