Η κακοκαιρία σαρώνει την Αττική – Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι σε πολλές περιοχές

Η κακοκαιρία σαρώνει την Αττική – Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι σε πολλές περιοχές
Αστραπές και σύννεφα καταιγιδας από την Αθήνα Eurokinissi

Αυτή την ώρα στα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια σημειώνεται ισχυρή βροχή που συνοδεύεται και από χαλάζι

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται και πάλι η Αττική. Μετά την χθεσινοβραδινή ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το κέντρο της Αθήνας, αυτή την ώρα η κακοκαιρία σαρώνει τα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια.

Σε Πεντέλη, Άγιο Στέφανο, Μαρούσι, Γέρακα, Χαλάνδρι και Κηφισιά σημειώνεται αυτή την ώρα ισχυρή καταιγίδα ενώ υπήρξε και χαλαζόπτωση.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ η κακοκαιρία στην Αττική θα ξεκινούσε από τις μεσημεριανές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές.

Βέβαια, όπως μας εξήγησε και ο Θοδωρής Κολυδάς το χαλάζι δεν είναι σπάνιο φαινόμενο για τους ανοιξιάτικους μήνες και δημιουργεί πολλά προβλήματα στις καλλιέργειες. “Είναι γνωστό ότι το χαλάζι είναι ένα καιρικό φαινόμενο αρκετά συχνό κατά τους ανοιξιάτικους μήνες και προκαλεί εκτεταμένες ζημιές στα φύλλα των φυτών και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των φυτών είναι σε έντονη βλαστική ανάπτυξη. Αυτή την εποχή σχηματίζονται τα νέα φύλλα και οι νέοι βλαστοί οι οποίοι είναι πολύ επιρρεπείς στην πρόκληση μηχανικών ζημιών. Το χαλάζι μπορεί στην κυριολεξία να καταστρέψει παντελώς τα νεαρά φυτά της άνοιξης. Ένα χαλάζι αργότερα κατά τη διάρκεια της σεζόν θα μειώσει τη συγκομιδή προκαλώντας ζημιές αυτή τη φορά και στους καρπούς.”

Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος με τοπικά έντονα φαινόμενα σύμφωνα το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα η αστάθεια πρόσκαιρα θα περιοριστεί την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή και θα έχουμε νέα επιδείνωση το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού στο www.deltiokairou.gr

Βίντεο timelapse του Εθνικού Αστεροσκοπείου καταγράφει τη χθεσινή καταιγίδα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα