Chipita – Mondelez: Επανέρχεται πιο έντονο το σενάριο της εξαγοράς

Chipita – Mondelez: Επανέρχεται πιο έντονο το σενάριο της εξαγοράς

Πληροφορίες του NEWS24/7 θέλουν του ανθρώπους της Mondelez να πολιορκούν την Chipita με νέα βελτιωμένη προσφορά που εξετάζεται πλέον σοβαρά από την διοίκηση της ελληνικής πολυεθνικής

Πιο κοντά από ποτέ φέρεται να είναι η αλλαγή της σελίδας για την Chipita καθώς η Mondelez φέρεται το τελευταίο 24ώρο να έχει επανέλθει με νέα βελτιωμένη πρόταση εξαγοράς της ελληνικής πολυεθνικής. Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα σενάρια για εξαγορά της εταιρίας που δημιούργησε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος έπαιξαν στις αρχές Μαΐου και φούντωσαν ξανά πριν από λίγες ημέρες όταν ο ισχυρός άνδρας της Chipita ανέφερε ότι αναβάλλεται η είσοδος της σε Χρηματιστήριο λόγω του κλίματος στις διεθνείς αγορές.

Από χθες το απόγευμα η κινητικότητα στα κεντρικά της εταιρείας στην Μεταμόρφωση στο ύψος της Εθνικής Οδού έχει οδηγήσει αρκετούς να θεωρούν βέβαιο και να διαδίδουν ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται ένα βήμα από το να δώσουν τα χέρια ώστε να κλειστεί η συμφωνία. Σε ότι αφορά στο τίμημα της εξαγοράς αυτό φέρεται πλέον να κινείται στα επίπεδα του 1,4 έως 2 δισεκ.

Δαυίδ και Γολιάθ

Για να έχουμε μία εικόνα των βασικών μεγεθών των δύο εταιρειών η Mondelez (τυρί Philadephia, Cadbury, Nabisco, Oreo, Milka, Toblerone, Tic, Trident, Stimorol αλλά και τις “δικές” μας σοκολάδες, Λάκτα, Παυλίδης και Μερέντα) με στοιχεία του 2016 πραγματοποιεί πωλήσεις ύψους 26 δισ. δολαρίων ενώ απασχολεί 100.000 εργαζόμενους ενώ η Chipita την ίδια χρονία παρουσίασε πωλήσεις ύψους 432 εκατ. ευρώ διαθέτοντας 18 εργοστάσια σε 4 ηπείρους και απασχολώντας 11.271 εργαζομένους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα