Βίντεο: Δύτης σώζει καρχαρία που είχε καρφωμένο ένα μαχαίρι

Βίντεο: Δύτης σώζει καρχαρία που είχε καρφωμένο ένα μαχαίρι

Ο εκπαιδευτής καταδύσεων σίγουρα θα έχει δει πολλά στο βυθό της Καραϊβικής ωστόσο καρχαρία με καρφωμένο μαχαίρι του πρώτη φορά συναντούσε. Δείτε πώς έσπευσε να βοηθήσει

Ο εκπαιδευτής δύτης Μπρέτ Τζόνσον, βούτηξε στα νερά της Καραϊβικής μαζί με την ομάδα του, όταν στο βυθό συνάντησε έναν καρχαρία-νοσοκόμα που βρισκόταν στον πυθμένα και έμοιαζε σαν να κοιμάται.

Ο συγκεκριμένος καρχαρίας συναντάται συχνά σ' αυτά τα νερά, καθώς είναι προστατευόμενο και φιλήσυχο είδος, ωστόσο ο έμπειρος δύτης ξαφνιάστηκε καθώς παρατήρησε πως κάτι εξείχε από το κεφάλι του.

Όταν πλησίασε διαπίστωσε πως στο κεφάλι του καρχαρία ήταν καρφωμένο ένα κουζινομάχαιρο. Με ψυχραιμία ο δύτης χωρίς να τον τρομάξει αφαίρεσε με μια κίνηση το μαχαίρι.

"Στάθηκε από κάτω μου, σα να ζητάει βοήθεια" δήλωσε ο 30χρονος δύτης εκφράζοντας την ανησυχία του παράλληλα για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εξακολουθούν να μεταχειρίζονται τονίζοντας πως οι συγκεκριμένοι καρχαρίες είναι σημαντικοί για το οικοσύστημα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να θανατώνονται.

Πηγή: caymancompass

SHARE:

24Media Network