Λαφαζάνης: Ειδικός στόχος του 3ου μνημονίου η εξόντωση του αγροτικο-κτηνοτροφικού κόσμου

Λαφαζάνης: Ειδικός στόχος του 3ου μνημονίου η εξόντωση του αγροτικο-κτηνοτροφικού κόσμου
ΑΘΗΝΑ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Για σωρεία τα μέτρα σε βάρος των αγροτών που δίνουν τη χαριστική βολή στην Ελλάδα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας

Το Νομό Πιερίας επισκέφτηκε σήμερα ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ζήση Ζάννα και άλλα στελέχη του μετώπου.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο Π. Λαφαζάνης συναντήθηκε στο χωριό Βροντού με τη Διοίκηση και μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού (ΣΠΕΚΟ), ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που τους προκαλεί το τρίτο μνημόνιο, το οποίο οδηγεί σε αφανισμό τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας, και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού.

Στην Κατερίνη, όπου συνέχισε την περιοδεία του, ο Π. Λαφαζάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα προ ολίγου με τον αγροτικό συνεταιρισμό στη Βροντού και μου δόθηκε η ευκαιρία να πω ότι το τρίτο μνημόνιο δεν λεηλατεί γενικώς τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Έχει και έναν ειδικό στόχο: Την εξόντωση του αγροτικού και του κτηνοτροφικού πληθυσμού της χώρας. Στη χώρα μας έχουν απομείνει λίγοι αγρότες. Έχουν απομείνει ακόμη πιο λίγοι κτηνοτρόφοι. Η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, δυστυχώς, βρίσκεται σε έναν ακατάσχετο κατήφορο. Έρχεται τώρα και το τρίτο μνημόνιο και δίνει τη χαριστική βολή.

Σωρεία τα μέτρα σε βάρος των αγροτών. Έχουμε τη φορολόγηση 13% από το πρώτο ευρώ, που θα φτάσει στο 20% και μετά στο 26%, μια πραγματική φορολογική επιδρομή σε βάρος του αγροτικού κόσμου. Έχουμε την αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, έχουμε την αύξηση στο αγροτικό πετρέλαιο. Έχουμε την αύξηση στο αγροτικό ρεύμα. Έχουμε τον τριπλασιασμό στα ασφάλιστρα των αγροτών στον ΟΓΑ, την ίδια στιγμή που δεν μπορούν οι αγρότες να πληρώσουν τα σημερινά ασφάλιστρα. Αντιλαμβάνεστε, δηλαδή, ότι έχουμε μια επιδρομή σε βάρος της ελληνικής περιφέρειας με επίκεντρο τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Και αυτό είναι η χαριστική βολή για την Ελλάδα. Διότι η Ελλάδα χωρίς την αγροτική και κτηνοτροφική της παραγωγή, δεν έχει κανένα μέλλον.

Γι’ αυτό εμείς λέμε τέρμα στα μνημόνια. Θέλουμε να ακυρώσουμε, να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το τρίτο μνημόνιο. Το τρίτο μνημόνιο, μαζί με τα δύο προηγούμενα μνημόνια, δεν δίνουν καμία απάντηση, καμία λύση. Είναι ταφόπετρα για την Ελλάδα, για τον ελληνικό λαό, για τον κόσμο της εργασίας. Είναι ταφόπετρα για την οικονομία, το μέλλον και την προοπτική αυτού του τόπου. Και μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Υπάρχει εναλλακτική λύση για να ακυρώσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους. Το μέλλον της Ελλάδας δεν είναι στη λιτότητα και την εθνική υποτέλεια, δεν είναι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δεν είναι στη φορο-λεηλασία. Όλα αυτά φέρνουν ύφεση, όλο και μεγαλύτερη και πιο βαθιά ύφεση, μια ύφεση χωρίς τέλος, ληστεία και λεηλασία του ελληνικού λαού χωρίς τέλος.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ εγγυάται μια νέα αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία για τη χώρα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα