Κρήτη: Ο πολίτης που κρατά μια λεωφόρο καθαρή και περιποιημένη

Κρήτη: Ο πολίτης που κρατά μια λεωφόρο καθαρή και περιποιημένη

Το καλό παράδειγμα δίνει ένας κάτοικος του Ηρακλείου, καθώς έχει "υιοθετήσει" έναν κεντρικό δρόμο και φροντίζει καθημερινά να τον κρατά καθαρό και περιποιημένο

Μπορεί μια πόλη να περιμένει καθαριότητα και περιποίηση πρασίνου μόνο από τις υπηρεσίες του δήμου; Εάν αδιαφορούμε και οι πολίτες είναι δυνατόν οι υπηρεσίες να τα προλάβουν όλα; Και ειδικά σε περιόδους κρίσης που δεν υπάρχει προσωπικό;

Η απάντηση είναι αυτoνόητη όπως και το γεγονός ότι οι περισσότεροι πολίτες είναι αδιάφοροι και το…ωχ αδερφέ ακούγεται αντί καλημέρας! Το μόνο που πολλές φορές ξέρουμε είναι να…καταγγέλλουμε το κράτος και τους…άλλους!

Κι όμως υπάρχουν πολίτες που δίνουν το παράδειγμα. Όπως η περίπτωση του κ. Μανόλη Παπαδάκη (ή Φελού όπως τον ξέρουν οι φίλοι του), στο Ηράκλειο, που κρατά τη μισή…λεωφόρο 62 Μαρτύρων καθαρή και περιποιημένη! Ο ίδιος φτιάχνει τα παρτέρια, τις ζαρντινιέρες και φυτεύει λουλούδια! Σκάβει και ποτίζει καθημερινά, τα ξεχορταριάζει σαν…να είναι δικά του!

 

“Ναι, αυτό είναι το μυστικό! Σαν να είναι δικά του!”  λέει o αντιδήμαρχος κ. Ινιωτάκης που επισημαίνει ότι “εάν δεν υιοθετήσουμε εμείς την πόλη μας δεν πρόκειται κανένας δήμος ή υπηρεσία να τα καταφέρει”!

“Ο κ. Μανόλης Παπαδάκης είναι το παράδειγμα προς μίμηση. Οι υπηρεσίες μας δεν χρειάζεται σχεδόν να πηγαίνουν εκεί που ο ίδιος περιποιείται. Φανταστείτε εάν ο καθένας μας έκανε κάτι ανάλογο έξω από την πόρτα του” τόνισε.

Πηγή: cretalive.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα