Ισπανική καυτερή παέγια με λαχανικά

Ισπανική καυτερή παέγια με λαχανικά
tasty-day.gr

Η ισπανική κουζίνα είναι πολύ πλούσια γιατί έχει επιρροές από τους πολιτισμούς των Ελλήνων, των Φοινίκων και των Ρωμαίων αλλά κυρίως των Αράβων

Η ισπανική κουζίνα είναι απλή, καθώς στη βάση της αποτελεί συνέχεια της αγροτικής κουζίνας που έχει ως κύρια συστατικά της το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα, την κόκκινη καυτερή πιπεριά και κάποια μπαχαρικά και αρωματικά βότανα τα οποία αφθονούν στην Ισπανική φύση.

Στην πραγματικότητα όμως, είναι πολύ πλούσια γιατί έχει επιρροές από τους μεσογειακούς πολιτισμούς των Ελλήνων, των Φοινίκων και των Ρωμαίων αλλά κατά κύριο λόγο έχει επηρεαστεί από τους Άραβες οι οποίοι κατείχαν την Ισπανία για περισσότερους από οκτώ αιώνες.

Με την αγαπημένη συνάδελφο Δώρα Μακρή μπορεί να μην ανταμώσαμε πολλές φορές στην δημοσιογραφική μας διαδρομή αφού αυτή σχετικά νωρίς επέλεξε να πάρει το ρίσκο που έχει η δουλειά του ανταποκριτή. Διάλεξε την Μαδρίτη αντί την Αθήνα! Καθόλου άσχημα!

Βρεθήκαμε όμως σχετικά πρόσφατα μέσα από τις προσωπικές επιλογές της κάθε μιας. Η Δώρα μέσα από ένα προσωπικό αυτοβιογραφικό βιβλίο – «οι Λεύκες ο Λόρκα κι ο Ελύτης» μας άνοιξε την ψυχή της και μας παρουσίασε τον τρόπο που βλέπει σήμερα τα πράγματα. Όσο για μένα; Αποφάσισα να ξεφύγω από την μίζερη καθημερινότητα μέσα από το tasty-day.gr.

Η συνταγή που μας έστειλε πραγματικά αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε:

Υλικά

  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
  • 3 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • Μερικές ίνες σαφράν η κρόκο Κοζάνης η ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 5 χούφτες ρύζι καρολίνα η ρύζι για ριζότο
  • Ελαιόλαδο
  • Ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και το ξερό. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε τη μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια ή όποιο άλλο λαχανικό θέλουμε κομμένο σε κυβάκια. Μόλις αλλάξουν χρώμα προσθέτουμε μία καυτερή πιπεριά και χυμό λαχανικών ή κύβο λαχανικών διαλυμένο σε ζεστό νερό. Μόλις αρχίσει το νερό να παίρνει βράση προσθέτουμε το ρύζι ,το αλάτι το πιπέρι το σαφράν ή τον κρόκο για να πάρει αυτό το πορτοκαλί χρώμα.

Το ανακατεύω για λίγο και μετά το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 20 λεπτά μέχρι να ρουφήξει όλο το νερό. Αντί λαχανικών μπορούμε να βάλουμε κομμάτια κοτόπουλο χοιρινό ή απλώς θαλασσινά, γαρίδες , όστρακα κα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ TASTYDAY

Ντιπ από φούλια (αραβικά κουκιά)

Ισλανδικός μπακαλιάρος με μουστάρδα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα