Ξενοδοχεία και φαγητό σε αστέγους

Ξενοδοχεία και φαγητό σε αστέγους

Διαβάστε αναλυτικά τα κονδύλια που διαθέτει το υπουργείο Υγείας προς χιλιάδες νεοαστέγους

Ολοένα και περισσότεροι νεόπτωχοι και νεοάστεγοι κάνουν την εμφάνισή τους σε δεκάδες πόλεις της χώρας, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης που έχουν προκαλέσει τα αβάσταχτα οικονομικά μέτρα.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των ανθρώπων που μπαίνουν στην ουρά για ένα ζεστό πιάτο, ολοένα και αυξάνεται.

Κάτω από αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες, το υπουργείο Υγείας προχωρά σε δράσεις με στόχο να εξασφαλίσει στέγη σε χιλιάδες ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από κωδικούς του υπουργείου Υγείας, θα διατεθούν 400.000 ευρώ στον δήμο Αθηναίων και άλλες 100.000 ευρώ στον δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να επιλεγούν υπάρχουσες δομές (κτίρια, ξενοδοχεία κ.ά), όπου θα στεγαστούν οι νεοάστεγοι.

Το υπουργείο Υγείας θα διαθέσει, επίσης, κονδύλι 300.000 ευρώ στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να στηρίξει συμπληρωματικά το πρόγραμμα σίτισης των αστέγων.

Ήδη άρχισε η καταγραφή των αστέγων, καθώς φαίνεται ότι έχουν τεθεί τα κριτήρια με βάση τα οποία κάποιος θα θεωρείται άστεγος και έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες για να διερευνηθεί πόσες υποστηρικτικές δομές θα χρειαστούν για τη στέγασή τους.

Έχουν μάλιστα δρομολογηθεί οι διαδικασίες, ώστε να χρησιμοποιηθούν για το λόγο αυτόν κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

Εξάλλου, οι δήμοι έχουν μπει στη διαδικασία αναζήτησης χώρων και με πολύ χαμηλό κόστος, ακόμη και με 3 ευρώ την ημέρα, για την προσωρινή αξιοπρεπή φιλοξενία νεοαστέγων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έκαναν σπίτι τους το αεροδρόμιο

Η Αθήνα των αθλίων και νεοαστέγων

Νεοάστεγοι σε 52 σημεία της Αθήνας

SHARE:

24Media Network