Βέροια: 37χρονη υπεβλήθη σε 4 εξωσωματικές χωρίς λόγο – Τι λέει στο NEWS 24/7

Διαβάζεται σε 4'
Η κυρία Σοφία Χατζοπούλου με το νεογέννητο γιό της
Η κυρία Σοφία Χατζοπούλου με το νεογέννητο γιό της NEWS 24/7

Σε 4 εξωσωματικές επεμβάσεις και 6 σπερματεγχύσεις υπέβαλλαν γιατροί μια γυναίκα από τη Βέροια για να μείνει έγκυος, χωρίς καν να την εξετάσουν. Τι αποκαλύπτει η ίδια μιλώντας στο NEWS 24/7.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 6 ολόκληρα χρόνια διήρκεσε η προσπάθεια, που μετατράπηκε σε δύσκολη περιπέτεια, της 37χρονης σήμερα Σοφίας Χατζοπούλου από τη Βέροια, η οποία προσπαθούσε να μείνει έγκυος.

Η γυναίκα υποβλήθηκε σε λάθος, όπως έδειξε το αποτέλεσμα, θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπως σπερματέγχυση και εξωσωματική γονιμοποίηση, ενώ ξόδεψε περίπου 20.000 ευρώ σε γιατρούς και επεμβάσεις.

«Είχα ξεκινήσει από την ηλικία των 31 ετών να κάνω φυσική προσπάθεια με τον σύζυγό μου για να κάνουμε παιδί. Περίπου ένα χρόνο αργότερα, καταλάβαμε ότι υπάρχουν δυσκολίες. Ο γυναικολόγος μου, μου είχε πει να κάνω ορμονικές εξετάσεις οι οποίες βγήκαν καλές, όμως συνεχίζαμε τις προσπάθειες και δεν μπορούσα να μείνει έγκυος», λέει η κ. Χατζοπούλου στο NEWS 24/7.

Πέρα από τις ορμονολογικές εξετάσεις, ο γυναικολόγος της στη Βέροια δεν μπήκε καν στη διαδικασία να την εξετάσει.

«Το μόνο που μου είπε ήταν να κάνω σπερματέγχυση. Γιατρός μου ήταν, τον εμπιστευόμουν και έκανα αυτό που μου είπε».

Ωστόσο, μετά από 2 προσπάθειες, δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα και ο γιατρός τής είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο.

Έτσι, αναζήτησε άλλους ειδικούς στη Θεσσαλονίκη. «Υπήρξε μεγάλο διάστημα ταλαιπωρίας. Δύο διαφορετικοί γιατροί μου είπαν ότι πρέπει να κάνω εξωσωματική και σπερματεγχύσεις εκ νέου. Τα έκανα, αλλά έγκυος δεν έμεινα», εξηγεί η κ. Χατζοπούλου.

Η γυναίκα συνολικά είχε υποβληθεί σε 4 προσπάθειες εξωσωματικής και 6 σπερματεγχύσεις.

Δυστυχώς όμως, παρά την προσπάθεια, την επιβάρυνση του οργανισμού της από τα φάρμακα και τα χρήματα που έδωσε, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

«Έκανα συνεχώς ενέσεις με ορμόνες. Μου έλεγαν ότι τα ωάριά μου ήταν μεγαλύτερης ηλικίας και δεν μου ζήτησαν άλλου τύπου εξετάσεις. Αισθανόμουν ότι κάτι δεν πάει καλά», συμπληρώνει η ίδια.

Μάλιστα, καθώς περνούσε ο χρόνος και τα χρόνια, η γυναίκα εκδήλωνε ολοένα και περισσότερο άγχος, ενώ η απελπισία την οδήγησε σε βαριά κατάθλιψη.

«Δεν έβγαινα από το σπίτι, δεν έκανα τίποτα για τον εαυτό μου, για τον σύζυγό μου. Ήταν σαν να έχω παραιτηθεί από τις προσπάθειες για ζωή».

Βέροια: Η απλή εξέταση που έλυσε το πρόβλημα της υπογονιμότητας

Ωστόσο, συνέχισε να αναζητά ειδικούς και λύσεις…

«Μία φίλη μου μου μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον κ. Πάντο στην Αθήνα. Είχα θετικές πληροφορίες για τον συγκεκριμένο και από άλλες γυναίκες που είχαν πετύχει. Δεν χάσαμε χρόνο, ο σύζυγός μου επικοινώνησε και κλείσαμε ραντεβού στη Θεσσαλονίκη, στο ιατρείο του κ. Σιδερόπουλου με τον οποίο και συνεργάζεται».

Έτσι, τον Δεκέμβρη του 2022, την εξέτασαν και οι δύο γιατροί και το πρώτο που τη ρώτησαν ήταν αν είχε κάνει εξετάσεις για ενδομητρίωση.

«Μάλιστα, ένας από τους γιατρός που μου είχε κάνει εξωσωματική, μου είχε πει ότι αν υπάρχει ενδομητρίωση, δεν υπάρχει πρόβλημα με την εξωσωματική, κάτι που τελικά δεν ισχύει, διότι μπορεί να αποβάλεις».

Η γυναίκα διαγνώστηκε τελικά με ενδομητρίωση. Περίπου ένα μήνα αργότερα, έκανε επέμβαση για τη θεραπεία της.

«Με τη μέθοδο της λαπαροσκόπισης, έκαψα τις εστίες της ενδομητρίωσης. Δεν είναι δυνατόν να προσπαθεί μία γυναίκα να κάνει παιδί και να μην γίνονται οι βασικές εξετάσεις», λέει ο γυναικολόγος Ευθύμιος Σιδερόπουλος.

Ένα μήνα μετά την επέμβαση, η γυναίκα ξεκίνησε να κάνει ενέσεις (μία τον μήνα για τρεις μήνες), οι οποίες σταματούσαν την περίοδο. Με αυτόν τον τρόπο έγινε ακόμα πιο γόνιμη.

Μετά το πέρας του τριμήνου ξεκίνησε με τον σύζυγό της τις επαφές και δύο μήνες αργότερα έμεινε έγκυος.

«Πριν οποιοδήποτε ζευγάρι μπει για εξωσωματική γονιμοποίηση, θα πρέπει να ελέγχεται για ασθένειες και νοσήματα που μπορούν να προκαλέσουν υπογονιμότητας. Θα πρέπει ως γιατροί να δίνουμε ευκαιρία στη φυσική διαδικασίας της σύλληψης και μετά να μπαίνουμε στη διαδικασία της εξωσωματικής. Δεν είναι πανάκια, αλλά η τελευταία διαδικασία εφόσον δεν μπορούμε να προσφέρουμε δυνατότητες μέσα από τη φυσική διαδικασία σύλληψης. Και σ’ αυτή τη γυναίκα συνέβη ακριβώς αυτό. Βρήκαμε την αιτία που ήταν ενδομητρίωση, η οποία είναι και η πιο συχνή αιτία, τη διορθώσαμε και αμέσως μετά αφήσαμε τη φύση να αναλάβει», εξηγεί στο NEWS 24/7 ο κ. Κωνσταντίνος Πάντος, γυναικολόγος-μαιευτήρας, γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

«Εγώ ταλαιπωρήθηκα χωρίς λόγο. Δεν θέλω να το πάθουν και άλλες γυναίκες αυτό. Πάντως, όλα πήγαν καλά με την εγκυμοσύνη και εδώ και 15 ημέρες έχω στην αγκαλιά μου τον υγιέστατο γιό μου», καταλήγει συγκινημένη η κ. Χατζοπούλου από τη Βέροια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα