ΦΑΓΗΤΟ

Γαστρονομικά νέα και συνταγές.

Απίστευτες ιστορίες μαγειρικής που αποδεικνύουν ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα

Απίστευτες ιστορίες μαγειρικής που αποδεικνύουν ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα

ΦΑΓΗΤΟ

"Δεν υπάρχει πιο αγνή αγάπη από την αγάπη για το φαγητό”, σύμφωνα με τον Ιρλανδό συγγραφέα, Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω. Άλλωστε, το φαγητό θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής, έτσι δεν είναι;

Blogger έφτιαξε ντόνατ 12.000 θερμίδων

Blogger έφτιαξε ντόνατ 12.000 θερμίδων

VIRAL

Με τη βοήθεια συνεργατών της και αξιοποιώντας τις εγκαταστάσεις της κουζίνας Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο οποίο φοιτούσε, δημιούργησε ένα γιγάντιο και άκρως παχυντικό ντόνατ.

Matsuhisa Athens: Το επίκεντρο του γαστρονομικού ενδιαφέροντος και της high-end διασκέδασης στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Matsuhisa Athens: Το επίκεντρο του γαστρονομικού ενδιαφέροντος και της high-end διασκέδασης στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

ΦΑΓΗΤΟ

Αναδεικνύοντας μοναδικά την απαράμιλλη Nobu κουζίνα, το Matsuhisa Athens μας καλωσορίζει και φέτος σε έναν κόσμο εκλεκτών γαστρονομικών εμπειριών στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λευτέρης Λαζάρου: Μιλά για τη ζωή του και μας χαρίζει τρεις συνταγές για το βράδυ των εκλογών

Λευτέρης Λαζάρου: Μιλά για τη ζωή του και μας χαρίζει τρεις συνταγές για το βράδυ των εκλογών

ΦΑΓΗΤΟ

Ο διάσημος σεφ Λευτέρης Λαζάρου μίλησε για τις παιδικές του μνήμες, για τον καραβομάγειρα πατέρα του και για τη ζωή του στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6. Πρότεινε τρεις πανεύκολες εκδοχές για τη μετατροπή της καπνιστής πέστροφας σε απόλαυση.

Ένα σουβλατζίδικο στην Ηλιούπολη προσφέρει καταλόγους για τυφλούς

Ένα σουβλατζίδικο στην Ηλιούπολη προσφέρει καταλόγους για τυφλούς

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σουβλατζίδικο στην Ηλιούπολη προχώρησε σε εκτύπωση καταλόγου σε ελληνική γραφή Braille, κάτι που ακόμη αποτελεί ζητούμενο για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης που διεκδικούν την αυτονόητη αυτονομία τους.

4ο Athens Street Food Festival

Athens Street Food Festival 2019: Πρεμιέρα στις 10 Μαΐου του μεγαλύτερου φεστιβάλ φαγητού της Ελλάδας

ΦΑΓΗΤΟ

Για την φετινή, τέταρτη εκδοχή του Athens Street Food Festival, η “συνταγή” παραμένει η ίδια. Αγάπη για το φαγητό, προσεκτική επιλογή συμμετεχόντων από όλη την Ελλάδα, πολλές αποκλειστικότητες, νέες ιδέες και μεγάλη ποικιλία σε γεύσεις.

Πασχαλινά σοκολατένια αυγά σε βιτρίνα καταστήματος στην Αθήνα

Πάσχα 2019: Από πού "προέρχεται" το σοκολατένιο αβγό

Μέσα από διαφορετικούς μύθους, έχει χτιστεί ολόκληρη βιομηχανία που στηρίζεται στη λαχτάρα των παιδιών, για σοκολάτα είτε αυτή έχει τη μορφή αυγού είτε λαγού είτε κότας, αρνιού ή ό,τι άλλο βάλει η φαντασία ενός δεξιοτέχνη ζαχαροπλάστη.

ΚΟΠΑΔΙ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΒΟΣΚΕΙ ΣΕ ΓΡΑΣΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΗΛΕΙΑ.

Τρώμε 4 φορές λιγότερο αρνί από όσο οι γονείς μας (και άλλα 11 νούμερα που τρομάζουν)

ΦΑΓΗΤΟ

Αρνιά και κατσίκια: Πόσοι τσοπάνηδες έχουν μείνει, πόσα πρόβατα γεννιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, πόσο καλά αξιοποιούμε τα λεφτά της Ε.Ε. και αρκετές άλλες χρήσιμες και άχρηστες πληροφορίες για τον οβελία

Φώτης Χρυσανθίδης στον News 24/7 88,6: Παραδοσιακά γλυκά του Πάσχα με ελληνικές πρώτες ύλες

Φώτης Χρυσανθίδης στον News 24/7 88,6: Παραδοσιακά γλυκά του Πάσχα με ελληνικές πρώτες ύλες

ΦΑΓΗΤΟ

Ο γνωστός ζαχαροπλάστης μίλησε στην εκπομπή "Χωρίς copy paste" με τους Ειρήνη Ορφανίδου και Πάνο Τουμάση δίνοντας συμβουλές για το πώς μπορούμε να "ξεφοβηθούμε" τη ζαχαροπλαστική, που απαιτεί ακρίβεια και να παρασκευάσουμε γλυκά στο σπίτι.

Πόσο "πάει" το σουβλάκι στην Ελλάδα και στον κόσμο - Το κόστος διατροφής στην ΕΕ

Πόσο "πάει" το σουβλάκι στην Ελλάδα και στον κόσμο - Το κόστος διατροφής στην ΕΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράγοντες που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν συγκρίνονται τιμές ανάμεσα σε διαφορετικές χώρες είναι, μεταξύ άλλων, το ύψος της φορολογίας σε κάθε χώρα, οι καταναλωτικές συνήθειες και η αγοραστική δυνατότητα.

Σαρώνει στην Ευρώπη το Sympossio

Σαρώνει στην Ευρώπη το Sympossio

ΦΑΓΗΤΟ

Το Sympossio συνεχίζει το πανευρωπαϊκό ταξίδι προβολής της ελληνικής γαστρονομίας, διαγράφοντας μεγάλη επιτυχία σε πόλεις της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

25η Μαρτίου: Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά;

Ο μπακαλιάρος με τη συνοδεία σκορδαλιάς είναι το εθνικό φαγητό μας κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και δεν λείπει από κανένα οικογενειακό τραπέζι. Πώς προέκυψε, όμως, το έθιμο αυτό και γιατί καθιερώθηκε;

Μπακαλιάρος παστός

Πώς να ξαλμυρίσετε σωστά τον μπακαλιάρο

25η Μαρτίου χωρίς μπακαλιάρο, δεν γίνεται. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για το σωστό ξαλμύρισμα του παστού μπακαλιάρου, που θα πρέπει να ξεκινήσει δύο, τουλάχιστον, ημέρες πριν από το μαγείρεμά του.

Σκορδαλιά

Πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη παραδοσιακή σκορδαλιά

Όπως ορίζουν η παράδοση και τα έθιμα, κάθε οικογενειακό τραπέζι έχει μπακαλιάρο με σκορδαλιά, που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλές παραλλαγές, αλλά η παραδοσιακή συνταγή της σκορδαλιάς προτιμάται από τους περισσότερους.

Κρόκος - Σαφράν

Το "ελληνικό" μυστικό του κρόκου

ΦΑΓΗΤΟ

Ο κρόκος ή σαφράν είναι ένα γκουρμέ και πανάκριβο μπαχαρικό. Αυτό οφείλεται στο ότι η καλλιέργεια και αναπαραγωγή του είναι εξαιρετικά δύσκολη. Επιστήμονες αποκωδικοποίησαν το μυστικό της γενετικής προέλευσής του.

Το tasteofgood.gr συστήνει στους καταναλωτές τη Γεύση του Καλού, τη γεύση της ΔΩΔΩΝΗ

Το tasteofgood.gr συστήνει στους καταναλωτές τη Γεύση του Καλού, τη γεύση της ΔΩΔΩΝΗ

ΦΑΓΗΤΟ

Τα βασικά συστατικά που συνθέτουν τη Γεύση του Καλού μπορούν να ανακαλύψουν οι Έλληνες καταναλωτές στο ειδικά διαμορφωμένο microsite που έχει δημιουργήσει η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ.

Αυγά

Σ' αρέσουν τα αυγά; Άσχημα νέα

LIFE GUIDE

Άσχημα νέα για τους φίλους των αυγών, καθώς αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα. Οι άνθρωποι που τρώνε τρία έως τέσσερα αυγά την εβδομάδα, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα.