ΟΙ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΤΟΥ ‘ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ’ NETFLIX

Μπορεί το House of Cards να μην περιλαμβάνεται στις επιλογές μας, υπάρχουν όμως άλλες ενδιαφέρουσες παραγωγές που διεκδικούν επάξια τη δική τους θέση στη λίστα με τις αγαπημένες μας σειρές

Μέσα στα πρώτα 24ωρα από την ανακοίνωση της έλευσης του Netfxlix στην Ελλάδα χύθηκε αρκετό μελάνι σε έντυπα και διαδικτυακά μέσα για την αλλαγή που μπορεί να φέρει στην ζωή μας αυτό το είδος της τηλεόρασης. Υπερβολή; Όχι, αν σκεφθεί κανείς ότι σε μια χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, η οικιακή ψυχαγωγία έχει πάρει άλλες διαστάσεις. Αν βέβαια αναλογιστούμε επίσης πως ότι οι συμπατριώτες μας προτιμούν το τζάμπα κλεψιμέϊκο από το φθηνό συνδρομητικό (ακόμα και με 8 ευρώ το μήνα, δηλαδή όσο δύο καφέδες), κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την επιτυχία. Σε αυτήν την κακή νοοτροπία, προσθέστε δύο ακόμα ζητήματα: το θέμα των ελληνικών υποτίτλων που απουσιάζουν προς το παρόν καθώς και το τι τελικά θα προσφέρει η Netflix στην Ελλάδα. Για πολλούς το δισύλλαβο όνομα της αμερικανικής εταιρείας είναι συνώνυμο με την γνωστότερη δική της τηλεοπτική παραγωγή: το House of Cards, με πρωταγωνιστές το στυγνό ζεύγος Άντεργουντ, το οποίο όμως δεν θα περιλαμβάνεται μέσα στις επιλογές μας. Αυτό δεν αποκλείει όμως ότι μπορεί του χρόνου και για τις επόμενες σεζόν να έχουμε εντελώς διαφορετικά δεδομένα. Συνεπώς τι θα δούμε;

Η γρήγορη και λογική απάντηση είναι ότι δεν θα παρακολουθήσουμε σειρές οι οποίες ήδη είναι μέσα στο πρόγραμμα των δύο άλλων εγχώριων συνδρομητικών καναλιών της χώρας μας. Έτσι, δεν θα έχουμε όλο το μπουκέτο των πιο δημοφιλών series, αλλά κάποιες από αυτές, που ωστόσο είναι ήδη δημοφιλείς στην χώρα μας. Ποιες είναι αυτές; Το Narcos, το Sense8, το Gotham, το Suits, το Better call Saul,  το Jessica Jones και το Brooklyn 9 -9 είναι ανάμεσα στα πιο αγαπημένα, από αυτά που έρχονται στην μικρή μας οθόνη.

Τα σκήπτρα κρατάει το Narcos που είναι παραγωγή της Netflix. O ίδιος ο τίτλος παραπέμπει και στο μεδούλι της ιστορίας καθώς παρακολουθούμε τον γνωστό βαρώνο της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ, από τότε που άρχισε να αποκτά υπόσταση στην πιάτσα των ναρκωτικών της Κολομβίας μέχρι την απόδραση από την φυλακή το 1992. Τα πρώτα δέκα επεισόδια, τα οποία ενθουσίασαν το κοινό προβλήθηκαν στις 28 Αυγούστου του 2015 και τώρα ετοιμάζεται ο δεύτερος κύκλος. Είναι γυρισμένο στην χώρα της Λατινικής Αμερικής και ξεχωρίζει για την μαστοριά στην πλοκή των χαρακτήρων που δεν αποκαλύπτουν μονάχα ένα κύκλωμα και τον αρχηγό του αλλά ολόκληρη την αλυσίδα του εμπορίου από την σκοπιά ενός αμερικανού πράκτορα. Οι κριτικοί το υποδέχθηκαν εγκωμιαστικά και οι θεατές περιμένουν με ανυπομονησία την νέα φουρνιά. To έχει γράψει ο Chris Brancato και το σκηνοθετεί ο Βραζιλιάνος Jose Padilha.

Ακολουθεί το Sense8, που ξεχωρίζει για το πρωτότυπο του θέμα, φλερτάροντας με το science fiction. Οκτώ άνθρωποι από διαφορετικά σημεία του πλανήτη έχουν – παρέργως -πρόσβαση ο ένας στις γνώσεις του άλλου καθώς και στα πιο μύχια συναισθήματα. Το σενάριο έχει τρομερό ενδιαφέρον καθώς παρακολουθείς μια ιστορία να διαπλέκεται και να εξελίσσεται με αναπάντεχο τρόπο. Θέματα φύλου, σεξουαλικότητας, ιδιωτικής ζωής, πολιτικής έρχονται στην επιφάνεια μέσα από τις ζωές τους: Ένας Βερολινέζος κλειδαράς, ένας Μεξικανός ηθοποιός, μια Ινδή φαρμακοποιός κοκ νιώθουν ότι μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, ζουν μακριά αλλά και αλλόκοτα κοντά. Ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο και  η παραγωγή είναι μια δημιουργία των αδερφών Wachowski (The Matrix ταινίες, Cloud Atlas, Jupiter: Ascending) και του J. Michael Straczynski (Babylon 5, Thor, The Challenging, World War Z). Αναμένουμε τον δεύτερο κύκλο μέσα στο 2016.

To Suits από το μακρινό 2011 έχει ήδη πέντε σεζόν στο ενεργητικό του και πολύ φανατικούς φίλους στηρίζεται στην δύναμη της καλής ατάκας. Είναι εξαιρετικά καλογραμμένο, έχει ενδιαφέρουσα πλοκή και βάθος. Παρακολουθούμε ένα δικηγορικό γραφείο που ειδικεύεται να μεσιτεύει σε διενέξεις, την οξύνοια του νομικού μυαλού (που μπορεί να εντυπωσιάσει όλες τις γυναίκες μιας παρέας) και την φιλοδοξία κάποιου να πετύχει. O ήρωας που τραβά τα φώτα της δημοσιότητας λέγεται Harvey Specter και σηκώνει στις πλάτες του την επιτυχία της σειράς.

Το Gotham σας φέρνει στο μυαλό τον Μπάτμαν. Δικαίως διότι η δημοφιλής σειρά της Fox ναι μεν δεν αναφέρεται στον υπερήρωα αλλά θα μπορούσε κανείς να την χαρακτηρίσει prequel μιας και είναι η πόλη στην οποία θα μεγαλουργήσει αργότερα η γνωστή νυχτερίδα. Βέβαια έχει να κάνει με την πάταξη του εγκλήματος με την χαρισματική προσωπικότητα του αστυνομικού που ξεκινά από χαμηλά για να βρεθεί στην ηγεσία. H πορεία του James Gordon  θα σας φέρει πιο κοντά τους χάρτινες ήρωες της DC. Oι δύο κύκλοι είναι δια χειρός Bruno Heller.

Στο Jessica Jones της Marvel  και της Netflix, επικρατούν δύο στοιχεία: η γυναικεία προσωπικότητα και οι υπεδυνάμεις. Η ηρωίδα που έχει πέσει στα χέρια του κακού και έχει γίνει άθελά της υποχείριο του,  καταφέρνει να σωθεί (και να γίνει ντετέκτιβ στην γειτονιά Χελς Κίτσεν στην Νέα Υόρκη) αλλά εν τω μεταξύ πάσχει από μετατραυματικό στρες. Ανάμεσα στο ανθρώπινο και το υπερβατικό στοιχείο, η σειρά έχει αποκτήσει πολλούς φίλους μιας με ένα ενδιαφέρον μείγμα, αν και έχει μέχρι στιγμής έναν μόνο κύκλο επεισοδίων.

Έχετε δει το Breaking Bad; Ακόμα και αν η απάντηση είναι αρνητική ίσως αξίζει να παρακολουθήσετε το Better call Saul που είναι το spin-off ή prequel  υπογράφεται μάλιστα από τους ίδιους δημιουργούς, Βινς Γκίλιγκαν και Πίτερ Γκουλντ. Όπως καταλαβαίνει κανείς και από τον τίτλο ο πρωταγωνιστής είναι κάποιος που φωνάζεις όταν τα πράγματα μπορεί να πάνε (και πάνε) πολύ στραβά. Τότε θες κάποιον να σε ξελασπώσει. Στο επίκεντρο της πλοκής είναι ο Τζίμι Μακ Γκιλ που θα γίνει αργότερο γνωστός ως Σολ Γκούντμαν.

Το Brooklyn 9 – 9 που ντεμπουτάρισε το 2013 έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού και των κριτικών κερδίζοντας Creative Arts Emmy Awards και Χρυσές Σφαίρες. Η (μια) κάμερα ακολουθεί μια ομάδα αστυνομικών στο Μπρούκλιν και τον καινούριο τους επικεφαλής. Έχει τρεις κύκλους μέχρι στιγμής και έχει κερδίσει τους θεατές για την ευστροφία των χαρακτήρων της.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα