ΦΑΓΗΤΟ

Γαστρονομικά νέα και συνταγές.

Ένα σουβλατζίδικο στην Ηλιούπολη προσφέρει καταλόγους για τυφλούς

Ένα σουβλατζίδικο στην Ηλιούπολη προσφέρει καταλόγους για τυφλούς

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σουβλατζίδικο στην Ηλιούπολη προχώρησε σε εκτύπωση καταλόγου σε ελληνική γραφή Braille, κάτι που ακόμη αποτελεί ζητούμενο για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης που διεκδικούν την αυτονόητη αυτονομία τους.

4ο Athens Street Food Festival

Athens Street Food Festival 2019: Πρεμιέρα στις 10 Μαΐου του μεγαλύτερου φεστιβάλ φαγητού της Ελλάδας

ΦΑΓΗΤΟ

Για την φετινή, τέταρτη εκδοχή του Athens Street Food Festival, η “συνταγή” παραμένει η ίδια. Αγάπη για το φαγητό, προσεκτική επιλογή συμμετεχόντων από όλη την Ελλάδα, πολλές αποκλειστικότητες, νέες ιδέες και μεγάλη ποικιλία σε γεύσεις.

Πασχαλινά σοκολατένια αυγά σε βιτρίνα καταστήματος στην Αθήνα

Πάσχα 2019: Από πού "προέρχεται" το σοκολατένιο αβγό

Μέσα από διαφορετικούς μύθους, έχει χτιστεί ολόκληρη βιομηχανία που στηρίζεται στη λαχτάρα των παιδιών, για σοκολάτα είτε αυτή έχει τη μορφή αυγού είτε λαγού είτε κότας, αρνιού ή ό,τι άλλο βάλει η φαντασία ενός δεξιοτέχνη ζαχαροπλάστη.

ΚΟΠΑΔΙ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΒΟΣΚΕΙ ΣΕ ΓΡΑΣΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΗΛΕΙΑ.

Τρώμε 4 φορές λιγότερο αρνί από όσο οι γονείς μας (και άλλα 11 νούμερα που τρομάζουν)

ΦΑΓΗΤΟ

Αρνιά και κατσίκια: Πόσοι τσοπάνηδες έχουν μείνει, πόσα πρόβατα γεννιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, πόσο καλά αξιοποιούμε τα λεφτά της Ε.Ε. και αρκετές άλλες χρήσιμες και άχρηστες πληροφορίες για τον οβελία

Φώτης Χρυσανθίδης στον News 24/7 88,6: Παραδοσιακά γλυκά του Πάσχα με ελληνικές πρώτες ύλες

Φώτης Χρυσανθίδης στον News 24/7 88,6: Παραδοσιακά γλυκά του Πάσχα με ελληνικές πρώτες ύλες

ΦΑΓΗΤΟ

Ο γνωστός ζαχαροπλάστης μίλησε στην εκπομπή "Χωρίς copy paste" με τους Ειρήνη Ορφανίδου και Πάνο Τουμάση δίνοντας συμβουλές για το πώς μπορούμε να "ξεφοβηθούμε" τη ζαχαροπλαστική, που απαιτεί ακρίβεια και να παρασκευάσουμε γλυκά στο σπίτι.

Πόσο "πάει" το σουβλάκι στην Ελλάδα και στον κόσμο - Το κόστος διατροφής στην ΕΕ

Πόσο "πάει" το σουβλάκι στην Ελλάδα και στον κόσμο - Το κόστος διατροφής στην ΕΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράγοντες που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν συγκρίνονται τιμές ανάμεσα σε διαφορετικές χώρες είναι, μεταξύ άλλων, το ύψος της φορολογίας σε κάθε χώρα, οι καταναλωτικές συνήθειες και η αγοραστική δυνατότητα.

Σαρώνει στην Ευρώπη το Sympossio

Σαρώνει στην Ευρώπη το Sympossio

ΦΑΓΗΤΟ

Το Sympossio συνεχίζει το πανευρωπαϊκό ταξίδι προβολής της ελληνικής γαστρονομίας, διαγράφοντας μεγάλη επιτυχία σε πόλεις της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

25η Μαρτίου: Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά;

Ο μπακαλιάρος με τη συνοδεία σκορδαλιάς είναι το εθνικό φαγητό μας κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και δεν λείπει από κανένα οικογενειακό τραπέζι. Πώς προέκυψε, όμως, το έθιμο αυτό και γιατί καθιερώθηκε;

Μπακαλιάρος παστός

Πώς να ξαλμυρίσετε σωστά τον μπακαλιάρο

25η Μαρτίου χωρίς μπακαλιάρο, δεν γίνεται. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για το σωστό ξαλμύρισμα του παστού μπακαλιάρου, που θα πρέπει να ξεκινήσει δύο, τουλάχιστον, ημέρες πριν από το μαγείρεμά του.

Σκορδαλιά

Πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη παραδοσιακή σκορδαλιά

Όπως ορίζουν η παράδοση και τα έθιμα, κάθε οικογενειακό τραπέζι έχει μπακαλιάρο με σκορδαλιά, που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλές παραλλαγές, αλλά η παραδοσιακή συνταγή της σκορδαλιάς προτιμάται από τους περισσότερους.

Κρόκος - Σαφράν

Το "ελληνικό" μυστικό του κρόκου

ΦΑΓΗΤΟ

Ο κρόκος ή σαφράν είναι ένα γκουρμέ και πανάκριβο μπαχαρικό. Αυτό οφείλεται στο ότι η καλλιέργεια και αναπαραγωγή του είναι εξαιρετικά δύσκολη. Επιστήμονες αποκωδικοποίησαν το μυστικό της γενετικής προέλευσής του.

Το tasteofgood.gr συστήνει στους καταναλωτές τη Γεύση του Καλού, τη γεύση της ΔΩΔΩΝΗ

Το tasteofgood.gr συστήνει στους καταναλωτές τη Γεύση του Καλού, τη γεύση της ΔΩΔΩΝΗ

ΦΑΓΗΤΟ

Τα βασικά συστατικά που συνθέτουν τη Γεύση του Καλού μπορούν να ανακαλύψουν οι Έλληνες καταναλωτές στο ειδικά διαμορφωμένο microsite που έχει δημιουργήσει η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ.

Αυγά

Σ' αρέσουν τα αυγά; Άσχημα νέα

LIFE GUIDE

Άσχημα νέα για τους φίλους των αυγών, καθώς αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα. Οι άνθρωποι που τρώνε τρία έως τέσσερα αυγά την εβδομάδα, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα.

Noell - Παλαιών Πατρών Γερμανού, Θεσσαλονίκη

Φαγητό: Αθήνα - Θεσσαλονίκη 2-4, σημειώσατε 2

ΦΑΓΗΤΟ

Στις σημαντικές γαστρονομικές επεκτάσεις των τελευταίων μηνών η Θεσσαλονίκη μετράει τέσσερις καθόδους στην πρωτεύουσα ενώ η Αθήνα έχει "απαντήσει" με δύο πετυχημένες προτάσεις της.

Νέες γεύσεις από την L'Artigiano

Νέες γεύσεις από την L'Artigiano

ΦΑΓΗΤΟ

Η L' Artigiano, δίνοντας γεύση και πάθος στις συνταγές της, δημιουργεί σύγχρονα και ποιοτικά πιάτα που χαρίζουν μοναδικές στιγμές καλού, αυθεντικού φαγητού

Χρυσοί Σκούφοι 2019: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Χρυσοί Σκούφοι 2019: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

ΦΑΓΗΤΟ

Η αξιολόγηση και η βαθμολόγηση των εστιατορίων γίνεται βάσει διεθνών κριτηρίων, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο και το γενικότερο επίπεδο της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής στον παγκόσμιο χάρτη. Αναλυτικά οι νικητές των Χρυσών Σκούφων 2019 από το Αθηνόραμα.

Στροφή προς την ελληνική δημιουργική κουζίνα, βλέπει η PROVIL

Στροφή προς την ελληνική δημιουργική κουζίνα, βλέπει η PROVIL

ΦΑΓΗΤΟ

Μεγάλο ενδιαφέρον των επαγγελματιών της εστίασης και της φιλοξενίας για την ελληνική δημιουργική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα διαπίστωσαν τα στελέχη της PROVIL στις συναντήσεις τους μαζί τους, στην Έκθεση HORECA

Παλαιολόγος (HotelBrain): Οι τοπικές γεύσεις και τα εγχώρια προϊόντα είναι "όπλο" στα χέρια μας

Παλαιολόγος (HotelBrain): Οι τοπικές γεύσεις και τα εγχώρια προϊόντα είναι "όπλο" στα χέρια μας

ΦΑΓΗΤΟ

Ο πρόεδος και ιδρυτής της HotelBrain, Πάνος Παλαιολόγος μιλά στο NEWS24/7 για την σημασία που έχει η γαστρονομία στην ανάδειξη της εμπειρίας που μπορεί να προσφέρει ένα ξενοδοχείο

Bartenders και Baristi όλου του κόσμου ενωθείτε, έρχεται το BeFoot Festival

Bartenders και Baristi όλου του κόσμου ενωθείτε, έρχεται το BeFoot Festival

Στο BeFooT Festival θα συναντήσετε στον εκθεσιακό χώρο όλες τις κορυφαίες σχολές και ΙΕΚ για να ενημερωθείτε για τα προγράμματά τους και να λάβετε υποτροφίες αποκλειστικά για τους επισκέπτες του BeFooT.

Ένα Φεστιβάλ – γιορτή στην Τεχνόπολη για όλους τους chefs, bartenders, barista

Ένα Φεστιβάλ – γιορτή στην Τεχνόπολη για όλους τους chefs, bartenders, barista

ΦΑΓΗΤΟ

Οι ανάγκες για εξειδίκευση και επιμόρφωση που δημιουργούνται στον κλάδους του τουρισμού - επισιτισμού φέρνουν το 1ο και μεγαλύτερο Φεστιβάλ Επιμόρφωσης και κατάρτισης για την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική, το ποτό, το καφέ στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων 26 - 27 Ιανουαρίου.

Η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών

6Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Ανακαλύψτε τη γεύση της Ελλάδας

ΦΑΓΗΤΟ

Η 6η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανανεώνει το ραντεβού της, με τους επαγγελματίες του κλάδου Τροφίμων και Ποτών και με τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας, από τη 1 έως τις 4 Φεβρουαρίου 2019 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας.