Μοριοδότηση για τους 'εργολαβικούς' εργαζόμενους στην Υγεία

Μοριοδότηση για τους 'εργολαβικούς' εργαζόμενους στην Υγεία

Η υπουργική απόφαση θα καθορίζει τα μόρια με τρόπο ώστε να πριμοδοτούνται οι «εργολαβικοί» εργαζόμενοι έναντι των άλλων εργαζομένων και να προσλαμβάνονται κατά προτεραιότητα

Μοριοδότηση για τους «εργολαβικούς» εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας, οι οποίοι επιθυμούν να συνάψουν ατομική σύμβαση εργασίας στο ΕΣΥ, προβλέπει απόφαση του υπουργείο Υγείας που αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Health view», η υπουργική απόφαση θα καθορίζει τα μόρια με τρόπο ώστε να πριμοδοτούνται οι «εργολαβικοί» εργαζόμενοι έναντι των άλλων εργαζομένων και να προσλαμβάνονται κατά προτεραιότητα. Η απόφαση ελήφθη για δύο λόγους:

-οι εργαζόμενοι που σήμερα βρίσκονται στα νοσοκομεία μέσω εταιριών (εργολάβων) σίτισης, καθαριότητας, φύλαξης κλπ έχουν την απαραίτητη εμπειρία και επομένως δεν απαιτείται χρόνος προσαρμογής ενώ μειώνεται και ο κίνδυνος λάθους.

-Το ισχύον πλαίσιο επιτρέπει τη σύναψη ατομικών συμβάσεων χωρίς περιορισμούς. Για παράδειγμα, σε κάποια νοσοκομεία προσήλθαν για σύναψη σύμβασης άτομα προχωρημένης ηλικίας τα οποία αντικειμενικά δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στα εργασιακά τους καθήκοντα.

Υπό το πρίσμα αυτό, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποφάσισε να προχωρήσει στην υπογραφή νέας υπουργικής απόφασης με την οποία θα ξεκαθαρίζει το τοπίο θέτοντας συγκεκριμένα κριτήρια αλλά και μόρια, που θα εξασφαλίζουν ευκολότερη πρόσβαση στην εργασία των «εργολαβικών» εργαζόμενων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ HEALTHVIEW.GR

Θόρυβος και μουσική κουφαίνουν τους νέους
Γρίφος για γερούς «λύτες»-γιατρούς τα ανεξήγητα σωματικά συμπτώματα των ασθενών.
SHARE:

24Media Network