ΦΑΓΗΤΟ

Γαστρονομικά νέα και συνταγές.

Χριστουγεννιάτικο δείπνο

Το αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο φαγητό των Ελλήνων - Μπείτε και ψηφίστε για τον 2ο γύρο

ΦΑΓΗΤΟ

Βρισκόμαστε πλέον σε απόσταση αναπνοής από το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Η πρώτη φάση της ψηφοφορίας για το αγαπημένο γιορτινό φαγητό πέρασε και ήρθε η ώρα να δούμε ποια εδέσματα προκρίθηκαν

Tο γευστικό ταξίδι των εξωτικών ρυζιών της 3αλφα στις «Γεύσεις του Κόσμου» ξεκινάει και πάλι με νέα εμφάνιση!

Tο γευστικό ταξίδι των εξωτικών ρυζιών της 3αλφα στις «Γεύσεις του Κόσμου» ξεκινάει και πάλι με νέα εμφάνιση!

ΦΑΓΗΤΟ

Ένα ταξίδι στις Γεύσεις του Κόσμου ξεκινάει με συνοδοιπόρο την ανανεωμένη αρωματική σειρά της 3αλφα, της ελληνικής εταιρείας που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Έλληνα καταναλωτή εδώ και πάνω από 50 χρόνια.

Γυναίκα που τρώει στην παραλία

Υγεία: Τι πρέπει να προσέχουν οι γυναίκες στην επιλογή φαγητού και επαγγέλματος

Οι γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες πιο αργά κατά τη διάρκεια της ημέρας κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν καρδιακά νοσήματα από αυτές που δεν το κάνουν.

Ρόδι

Έλαιο από σπόρους ροδιού: "Χρυσάφι" για την ελληνική γη και ασπίδα για την υγεία

ΥΓΕΙΑ

"Eίναι πόσιμο, περιέχει βιταμίνη C που προστατεύει την καρδιά και τις αρτηρίες, είναι αντικαρκινικό και έχει την ιδιότητα να βοηθάει στην ανάπλαση των κυττάρων", σύμφωνα με τον κ. Κασσίδη.

Καυτερές πιπεριές

Καυτερά φαγητά: Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν τα τρως - Τρία tips για να τα αντέξεις

ΦΑΓΗΤΟ

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι ακριβώς συμβαίνει στον οργανισμό σου τη στιγμή που γεύεσαι κάποια καυτερή πιπεριά; Πώς αντιδρούν η γλώσσα και ο εγκέφαλος στα spicy φαγητά. Πώς μπορείς να τα αντέξεις και να τα απολαύσεις.

Υγιεινή διατροφή

Όποιο φαγητό κάνει καλό στην υγεία, κάνει και στον πλανήτη

ΥΓΕΙΑ

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σχεδόν όλες οι τροφές που σχετίζονται με καλύτερη υγεία έχουν τις μικρότερες συνέπειες για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και τους φυσικούς πόρους όπως το νερό.

Σολομός

Το πρώτο ΑΤΜ σολομού στον κόσμο είναι γεγονός

VIRAL

Σε εμπορικό κέντρο στη Σιγκαπούρη τοποθετήθηκε ένα νέου τύπου ΑΤΜ, από το οποίο μπορεί κανείς να κάνει ανάληψη φιλέτων κατεψυγμένου σολομού από τα νορβηγικά φιορδ, βάρους 200 γραμμαρίων το καθένα.

Φωτογραφίες φαγητών στα social media

Οι 7 αναδυόμενες διατροφικές και καταναλωτικές τάσεις για την επόμενη δεκαετία

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, δείχνει τις αλλαγές που θα επέλθουν στις διατροφικές μας συνήθειες κατά την επόμενη δεκαετία, από το 2020 έως το 2030, με αφορμή την φετινή Ημέρα Διατροφής.

Χωριάτικη σαλάτα

Έρικ Γουλφ: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει νούμερο ένα προορισμός γαστρονομικού τουρισμού

"Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 93% των ταξιδιωτών, αναζητούν ανά τον κόσμο γαστρονομικές εμπειρίες και κατά μέσο όρο το 25% των τουριστών "ξοδεύει σημαντικά ποσά" στις χώρες που επισκέπτεται" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παρέα φίλων τρώει σε εστιατόριο

Έρευνα: Η καλή παρέα σε κάνει να τρως περισσότερο

Ειδικοί διαπιστώνουν πως αυτοί που δειπνούν με παρέα καταναλώνουν 48% περισσότερο φαγητό συγκριτικά με εκείνους που τρώνε μόνοι και οι γυναίκες με παχυσαρκία καταναλώνουν 29% παραπάνω με παρέα, παρά μόνες τους.

Κόκκινο κρασί

Masters of Wine: 20 μέλη θα επισκεφτούν την Ελλάδα για να γευτούν 125 κρασιά

Σε ανακοίνωση του οργανισμού αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο ινστιτούτο είναι ένας θεσμός παγκοσμίου κύρους, με 390 μέλη σε 30 χώρες, τα οποία, κατέχουν τον τίτλο αυτό, έπειτα από υψηλού επιπέδου διαδικασία πιστοποίησης.

Φύλλο ζύμης, Αρχείο

ΕΦΕΤ: Ανάκληση φύλλου κρούστας λόγω μούχλας

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση και απόσυρση της παρτίδας από την αγορά και παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Φανουρόπιτα

Γιορτή Αγίου Φανουρίου: Ποια η ιστορία του και γιατί φτιάχνουμε φανουρόπιτα

Σύμφωνα με την παράδοση, η Φανουρόπιτα φτιάχνεται όχι για τον ίδιο τον Άγιο Φανούριο, αλλά για τη σωτηρία της ψυχής μητέρα του. Τι σημαίνει το όνομά του και ποια η ιστορία του. Πώς να φτιάξετε την παραδοσιακή συνταγή για τη φανουρόπιτα με 7 υλικά.

Νίκος Κουλούσιας

Νίκος Κουλούσιας: Ο σεφ που επιμελείται το μενού στη μνήμη της πριγκίπισσας Νταϊάνα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Έλληνας σεφ που συμμετείχε στο μενού του γάμου του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ μιλά στο News 24/7 για τη ζωή του, αλλά για τη νέα του μαγειρική πρόκληση: Την επιμέλεια του μενού σε φιλανθρωπικό γεύμα αφιερωμένο στη μνήμη της Πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Απίστευτες ιστορίες μαγειρικής που αποδεικνύουν ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα

Απίστευτες ιστορίες μαγειρικής που αποδεικνύουν ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα

ΦΑΓΗΤΟ

"Δεν υπάρχει πιο αγνή αγάπη από την αγάπη για το φαγητό”, σύμφωνα με τον Ιρλανδό συγγραφέα, Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω. Άλλωστε, το φαγητό θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής, έτσι δεν είναι;