Στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού η Δράση. Οι επίσημες ανακοινώσεις

Στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού η Δράση. Οι επίσημες ανακοινώσεις
Sooc

Τι δήλωσαν ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Θόδωρος Σκυλλακάκης στην κοινή συνέντευξη Τύπου για την εκλογική συνεργασία Ποταμιού και Δράσης

Με κοινό παρονομαστή την ανάγκη να κερδηθεί η ευρωπαϊκή πορεία και να νικηθεί το πελατειακό κράτος η Δράση ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα την συμπόρευσή της με το Ποτάμι.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου, οι δύο επικεφαλής αποσαφήνισαν τις θέσεις τους, τονίζοντας σε αυτές τις εκλογές την ανάγκη συμμαχιών. «Είναι μια μεγάλη μέρα σήμερα για τη Δράση, στηρίζουμε το Ποτάμι και ενθαρρύνουμε τα μέλη μας να μπουν στους συνδυασμούς του Ποταμιού» είπε ο κ. Σκυλλακάκης, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη είναι το πιο μεταρρυθμιστικό κομμάτι του πολιτικού φάσματος και ένας συγγενικός χώρος.

Ο ίδιος αποσαφήνισε επίσης ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είναι και ενεργός πολιτικά.

Nick Paleologos / SOOC

 

Από τη πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων είπε ότι η πλατφόρμα του Ποταμιού αγκαλιάζει ευρύτερες δυνάμεις μη δογματικών ανθρώπων, όπως η Δράση χωρίς να την απορροφά, και επισήμανε ότι το Ποτάμι πρέπει να είναι η τρίτη δύναμη της χώρας, η τρίτη εντολή που θα προτείνει λύσεις έξω από τις κομματικές που προτείνουν πανομοιότυπα τα άλλα κόμματα.

Σε ερώτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους απάντησε ότι το χρέος δυσκολεύει τις προσπάθειες της χώρας να βγει από τη κρίση, είπε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι αλλαγές και να θέσουμε και το ζήτημα του χρέους στους Ευρωπαίους βάζοντας όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι.

Nick Paleologos / SOOC

 

Απαντώντας σχετικά με το θέμα της διαπραγμάτευσης και τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα του το Φεβρουάριο, επανέλαβε την ανάγκη παρουσίας Εθνικής Ομάδας διαπραγμάτευσης τονίζοντας ότι το κόμμα του δεν είναι υπέρ του «τσαμπουκά» και ότι έχει φτιάξει αυτή την ομάδα.

Τέλος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει πως μπορεί να απευθύνει πρόσκληση σε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ να φτιάξουν μία νέα Ελλάδα στην ΕΕ όταν και τα δύο αυτά κόμματα δεν δέχονται την ύπαρξη της ΕΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα