Tο φρούτο που βοηθά στην καταπολέμηση του καύσωνα και ενισχύει την καρδιά

Διαβάζεται σε 3'
Tο φρούτο που βοηθά στην καταπολέμηση του καύσωνα και ενισχύει την καρδιά
Όλα τα αφράτα φρούτα παρέχουν ηλεκτρολύτες. Το ροδάκινο είναι στο Νο1 αυτής της κατηγορίας. iStock

Υπάρχει ένα φρούτο που μας διατηρεί ενυδατωμένους όταν ιδρώνουμε πολύ και την ίδια ώρα, προφυλάσσει την καρδιά μας από πολλούς κινδύνους.

Ένα από τα καλά του καλοκαιριού, για όσους δεν μπορούν να υποστηρίξουν τους τρεις μήνες διακοπές δίπλα στη θάλασσα, είναι ότι απαλλάσσεσαι από την κουραστική, πλην απαραίτητη σκέψη του τι θα φας σήμερα.

Υπάρχει τέτοια πληθώρα φρέσκων φρούτων και λαχανικών που “βγαίνουν” οι ημέρες δίχως άγχος και ταλαιπωρία.

Δια αυτής της οδού, προσφέρουμε στον οργανισμό μας και πλήθος θρεπτικών στοιχείων που βοηθούν πολυπαραγοντικά.

Για το καρπούζι τα γράψαμε ενδελεχώς, με αφορμή και πρόσφατη έρευνα.

Ήλθε η ώρα να αποκαλύψουμε ένα άλλο καλοκαιρινό φρούτο που προσφέρει ό,τι χρειαζόμαστε αυτές τις ημέρες και γενικά, για την υγεία μας.

Είναι το ροδάκινο.

Κατά τους ειδικούς, το ροδάκινο προσφέρει μια ισχυρή ώθηση ενυδάτωσης, υποστηρίζει την υγεία του εγκεφάλου και αυτήν της καρδιάς.

To ροδάκινο δίνει τους ηλεκτρολύτες που χρειάζεσαι όταν ιδρώνεις

Γενικά τα αφράτα φρούτα προσφέρουν αρκετούς ηλεκτρολύτες, κάτι που χρειαζόμαστε πάρα πολύ όταν ιδρώνουμε -πάρα πολύ.

Η σημερινή πρόταση αποτελείται κατά 89% αποτελείται από νερό και αυτό δίνει προβάδισμα γενικά ως προς την ενυδάτωση, συγκριτικά με τα υπόλοιπα αντίστοιχα φρούτα με κουκούτσι -πχ νεκταρίνια, δαμάσκηνα.

Ένα μέτριο ωμό ροδάκινο περιέχει περίπου 285 χιλιοστόγραμμα καλίου, που βάσει έρευνας είναι μεγαλύτερη ποσότητα από αυτήν που έχουν πολλά δημοφιλή συμπληρώματα ηλεκτρολυτών.

Είναι ό,τι χρειάζεσαι περισσότερο, τώρα που ιδρώνεις περισσότερο, με αυτούς του ροδάκινου να βοηθούν το σώμα να αναπληρώσει και να συγκρατήσει καλύτερα τα υγρά από ό,τι μόνο το νερό.

Πέραν της ισορροπίας των υγρών, το κάλιο παίζει ρόλο στη λειτουργία των νεύρων, τη συστολή των μυών, την υγεία της καρδιάς και τη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης.

Η έλλειψη του αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με το CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ).

Μαζί με τις φυτικές ίνες και τη βιταμίνη C που υπάρχουν στο ροδάκινο, υποστηρίζεται η πέψη και το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως και η λειτουργία της καρδιάς που “βοηθά” και η περιεκτικότητα του σε αντιοξειδωτικά, τα οποία σύμφωνα με πρώιμες μελέτες φαίνεται να έχουν πιθανές αντικαρκινικές επιδράσεις.

Τα φλαβονοειδή που υπάρχουν στην μπουκιές μας (είναι ο λόγος που έχει το χρώμα που έχει το ροδάκινο), βοηθούν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και υποστηρίζουν τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία, και καροτενοειδή, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και στην προστασία και αποκατάσταση του δέρματος.

Τα ωμά ροδάκινα με τη φλούδα τους παρέχουν επίσης περίπου το 4% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Α και το 13% της ημερήσιας βιταμίνης C που χρειάζεσαι.

Αν θες να περιορίσεις την πρόσληψη ζάχαρης, ο συνδυασμός τους (έχουν 13 γραμμάρια φυσικής ζάχαρης) με πρωτεΐνες ή υγιή λίπη θα σε βοηθήσει.

«Είναι προσέγγιση που βοηθά στην επιβράδυνση της απορρόφησης της ζάχαρης και σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα» εξήγησε στο Fox News η διαιτολόγος, διατροφολόγος, με ειδίκευση στη φροντίδα και την εκπαίδευση για τον διαβήτη, Vandana Sheth.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα