Ο Σαλβίνι στην Κόρινθο

Ο Σαλβίνι στην Κόρινθο
Μικροένταση στο κέντρο της Κορίνθου koritnthostv.gr

Στην Ιταλία θα υπάρχουν, σίγουρα, πολλοί κλεφτοκοτάδες για πυροβολισμό και στις Κορίνθους ποιος ξέρει πόσοι μικροί Σαλβίνι...

Πόσο αξίζει η ζωή ενός κλεφτοκοτά; Καθόλου, αν πρόκειται για Ρομά στην Κόρινθο. Ο 35χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου έγινε το κακό, η απόπειρα κλοπής των πουλερικών, πυροβόλησε και σκότωσε τον “δράστη”, στη συνέχεια πέταξε το πτώμα σε ένα ρέμα και, τελικά, αφέθηκε ελεύθερος μετά τη σύλληψή του, αφού δεν κρίθηκε προφυλακιστέος.

Να πει κανείς για τις πολύ μικρές διαστάσεις που πήρε το γεγονός στα ΜΜΕ είναι λίγο. Να σημειώσει ότι και οι κρίνοντες κρίνονται για να στηλιτεύσει την αντιμετώπιση του δολοφόνου από τις δικαστικές αρχές είναι ανώφελο. Να υπογραμμίσει την αύξηση των περιστατικών αυτοδικίας και την έξαρση της αγριότητας στα εγκλήματα καθημερινών ανθρώπων είναι αναπόφευκτο. Όπως και το να αναγνωρίσει κανείς ότι η Ιταλία του Σαλβίνι προηγείται στον εκβαρβαρισμό του κοινωνικού αντι-πολιτισμού.

Στην κοντινή μας χώρα ψηφίστηκε νομοσχέδιο που διευρύνει τα όρια της νόμιμης άμυνας ώστε να γίνει πιο επιεικής η ποινική μεταχείριση όσων παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. Ήταν μια προεκλογική υπόσχεση του ακροδεξιού Σαλβίνι που κάνει ό,τι μπορεί για να “κανονικοποιήσει” τον φασισμό. Ξεκίνησε με το κλείσιμο των συνόρων για πρόσφυγες και μετανάστες και προχωρά με τη διευκόλυνση της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας για να τραμποποιήσει τη χώρα του και, αν τα καταφέρει, ολόκληρη της Ευρώπη.

Στην Ιταλία θα υπάρχουν, σίγουρα, πολλοί κλεφτοκοτάδες για πυροβολισμό και στις Κορίνθους ποιος ξέρει πόσοι μικροί Σαλβίνι που θα προσπαθήσουν να κυριαρχήσουν αξιοποιώντας τη μη προφυλάκιση δολοφόνων που αυτοδίκησαν και τη σιωπή των γύρω που αδιαφόρησαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα