Απολογία γιατρού του Λαϊκού: “Περιμένουμε συνταγές αλλιώς τέλειωσες εσύ και ο άνδρας σου”

Απολογία γιατρού του Λαϊκού: “Περιμένουμε συνταγές αλλιώς τέλειωσες εσύ και ο άνδρας σου”
Απειλές για τη ζωή της δεχόταν η γιατρός του Λαϊκού Eurokinissi

Για πρόσωπο που δεν έχει μέχρι στιγμής συλληφθεί για την υπόθεση μεταπώλησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων, μίλησε η 44χρονος γιατρός. Τι υποστήριξε στην απολογία της

Υπόνοιες ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω από τις αρχές, άφησε κατά την απολογία της η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού νοσοκομείου, η οποία ομολόγησε ότι εξέδωσε περίπου 86 παράνομες συνταγογραφήσεις και κρίθηκε προφυλακιστέα για την υπόθεση της μεταπώλησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων.

Η κατηγορουμένη μίλησε για ένα πρόσωπο που όπως όλα δείχνουν δεν έχει μέχρι ώρας συλληφθεί, και που εάν ισχύουν όσα περιγράφει, σίγουρα δεν λειτουργεί μόνο του.

Η 44χρονη η οποία εργαζόταν ως βοηθός ογκολόγου σε παράρτημα του Λαϊκού, μίλησε για εκβιασμούς και απειλές που δεχόταν για να συνταγογραφεί τα αντικαρκινικά φάρμακα από άτομο, το οποίο δεν ανήκει στους ήδη κατηγορουμένους, και το οποίο αρχικά, της πρότεινε χρήματα, όπως είπε, όταν εκείνη αρνήθηκε, άρχισε να την απειλεί: “Τότε μου έπιασε το χέρι μου και με ανάγκασε να αγγίξω την ζώνη του, όπου ένιωσα ένα όπλο, λέγοντας μου τα εξής: «Θα συνεργαστείς θες δε θες. Γιατί αλλιώς θα βλάψουμε και εσένα και τον άντρα σου. Σας παρακολουθούμε και τους δύο από καιρό. Αν πεις τίποτα στην αστυνομία έχετε πεθάνει και οι δύο. Από αύριο περιμένω συνταγές, σε φάκελο κάτω από το ιατρείο σου, αλλιώς τέλειωσες. Και μην κάνεις καμία βλακεία. Έχουμε μάτια παντού».

Ήταν ένα ψηλός, αδύνατος μελαμψός άνδρας με μουστάκι, 40-45 ετών, ο οποίος φαίνονταν ότι δεν ήταν Έλληνας, πλην όμως μιλούσε άπταιστα ελληνικά. Από τότε, (σ.σ Ιούνιος του 2017) η ίδια τρομοκρατήθηκε και άρχισε να γίνεται, όπως είπε, ένα άβουλο και πειθήνιο όργανο από φόβο, μετά μάλιστα και από δύο περίεργα τροχαία ατυχήματα του συζύγου της.

“Μετά από λίγες ημέρες και αφού, είχαμε γυρίσει στην Αθήνα, ο ανωτέρω με συνάντησε κάτω από το ιατρείο μου, και δείχνοντάς μου τον σύζυγό μου σε φωτογραφία που είχε λάβει στο κινητό του τηλέφωνο, μου είπε: «Είδες τι παθαίνει όποιος δεν συνεργάζεται; Φρόντισε την επόμενη φορά να μην έχετε χειρότερη κατάληξη».

Αρνούμενη πως έλαβε οποιοδήποτε οικονομικό αντάλλαγμα για τις συνταγές που άρχισε να του δίνει, η γιατρός μίλησε για ένα οργανωμένο κύκλωμα που εκτελούσε μέσα σε λίγα λεπτά τις παράτυπα συνταγές, τις οποίες αυτή άφηνε, μέσα σε κλειστούς φακέλους στην είσοδο της πολυκατοικίας του γραφείου της.

“Γνώριζα ότι για την εκτέλεση των συνταγών αυτών από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ήταν αναγκαία η προσκόμιση βιβλιαρίων των ασθενών καθώς επίσης και των ιατρικών βεβαιώσεων θεωρημένων και συμπληρωμένων από τους αρμόδιους ιατρούς, και έτσι δικαιολογημένα πίστευα ότι οι συνταγές αυτές ποτέ δεν θα εκτελούνταν, διότι θα το εμπόδιζε ο ελεγκτικός μηχανισμός του ΕΟΠΥΥ.

Ουδέποτε γνώριζα, βέβαια από ποιο φαρμακείο εκτελούνταν αλλά εύλογα, πίστευα ότι δεν θα εκτελούνταν, διότι από μόνες τους δεν ήταν πρόσφορες, αναγκαίες και επαρκείς για να χορηγηθούν τα εκ-ζητούμενα φάρμακα”.

Παρά τις συλλήψεις των μελών του κυκλώματος, οι απειλές, όπως είπε η κατηγορουμένη γιατρός  δεν σταμάτησαν.

“Το βράδυ όμως της 8/5/2018 ενώ  διέσχιζα το αλσύλλιο πίσω από τον χώρο της Πινακοθήκης Αθηνών, γυρίζοντας στο σπίτι από όπου είχα βγει για να αγοράσω τσιγάρα, αισθάνθηκα κάτι να με αγγίζει στην πλάτη. Γύρισα και είδα το πρόσωπο που με εκβίαζε μέχρι τότε, να με απειλεί με ένα πιστόλι το οποίο κρατούσε και το οποίο είχε εμφανώς στραμμένο προς το πρόσωπό μου. Μου είπε δε τα εξής: « Αν τολμήσεις να πεις το παραμικρό στον οποιοδήποτε, σε 24 ώρες θα έχετε πεθάνει και οι δύο. Μην νομίζεις ότι τελείωσες μαζί μας».

Η 44χρονη γιατρός  είπε ότι είχε προσπαθήσει ακόμη και να αυτοκτονήσει, αλλά στη συνέχεια μετά από το ταξίδι στην Κρήτη με τον σύζυγό της και την συμβουλή νομικού, αποφάσισε να εμφανιστεί. Το ένταλμα σε βάρος της όμως είχε ήδη εκδοθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα