Άγρια δολοφονία ηλικιωμένης στην Πάτρα

Άγρια δολοφονία ηλικιωμένης στην Πάτρα
Περιπολικό της ελληνικής αστυνομίας Eurokinissi

Οι άγνωστοι δράστες την χτύπησαν, της έκλεισαν το στόμα μέχρι που πέθανε από ασφυξία και στη συνέχεια της αφαίρεσαν ένα δαχτυλίδι από το χέρι και ό,τι άλλο αξίας βρήκαν στο διαμέρισμα. Η εγγονή της είχε παντρευτεί τον γιο του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.

Θύμα άγριας δολοφονίας με κίνητρο την ληστεία έπεσε μία 88χρονη γυναίκα, χθες το πρωί μέσα στο διαμέρισμά της, στον 3ο όροφο πολυκατοικίας, επί της οδού Γούναρη, στο κέντρο της Πάτρας.

Γείτονες αντιλήφθηκαν ύποπτες κινήσεις στην πολυκατοικία και στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης και κάλεσαν το μεσημέρι την Αστυνομία, άντρες της οποίας εισήλθαν σε αυτό με την βοήθεια κλειδαρά, αφού η πόρτα ήταν κλειστή και εντόπισαν την άτυχη ηλικιωμένη νεκρή και φανερά χτυπημένη στο πάτωμα, ενώ οι δράστες της είχαν αφαιρέσει ένα δαχτυλίδι από το χέρι.

Το σπίτι ήταν άνω κάτω και τα συρτάρια βγαλμένα, υπήρχε έντονη εικόνα έρευνας του χώρου και ο χρόνος θανάτου της τοποθετείται στο χρονικό διάστημα μεταξύ 11 το πρωί χθες και λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι.

Από την νεκροψία-νεκροτομή που ακολούθησε από τον ιατροδικαστή, διαπιστώθηκε πως το θύμα έφερε μώλωπες και πως ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός με απόφραξη των άνω αεροφόρων οδών.

Καθώς η πόρτα του διαμερίσματός της δεν έφερε ίχνη παραβίασης, οι Αρχές εκτιμούν πως είτε το θύμα ήξερε τον ή τους δράστες και άνοιξε την πόρτα είτε την ξεγέλασαν με κάποιο πρόσχημα και τους άνοιξε την πόρτα που είναι και το πλέον πιθανό.

Κλιμάκιο εγκληματολογικών ερευνών συνέλεξε στοιχεία και ίχνη από το διαμέρισμα, μήπως μπορέσουν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια να απομονώσουν τυχόν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό των δραστών, ενώ από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών εξετάζονται οι γείτονες, μήπως τυχόν άκουσαν ή είδαν κάτι χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να βοηθήσει τις έρευνες των Αρχών.

Σημειώνεται ότι η ηλικιωμένη που είχε συνεπωνυμία με γνωστή πολιτική οικογένεια ήταν πρόσωπο γνωστό στην καλή κοινωνία των Πατρών και η εγγονή της έχει παντρευτεί τον γιο του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα