Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη

Επεισόδια στην Ευελπίδων κατά την αποχώρηση του 58χρονου φερόμενου ως δράστη για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη. Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017. (EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
Επεισόδια στην Ευελπίδων κατά την αποχώρηση του 58χρονου φερόμενου ως δράστη για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη. Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017. (EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη) EUROKINISSI

Ο δικηγόρος Νίκος Λουκόπουλος με δήλωσή του εξέφρασε τη διαφωνία του με τα όσα ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος ενώπιον του Ανακριτή ενώ έντονη είναι και η δυσαρέσκειά του για τα έκτροπα που σημειώθηκαν έξω από τα δικαστήρια

Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 58χρονου καθ' ομολογίαν δολοφόνου της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη, ο δικηγόρος Νίκος Λουκόπουλος. Με ανακοίνωσή του ο δικηγόρος και εξηγεί τους λόγους που τον αδήγησαν στην απόφασή του ξεκαθαρίζοντας πως από την πρώτη στιγμή σκοπός του δεν ήταν να δικαιολογήσει μια «ειδεχθή εγκληματική συμπεριφορά» αλλά να καταδείξει τις περιστάσεις κάτω από τις οποίες τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις, ενώ στην ανακοίνωσή του αναφέρεται και στα έκτροπα που συνέβησαν έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Ολόκληρη η δήλωση του δικηγόρου έχει ως εξής:

«Στη δήλωσή μου της 9ης/11/2017 είχα τονίσει πως σκοπός μου, ως νομικού παραστάτη του κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία της άτυχης Δώρας Ζέμπερη, είναι να καταδείξω τις περιστάσεις υπό τις οποίες τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις και επ' ουδενί να δικαιολογήσει μια ειδεχθή εγκληματική συμπεριφορά.

Σ' αυτό το πλαίσιο, δηλαδή της αναγνώρισης τυχόν ελαφρυντικών περιστάσεων, διαμορφώθηκε η υπερασπιστική γραμμή. Εν τούτοις, ο κατηγορούμενος επέλεξε να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή , με τον τρόπο που πίστευε ο ίδιος και δίχως να λάβει καθόλου υπόψη του τη νομική μου συμβουλή. Βεβαίως είναι δικαίωμά του και το σέβομαι. Έχω με τη σειρά μου, όμως, το δικαίωμα να μην εκπροσωπώ πλέον τον κατηγορούμενο, εφόσον διαπιστώνω ότι υπάρχει διάσταση στην υπερασπιστική τακτική , η οποία διάσταση, εκφράζεται με το περιεχόμενο της απολογίας του.

Όσον αφορά τα έκτροπα από συγγενείς και οικείους του θύματος, έχω πει εξαρχής πως αντιλαμβάνομαι την οδύνη και την οργή τους. Όμως η Δικαιοσύνη έχει ήδη επιληφθεί και η εποχή του Lynch έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η Δικαιοσύνη δεν εκβιάζεται και δεν υποκαθίσταται από κανέναν. Οι συλλειτουργοί της, παραμένουμε στις επάλξεις, μαχόμενοι και υπερασπιζόμενοι την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη λειτουργία της, θεμέλιο της κοινωνίας και της δημοκρατίας.

Δεν υπάρχει ηθικό έρεισμα και καμία δικαιολογία για τους κανιβαλισμούς που αντίκρισε το Πανελλήνιο, με τις ύβρεις, τις απειλές και τους προπηλακισμούς, υπό τύπον όχλου , σε βάρος μου και σε βάρος των αστυνομικών απλώς και μόνον επειδή προσπαθούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Τέλος παραδίδω στην αξιολόγηση της κοινωνίας τους νταήδες που απρόκλητα μου επιτέθηκαν πισώπλατα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Ευθύνες' στη Δώρα Ζέμπερη επιρρίπτει τώρα ο 58χρονος

Προφυλακιστέος ο δολοφόνος Ζέμπερη - Φυγαδεύτηκε από τις αρχές

Κατάσταση πολιορκίας στην Ευελπίδων: Δεν μπορούν να βγάλουν τον 58χρονο - Νέες απειλές για λιντσάρισμα

ADVERTISING

SHARE: