Ομιλία της Νατάσας Παζαΐτη για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού

Ομιλία της Νατάσας Παζαΐτη για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού
Η Νατάσα Παζαϊτη στο ιατρείο της Hasselblad H3D

Ο δήμος Αιγάλεω πραγματοποιεί εκδήλωση στις 24 Οκτωβρίου με ομιλήτρια την ειδική στην ογκολογική και επανορθωτική χειρουργική του μαστού, διευθύντρια της Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας και Αποκατάστασης Μαστού του Metropolitan General.

Ομιλία με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού θα πραγματοποιήσει η Νατάσα Παζαΐτη στο πνευματικό κέντρο “Γιάννης Ρίτσος” του δήμου Αιγάλεω.

Η γενική χειρουργός – ειδική μαστού, ειδική στην ογκολογική και επανορθωτική χειρουργική του μαστού και διευθύντρια της Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας και Αποκατάστασης Μαστού του Metropolitan General, θα μιλήσει για την πρόληψη της ασθένειας και τις μεθόδους αντιμετώπισης της.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου, στις επτά το απόγευμα, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού. Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία έχει ορίσει τον Οκτώβριο ως μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης και παρακίνησης των γυναικών να πραγματοποιούν τις αναγκαίες εξετάσεις οι οποίες σώζουν ζωές.

Όπως είχε αναφέρει και η κ.Παζαϊτη σε ανάρτηση της στο facebook πέρυσι με αφορμή το μήνα ενημέρωσης κατά του καρκίνου του μαστού: “Το σημαντικότερο όπλο μας στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού είναι η πρόληψη. Γιατί ο καρκίνος του μαστού όταν διαγιγνώσκεται σε πρώιμο στάδιο, θεραπεύεται πλήρως. Εμείς οι γυναίκες οφείλουμε να θωρακίσουμε τον εαυτό μας, να προφυλάξουμε την υγεία μας, να διεκδικήσουμε τη ζωή μας. Και ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι ο τακτικός προληπτικός έλεγχος που περιλαμβάνει τη μαστογραφία, τον υπέρηχο μαστού και την κλινική εξέταση μαστού. Για να είναι ασφαλής, έγκαιρη και έγκυρη η διάγνωση, ο σχεδιασμός και η πραγματοποίηση του προληπτικού ελέγχου πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από εξειδικευμένους γιατρούς σε άρτια εξοπλισμένες και σύγχρονες μονάδες μαστού.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα