Στο εδώλιο ο Π. Λαφαζάνης και μέλη του κινήματος “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”

Στο εδώλιο ο Π. Λαφαζάνης και μέλη του κινήματος “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης Eurokinissi

Η δίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη και των μελών του κινήματος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" αρχίζει στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Ενώπιον του Ι Τριμελούς Πλημμελειοδικείου έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη η δίκη του επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς και τριών προσώπων μελών του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» για παρεμπόδιση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2018.

Στους τέσσερις κατηγορούμενους αποδίδεται σωρεία κατηγοριών που -μεταξύ άλλων- αφορούν φθορές ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματικές βλάβες κατά αστυνομικών και άσκηση βίας.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν από τον εισαγγελέα μετά από αναφορά που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Ασφάλειας Αθηνών για τρεις κινητοποιήσεις κατά πλειστηριασμών σε συμβολαιογραφεία της Αθήνας.

Εν τω μεταξύ, η ΛΑΕ, σε ανακοίνωσή της, «καταδικάζει τη δίωξη των αγωνιστών Παναγιώτη Λαφαζάνη, Αντώνη Μαυρομμάτη, Λεωνίδα και Ηλία Παπαδόπουλου», τονίζοντας πως «δεν θα τους περάσει. Αντιδράσεις θα υπάρχουν, το δικαίωμα στη στέγη είναι ιερό» και καλεί «όλες και όλους την Τετάρτη 8-1-2020 στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων».

Επίσης, το ΚΚΕ καταδικάζει, σε σχόλιό του, της συγκεκριμένη παραπομπή σε δίκη, σημειώνοντας πως «οι απαράδεκτες αυτές πρακτικές στοχεύουν στον εκφοβισμό του λαού και για το θέμα των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, που το επόμενο διάστημα θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα