Ο “ερωτευμένος” με την Κεντροαριστερά πρωθυπουργός

Ο “ερωτευμένος” με την Κεντροαριστερά πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας AP

Ο πρωθυπουργός είναι περίεργος εξ ανάγκης, προκειμένου να εμποδίσει τη Φώφη να επικαλείται τους οικογενειακούς δεσμούς που τη συνδέουν με την Κεντροαριστερά, αλλά και τον Μητσοτάκη να έχει φιλικές σχέσεις μαζί της.

Δεν ξέρω πότε ανακάλυψε την Κεντροαριστερά ο πρωθυπουργός ή ενημερώθηκε σχετικά από τον Πρόεδρο της Βουλής διαβάζοντας το άρθρο του στα ΝΕΑ, αλλά είναι πασιφανές ότι δεν θέλει κανείς να την πιάνει στο στόμα του πλην του ιδίου. Λένε ότι οι κεραυνοβόλοι έρωτες σου παίρνουν τα μυαλά, και είναι γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας ηράσθη την Κεντροαριστερά- μαζί με τις καμπύλες της- σε μια περίοδο που οι σχέσεις του με την ριζοσπαστική αριστερά διέρχονται κρίση. Αν σκεφθεί κανείς ότι «παντρεύτηκε» μικρός την Αριστερά, έχει τα δίκια του να σκέφθηκε: «Τι έχασα τόσα χρόνια…», όταν συνάντησε την Κεντροαριστερά. Γι αυτό και έπεσε με τα μούτρα στον νέο του έρωτα και δεν ανέχεται να την κοιτούν άλλοι.

Όλα αυτά όμως αφορούν τον ίδιο και εκείνους που θέλουν για τους δικούς τους λόγους να προχωρήσει αυτή η σχέση. Την Κεντροαριστερά όμως τη ρώτησε αν είναι διαθέσιμη; Έχω την αίσθηση ότι δεν αρκεί η γοητεία του πρωθυπουργού προκειμένου να συγκινήσει αυτήν που αγάπησε παράφορα τον Ανδρέα. Και μεταξύ μας ο πρωθυπουργός μπορεί να δείχνει ότι είναι ερωτευμένος μαζί της, αλλά κατά βάθος εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι η αλλαγή. Παρόμοια με αυτή που είχε περιγράψει ο Καζανόβα λέγοντας ότι ο έρωτας είναι κατά τα τρία τέταρτα περιέργεια. Και στην προκειμένη περίπτωση ο πρωθυπουργός είναι περίεργος εξ ανάγκης, προκειμένου να εμποδίσει τη Φώφη να επικαλείται τους οικογενειακούς δεσμούς που τη συνδέουν με την Κεντροαριστερά, αλλά και τον Μητσοτάκη να έχει φιλικές σχέσεις μαζί της. Έτσι όπως τον βλέπω, εκείνο που θέλει από την Κεντροαριστερά είναι να την περιφέρει ως τρόπαιο και όχι ως επίσημη σχέση.

Στον αντίποδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καμία διάθεση να το παίξει «ερωτευμένος» με την Κεντροαριστερά. Μια χαρά τα πάει με την Κεντροδεξιά, σε σημείο που τα ανοίγματα όχι μόνο να μην επηρεάζουν τη σχέση του με τα στελέχη και τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και σε μεγάλο βαθμό να έχει τη συναίνεση τους. Άλλωστε ο Μητσοτάκης όσες φορές συγκρούστηκε ιδεολογικά και πολιτικά με την Κεντροαριστερά, ποτέ δεν επιχείρησε να την απαξιώσει, όπως στο πρόσφατο παρελθόν είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Τότε που αποκαλούσε τον Γιώργο Παπανδρέου «Ολαντρέου» και ότι δεν είχε τη «γεναιότητα να παραδεχθεί την αποτυχία», λέγοντας του μάλιστα ότι το καλύτερο που είχε να κάνει ήταν να φύγει. Όλα αυτά αρκετοί στο ΠΑΣΟΚ τα έχουν ξεχάσει, αλλά η Κεντροαριστερά τα θυμάται και ως εκ τούτο αντιλαμβάνεται τι σχεδιάζει ο «ερωτευμένος» Αλέξης.

Σε τελευταία ανάλυση, αν και δεν μου πέφτει λόγος, μεταξύ της φιλίας του Μητσοτάκη και της κτητικότητας του Τσίπρα, είναι προτιμότερη για την Κεντροαριστερά η πρώτη. Για τον απλούστατο λόγο ότι μαζί με τον Τσίπρα θα φορτωθεί και το σόι του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα