Με 'λουκέτο' απειλείται η μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Πύργου

Με 'λουκέτο' απειλείται η μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Πύργου

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πύργου έχει ενημερώσει για το πρόβλημα υποστελέχωσης της Μονάδας, αναζητώντας λύση

Με «λουκέτο» απειλείται η μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διευθύντρια της Μονάδας  αιτήθηκε την προσωρινή αναστολή της ΜΕΘ από τη Μεγάλη Τετάρτη, κάτι για το οποίο υπήρξε και ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Ηλείας που διαβιβάστηκε προς τελική έγκριση στο ΕΚΕΠΥ, τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πύργου με συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, έχει ενημερώσει για το πρόβλημα υποστελέχωσης της Μονάδας αναζητώντας λύση ώστε να μην οδηγηθεί η ΜΕΘ σε αναστολή της λειτουργίας της, καμία όμως ενέργεια δεν έγινε  παρά μόνο την περασμένη Παρασκευή όπου ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Τάκης Νικολόπουλος, έδωσε εντολή -κατά δήλωσή του- σε δυο γιατρούς της ΜΕΘ Ζακύνθου που δεν λειτουργεί, να μετακινηθούν στη Ν.Μ. Πύργου.

ADVERTISING

Οι γιατροί ωστόσο, ενώ θα έπρεπε να εμφανιστούν στη ΜΕΘ Πύργου την Τρίτη 11 Απρίλη, δεν ήρθαν, ενώ ο ένας ήδη αιτήθηκε αναρρωτική άδεια έξι ημερών.

Μετά την εξέλιξη αυτή,  οι δυο Εντατικολόγοι της ΜΕΘ Πύργου αιτήθηκαν την αναστολή της λειτουργίας της. Διευκρινίζουν ότι  η ΜΕΘ θα παραμείνει σε πλήρη λειτουργία από το προσωπικό της έως ότου κενωθεί και η τελευταία κλίνη καθώς σήμερα νοσηλεύονται 4 ασθενείς ενώ δεν θα δέχονται άλλους ασθενείς. Αυτό σημαίνει, ότι η Δυτική Ελλάδα και η Πελοπόννησος «χάνει»  πέντε πολύτιμα κρεβάτια ΜΕΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW.GR:

Εξεδόθη το νέο δελτίο τιμών των φαρμάκων

Αυτή είναι η διατροφική έλλειψη που κάνει κακό στη μνήμη μας

24Media Network