Έτοιμο να εκραγεί το “ηφαίστειο”… Καμμένος

Έτοιμο να εκραγεί το “ηφαίστειο”… Καμμένος
Φωτό αρχείου, Πάνος Καμμένος Eurokinissi

Μπορεί να ακούγεται ως ανέκδοτο, αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς ηφαιστειολόγος ώστε να καταλάβει γιατί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θυμίζει ηφαίστειο.

Εικόνα που παραπέμπει στις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας θυμίζει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μετά την παρατηρούμενη αύξηση των συσσωρευμένων αερίων του «Βεζούβιου»… Πάνος Καμμένος. Κι αν η «Σοφία» και ο «Τηλέμαχος» πάγωσαν τη χώρα στο πέρασμα τους, η λάβα Καμμένου βρήκε δίοδο ανάμεσα στα κυβερνητικά πετρώματα και απειλεί με τις υψηλές θερμοκρασίες που εκλύει να κάψει τη κυβέρνηση. Προς το παρόν το τοξικό νέφος σκεπάζει τη δημόσια ζωή δηλητηριάζοντας το πολιτικό σύστημα.

Δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να είναι απαραίτητες οι μάσκες προκειμένου να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός από τα εκλυόμενα αέρια της Novartis και των Πρεσπών. Ίσως γι αυτούς τους λόγους το «αναγκαίο καλό» του Αλέξη Τσίπρα σκέφτεται να πάρει το «καλό» και αντί να το ρίξει στο γιαλό το ρίχνει στον… Ανένδοτο. Μπορεί να ακούγεται ως ανέκδοτο, αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς ηφαιστειολόγος ώστε να καταλάβει γιατί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θυμίζει ηφαίστειο. Το γεγονός ότι ένας βουλευτής των ΑΝΕΛ επίσημα και μερικοί άλλοι ανεπίσημα ετοιμάζονται να ακολουθήσουν τον πρωθυπουργό εξηγεί την έκρηξη. Άρα δεν αποκλείεται να καεί από την ηφαιστιακή λάβα του Καμμένου η συμφωνία που δέσμευε μέχρι πρότινος τον… «Βεζούβιο» με την… «Πομπηία».

Προφανώς το εκλυτικό αίτιο που προκαλεί την έκρηξη του Πάνου Καμμένου δεν είναι ο «ολετήρας» που ακούει στο όνομα Κοτζιάς, αλλά οι διεργασίες που συντελούνται στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ. Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί, οι δια ζώσης «ευχές» του Παπαχριστόπουλου προς τον πρωθυπουργό, οι δηλώσεις της Χρυσοβελώνη ότι δεν έχει κανένα λόγο να φύγει απ’ τη κυβέρνηση, η στάση του Κουίκ, αλλά και η σιωπή της Κουντουρά, παραπέμπουν σ’ αυτό που συνήθως στη τρέχουσα πολιτική ορολογία ονομάζεται «άδειασμα». Εν προκειμένω το Μαξίμου «αδειάζει» τον Πάνο Καμμένο και αυτός «φορτώνει» κατά της «αποστασίας» δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι υπήρξε συνεννόηση του Μαξίμου με τους ενδιαφερόμενους.

Σε κάθε περίπτωση και πέραν της εκλυόμενης ενέργειας του Καμμένου, θα έχει ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές του Ποταμιού όταν η… λάβα πλησιάσει στις όχθες του. Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα κληθεί να αποφασίσει γιατί η κυβέρνηση τα έχει κάνει όλα λάθος, ως εκ τούτου δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης όπως τουλάχιστον υποστηρίζει, αλλά στη συμφωνία των Πρεσπών εμπιστεύεται την κυβέρνηση και τη ψηφίζει γιατί την έχει κάνει σωστά. Όπως γίνεται αντιληπτό, κι ενώ πλησιάζουν οι τελευταίοι μήνες της κυβερνητικής Πομπηίας, η αποχώρηση του Πάνου Καμμένου αποκαλύπτει τους «προστατευόμενους» βουλευτές που ήθελαν κρυπτόμενοι πίσω από τους ΑΝΕΛ να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Εν τέλει ο Πάνος Καμμένος, άθελά του αυτή τη φορά, ξαναγίνεται το «αναγκαίο καλό» για τον Αλέξη Τσίπρα ώστε να περάσει η συμφωνία με άλλους… «μάρτυρες» του δημοσίου και εθνικού συμφέροντος. Ως άλλος Σίλερ, που αφιέρωσε ποιήματα στη «νεκρή πολιτεία», ετοιμάζεται να απαγγείλλει με το δικό του ποιητικό ύφος το επικό δράμα της «νεκρής κυβέρνησης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα