Το μυστικό της μακροζωίας: Μην ξεχνάς να αναπνέεις (σωστά)

Το μυστικό της μακροζωίας: Μην ξεχνάς να αναπνέεις (σωστά)

Πώς θα βελτιώσεις την αυτοματοποιημένη διαδικασία που επαναλαμβάνεις 28.000 φορές την ημέρα.

Οι φρενήρεις ρυθμοί της καθημερινότητας, το άγχος και το στρες, ο φόρτος εργασίας και οι αμέτρητες υποχρεώσεις που “συρρικνώνουν” την ημέρα μας, ίσως και τη ζωή μας, είναι η ρουτίνα των περισσότερων ανθρώπων και ο εχθρός της καλής υγείας και ευεξίας τους. Έχουν παγιωθεί ως τρόπος ζωής και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που πολλές φορές νιώθουμε να μην “αναπνέουμε”, ξεφυσώντας μεταξύ ανεκπλήρωτων υποχρεώσεων, στοιβαγμένων εγγράφων και τηλεφωνικών κλήσεων.

Η αναπνοή μας, όμως, είναι κυριολεκτικά η ζωή μας. Όπου αναπνοή σημαίνει ζωή και όσο πιο σωστά αναπνέουμε τόσο περισσότερο βοηθάμε τον οργανισμό και την υγεία μας, σωματική και ψυχική.

Πρόκειται για μία μηχανική κίνηση, μία αυτοματοποιημένη διαδικασία που ίσως και να θεωρούμε δεδομένη, αγνοώντας ή ξεχνώντας πολλές φορές αν αυτή γίνεται σωστά. Πέρα από τις συνθήκες της καθημερινότητας, μόνο να σκεφτεί κανείς πως ο μέσος άνθρωπος επαναλαμβάνει τη διαδικασία της εισπνοής και της εκπνοής τουλάχιστον 28.000 φορές την ημέρα, ίσως είναι και λογικό να μην εστιάζουμε στον κατάλληλο τρόπο και τη σωστή μηχανική. Δεν είναι, όμως, ασήμαντο.

Η ελεύθερη αναπνοή και η ορθή διαδικασία είναι πολύ σημαντική για την υγεία του οργανισμού μας. Κι αυτό διότι, η μύτη μας είναι η προστατευτική δίοδος του αναπνευστικού μας συστήματος. Εκτός από την εισπνοή και εκπνοή, η ρινική κοιλότητα είναι υπεύθυνη για το φιλτράρισμα του αέρα που αναπνέουμε, ενώ αποτελεί την πρώτη ασπίδα του ανοσοποιητικού μας συστήματος απέναντι σε παθογόνους μικροοργανισμούς και αέριους ρύπους. Με τα τριχίδια που περιβάλλουν το εσωτερικό της, η μύτη εμποδίζει αποτελεσματικά την είσοδο σε μικρόβια, ιούς και γύρη.

Η ρινική κοιλότητα είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στη λειτουργία της αναπνοής, η οποία, αν γίνει σωστά μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας, αποτελώντας σύμμαχο της μακροζωίας.

Πώς μπορούμε να την πετύχουμε; Αν αφιερώσουμε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα μας, λίγα μόλις λεπτά, βάζοντας μερικές υπενθυμίσεις στο κινητό ή στο μυαλό μας, για να εστιάσουμε στη σωστή διαδικασία, ακολουθώντας την ορθή μηχανική, ή ορισμένες ασκήσεις που έχουν αποδειχτεί ευεργετικές για την καλή εισπνοή και εκπνοή. Μπορούμε ασφαλώς να ακολουθήσουμε διάφορες μεθόδους που βοηθούν στη σωστή αναπνοή (μέθοδος 4-6, διαφραγματική άσκηση, εναλλακτική άσκηση, τεχνική 4-7-8, άσκηση Bhramari pranayama κα), ή να στραφούμε σε διάφορες διαδεδομένες τεχνικές, όπως διαλογισμός και yoga.

Εντάσσοντας αυτές τις ασκήσεις στη ζωή μας, μπορούμε να επιτύχουμε μία σειρά από θετικές επιδράσεις στον οργανισμό και την υγεία μας. Κι αυτό γιατί, η σωστή αναπνοή ηρεμεί το νευρικό σύστημα, αυξάνει τις διεργασίες του εγκεφάλου προσφέροντας περισσότερη νοητική διαύγεια, βελτιώνει την πέψη κι απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, απελευθερώνει τις τοξίνες από το σώμα, βελτιώνει τη στάση του σώματος και ανακουφίζει από τους πόνους.

Παράλληλα, η ενεργητικότητα, η καλή διάθεση, ο επαρκής ύπνος, συνδέονται ουσιαστικά με την ποιότητα της αναπνοής καθώς είναι παράγοντες που επηρεάζονται άμεσα όταν δυσκολευόμαστε να αναπνεύσουμε καλά.

Είναι, λοιπόν, ευνόητοι οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να έχουμε τη σωστή αναπνοή στο μυαλό μας, να τη βάλουμε στην καθημερινότητά μας και να φροντίσουμε τη ρινική μας κοιλότητα ώστε αυτή η διαδικασία να πραγματοποιείται χωρίς εμπόδια ή επιπλοκές που να δυσκολεύουν τις λειτουργίες της.


Με το φυσικό ρινικό σπρέι Otrimer, της οικογένειας προϊόντων Otrivin, εξασφαλίζουμε πολύ καλή ενυδάτωση και τον επαρκή καθαρισμό της μύτης καθημερινά, χωρίς τη χρήση συντηρητικών. Το Otrimer είναι ένα 100% φυσικό ισότονο διάλυμα θαλασσινού νερού, το οποίο φροντίζει επαρκώς τη ρινική κοιλότητα και δρα άμεσα ως προς την απομάκρυνση της περίσσειας βλέννας και των αλλεργιογόνων στοιχείων που συσσωρεύονται στη μύτη κατά την εισπνοή, όπως είναι η σκόνη και η γύρη. Επιπλέον, η εφαρμογή του Otrimer, ανακουφίζει από πιθανούς ερεθισμούς αναστέλλοντας τη ρινική ξηρότητα.

Εντάσσοντας το Otrimer, από τους παραγωγούς του Otrivin, στην καθημερινή μας ρουτίνα, με 1 έως 2 ψεκασμούς την ημέρα σε κάθε ρουθούνι, μπορούμε να πετύχουμε καθημερινά και φυσικά ελεύθερη αναπνοή και ενίσχυση της φυσικής λειτουργίας της μύτης ως βασική προϋπόθεση για μια καλή υγεία.

Δεν θα πρέπει, τέλος, να παραλείψουμε και το σημαντικό του πλεονέκτημα που είναι η δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει κανείς χωρίς περιορισμό μέσα στην ημέρα, καθώς είναι ένα προϊόν φυσικό, χωρίς συντηρητικά που έχει δημιουργηθεί για να αποτελεί τον καθημερινό μας σύμμαχο στην ελεύθερη αναπνοή.

Η εξατομικευμένη φροντίδα και ο σωστός καθαρισμός της μύτης σε καθημερινή βάση, είναι η πρώτη μας ασπίδα προστασίας για τη διατήρηση της αναπνοής χωρίς προβλήματα. Μπορούμε, λοιπόν, να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή ξεχωριστά και να αφήσουμε το Otrimer να φροντίσει την αναπνοή και την υγεία μας άμεσα και φυσικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα