Αφαιρέθηκε από 10χρονη "έμβρυο" που δεν είχε αναπτυχθεί

Αφαιρέθηκε από 10χρονη "έμβρυο" που δεν είχε αναπτυχθεί
Φωτό αρχείου COPYRIGHT 2005

Ένα σπάνιο περιστατικό αντιμετώπισαν οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Κοριτσάκι δέκα ετών είχε έμβρυο στην ωοθήκη της

Ένα "έμβρυο" το οποίο δεν είχε σχηματιστεί, αφαιρέθηκε από την ωοθήκη μιας 10χρονης από την περιοχή της Καρδίτσας η οποία διακομίστηκε πριν οκτώ ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με ισχυρούς πόνους στην κοιλιά.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Λάρισας Ανδρέας Μάρκου, το μόρφωμα που αφαιρέθηκε μαζί με την ωοθήκη της 10χρονης ήταν μία μάζα 10Χ15 εκατοστών και βάρους περίπου 1200 γραμμαρίων , η οποία είχε μακριά μαλλιά, οστά και δέρμα.

Τέτοιου είδους μορφώματα στην ιατρική ορολογία ονομάζονται τερατώματα, παρατηρούνται σπάνια στην παιδική ηλικία και δημιουργούνται από την παραμονή εμβρυικών κυττάρων πιθανόν από δίδυμη κύηση κατά την οποία το ένα από έμβρυα δεν αναπτύχθηκε.

"Το κοριτσάκι είναι καλά , πήρε χτες εξιτήριο και θα μπορέσει να τεκνοποιήσει κανονικά όταν μεγαλώσει, αφού της αφαιρέθηκε μόνο η ωοθήκη η οποία είχε αυτό το μόρφωμα", πρόσθεσε ο κ Μάρκου.

SHARE: