Το μυστικό Κουφονήσι

Το μυστικό Κουφονήσι
PEXELS

Μια κουκίδα στον χάρτη του Λιβυκού πελάγους θα γίνει η αγαπημένη σας απόδραση - Πώς θα φτάσετε εκεί, και όλα τα μυστικά του

Χρειάζεται μόνο μια ώρα από τη Ιεράπετρα για να ανακαλύψεις τον ερημικό παράδεισο Κουφονήσι (Λεύκη), αλλά θα τον θυμάμαι χρόνια.

Το ακατοίκητο νησάκι στα ΝΑ της Κρήτης περικλείεται από 36 εξωτικές παραλίες με άμμο σαν χρυσή πούδρα και γαλαζοπράσινα νερά. Θαλάσσιες σπηλιές, γεωλογικοί σχηματισμοί και απάτητες εκτάσεις, δημιουργούν το ιδανικό καταφύγιο άγριας ζωής, που προστατεύεται ως τοπίου φυσικού κάλλους NATURA, ενώ ευρήματα όπως το νοτιότερο αρχαίο θέατρο της Ευρώπης, Ρωμαϊκά λουτρά κ.α. δηλώνουν τον ιστορικό πλούτο.

Στην αρχαιότητα, το νησί ονομαζόταν Λεύκη και αποτελούσε το μήλον της έριδος μεταξύ της αρχαίας Ιεράπυτνας και της Ιτάνου εξαιτίας της μεγάλης στρατηγικής και εμπορικής του σημασίας. Το Κουφονήσι ήταν σημαντικό σημείο αλιείας σπόγγων και επεξεργασίας της πορφύρας, του γνωστού γαστερόποδου, από το οποίο έβγαζαν το περιζήτητο χρώμα των αρχαίων και των βυζαντινών, την πορφύρα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως στη δυτική ακτή υπάρχουν σπήλαια τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σαν εξωκλήσια. Σε αυτά εντοπίστηκαν χαράγματα αγίων και λατινικές επιγραφές.

Η πρόσβαση με το πειρατικό πλοίο «Ευδοκία», ταιριάζει γάντι σε αυτή την απίθανη εξερεύνηση. Αναχωρεί καθημερινά στις 10:30 από το μικρό, απάνεμο λιμανάκι του Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας και επιστρέφει στις 17:30 το απόγευμα.

Τι θα χρειαστείς μαζί σου: Μπόλικο νερό, φρούτα, αθλητικά παπούτσια, καπέλο, αντηλιακό και το αγαπημένο σου βιβλίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ AGROPOST:

Μίνι κατσίκες, μάξι… μαστάρια!

Νέοι αγρότες με μεράκι… αναζητούν γη

Είναι από την Θεσσαλία… και την λένε LoLa

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα