Λουκέτο; Θα πέσει φωτιά με φωτιά να μας κάψει

Λουκέτο; Θα πέσει φωτιά με φωτιά να μας κάψει

Πώς το κράτος κατάφερε να γελοιοποιηθεί μέσα σε λίγες ώρες, με ένα λουκέτο που μπήκε και βγήκε και έναν ιδιοκτήτη, που φώναξε στην πολιτεία "πιάσε με αν μπορείς" και έμεινε ατιμώρητος

“OTI KI ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΕΜΕΙΣ ΒΑΛΑΜΕ ΦΩΤΙΑ ΧΘΕΣ ΜΕ ΠΑΝΟ ΚΙΑΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ….ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!!!”

Το παραπάνω μήνυμα αναρτήθηκε το Σάββατο στη σελίδα (στο Facebook) του νυχτερινού κέντρου, που σφραγίστηκε για 48 ώρες, από το ΣΔΟΕ την Παρασκευή.

Το νυχτερινό κέντρο, σφραγίστηκε επειδή δεν έκοβε αποδείξεις,  αλλά λειτούργησε κανονικά την επόμενη μέρα , διότι η ποινή επιβλήθηκε, αλλά κανείς δεν μερίμνησε για την εφαρμογή της.

Αυτό που “ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ” στο παραπάνω μήνυμα, είναι η κομπορρημοσύνη της ελληνικής πολιτείας το μεσημέρι του Σαββάτου, με τις διαρροές ότι “άρχισαν τα λουκέτα” και ότι “ο νόμος είναι νόμος και θα εφαρμοστεί”.

Τα λουκέτα άρχισαν και τέλειωσαν λίγες ώρες αργότερα, όταν το νυχτερινό κέντρο, που είχε σφραγιστεί, ξανάνοιξε για να υποδεχθεί τους οπαδούς του Πάνου Κιάμου, που έβαλε φωτιά στις αποδείξεις.

Ακολούθησε αλληλουχία κωμικών συμβάντων, με την αστυνομία να κάνει χαριτωμένες επισκέψεις, αλλά να μην σφραγίζει και πάλι το μαγαζί, διότι είναι δύσκολο να διακόψεις τον Πάνο Κιάμο ή ακόμα χειρότερα να τσατίσεις τον ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου.

Συνελήφθησαν ο “αυτοφωράκιας” και μετά η κόρη του ιδιοκτήτη , αλλά όχι ο ίδιος, διότι όπως είπαμε δεν κάνει να τσατίζεται και έζησαν αυτοί καλά και ο Πάνος Κιάμος καλύτερα.

Αυτό ήταν το παραμυθάκι του Σαββατοκύριακου για το κράτος-μπανανία, στο οποίο ζούμε.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, όλοι οι πρωταγωνιστές της παραπάνω ιστορίας, έπαιξαν σωστά το ρόλο τους. Όλοι εκτός από έναν. Την Πολιτεία.

Ο ιδιοκτήτης δεν έκοψε αποδείξεις και είχε έτοιμο και τον αυτοφωράκια, όπως κάνουν και οι περισσότεροι συνάδελφοί του με την αστυνομία κάθε περιοχής να ξέρει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και ποιος ο αυτοφωράκιας, αλλά να συλλαμβάνει πάντα τον δεύτερο.

Ο Πάνος Κιάμος έκανε επίσης τη δουλειά του. Τραγούδησε, διασκέδασε το κοινό του, τα πήρε και έφυγε. Οι αποδείξεις είναι μια μικρή λεπτομέρεια.

Αυτοί που γέμισαν το μαγαζί τη δεύτερη μέρα, φέρθηκαν επίσης φυσιολογικά. Το “περνάμε καλά”, το “δεν βαριέσαι” και το “ωχ αδερφέ” δεν εξαφανίστηκε ξαφνικά λόγω κρίσης. Ίδιοι είμαστε, όπως και πριν τρία χρόνια, απλά φτωχότεροι.

Ποιος λοιπόν δεν έπαιξε το ρόλο του και εξευτελίστηκε;

Η απάντηση είναι προφανής. Το ελληνικό κράτος, που θέλει να κάνει και μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν μπορεί να εφαρμόσει μια απόφαση, την οποία διαφημίζει κιόλας!

Αλλά είπαμε. Το κράτος λειτουργεί με τη νοοτροπία του ραγιά. Πατάει στο λαιμό τους ασθενέστερους, αλλά μόλις συναντήσει ισχύ, γνωριμίες και συμφέροντα, είτε κάνει πίσω, είτε απλώς αποδεικνύεται η ανικανότητά του να επιβληθεί.

Στα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο, η φοροδιαφυγή, είναι το λιγότερο, παρά το ότι η πάταξή της, είναι υποτίθεται σημαία της κυβέρνησης.

Το μείζον, είναι το μήνυμα του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου. Το μήνυμα που έστειλε με την πράξη του.

“Δεν πειθαρχώ, διότι ξέρω ότι το κράτος είναι ανίσχυρο και τα όργανά του ανίκανα να με τιμωρήσουν”.

Όταν κάποιος κάνει ό,τι γουστάρει, έχει ευθύνη βεβαίως ως παραβάτης, αλλά μεγαλύτερη ευθύνη, έχουν όσοι του επιτρέπουν να κάνει ό,τι γουστάρει.

Ειδικά μάλιστα όταν τη φοροδιαφυγή, τη χρησιμοποιούν ως άλλοθι για να κόβουν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ΑμΕα, μια λύση φυσικά ευκολότερη από το να χαλάσεις την αγνή και άδολη φιλία των καταστηματαρχών της νύχτας με την αστυνομία.

Βλέπεις, οι μισθωτοί, οι ηλικιωμένοι των 300€ και οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, ούτε αυτοφωράκια έχουν, ούτε μπράβους, ούτε πάρε δώσε με διοικητές και παρατρεχάμενους.

*Ο Μάνος Χωριανόπουλος είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τον Μάιο του 2007 βρίσκεται στην 24 Μedia και είναι αρχισυντάκτης του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα