Μουντιάλ 2018: Sold out το γιλεκάκι που φορά ο Gareth Southgate

Μουντιάλ 2018: Sold out το γιλεκάκι που φορά ο Gareth Southgate
O προπονητής της Αγγλίας, Gareth Southgate δημιούργησε νέο trend στη βρετανική μόδα. (AP Photo/Matthias Schrader ) AP

Η Αγγλία διεκδικεί τις ελπίδες κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για πρώτη φορά έπειτα από το 1966 και ό,τι αφορά την εθνική προκαλεί φρενίτιδα. Συμπεριλαμβανομένου του γιλέκου που φορά ο ομοσπονδιακός κόουτς, το οποίο έχει εξαντληθεί στο "νησί" και τη Μόσχα.

Η Αγγλία κατάφερε φέτος, να φτάσει έως τα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης ποδοσφαίρου του πλανήτη, για πρώτη φορά μετά το 1990. Απόψε (21.00) θα διεκδικήσει την παρουσία της στον τελικό του Μουντιάλ 2018, εναντίον της Κροατίας και το δικαίωμα να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου, έπειτα από το 1966.

Η φρενίτιδα που επικρατεί στο “νησί” για την πορεία που διαγράφουν τα “τρία λιοντάρια” στη Ρωσία έχει επεκταθεί και… στο ντύσιμο του προπονητή της ομάδας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Το γιλέκο που φορά ο εθνικός προπονητής της Αγγλίας (αξίας 73.40 ευρώ) έχει εξαντληθεί από τα ράφια του Marks & Spencer, εταιρία που ντύνει την εθνική ομάδα. Όπως ενημέρωσαν οι αρμόδιοι, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 35%, μετά τη νίκη επί της Κολομβίας για τη φάση των “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς όλοι ήθελαν να αντιγράψουν το στιλ του Σάουθγκεϊτ. Η συνέπεια ήταν να ανακοινωθεί το sold out στα καταστήματα της Αγγλίας και της Μόσχας και να δοθεί η εντολή να δουλεύουν νυχθημερόν οι ραπτικές μηχανές, ώστε να γεμίσουν εκ νέου τα ράφια. Σημειωτέον, έπειτα από την πρόκριση στους “16” υπήρχε μια αναζήτηση, στις σχετικές μηχανές, κάθε 12 λεπτά.

Ο 47χρονος τεχνικός αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα των ομολόγων του που εμφανίζονται κάθιδροι, στην άκρη του πάγκου, φορώντας κοστούμι ή πουκάμισα με γυρισμένα μανίκια. Αποτελεί και ευχάριστη έκπληξη, με το Harper’s Bazaar να θυμίζει την ατυχή επιλογή του μεγαλύτερου νούμερου μπεζ κοστουμιού που είχε φορέσει στο γάμο του (1997). Ανέφερε και ότι υπάρχει στην Αγγλία “Gareth Southgate Effect”, εξ ου και κάνουν φτερά τα γιλέκα,. τα οποία είναι και τελευταία λέξη της μοδός, όπως φάνηκε από τις επιδείξεις μόδας των Prada, Tom Ford και Céline.

Κατόπιν όλων αυτών, η Αγγλία “έτρεξε” την “Waistcoat Wednesday” που φυσικά αφορά και τον ημιτελικό, όπως όμως, αφορά και έναν πιο ουσιαστικό λόγο: ο οργανισμός “Bloodwise” που ηγείται αυτών για τον καρκίνο στην Αγγλία, κάλεσε τους φαν να φορέσουν τα γιλέκα τους σήμερα, προς ένδειξη συμπαράστασης στην εθνική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα