Living Realities – Changing Perceptions

Living Realities – Changing Perceptions
Living Realities

Καθώς το Living Realities – Changing Perceptions πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του, ο κύκλος της περιοδεύουσας έκθεσης “Stages of A Flight” που τωρινός σταθμός της είναι η Αθήνα, κλείνει με ένα πλήθος εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 27, 28, και 29 Απριλίου, στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Roundtable discussion: Changing the narrative-The Role of Journalism

Παρασκευή 27 Απριλίου 18:00 – 20:00

Μία ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από το ζήτημα του ρόλου της δημοσιογραφίας και της θέσης του δημοσιογράφου σε μία περίοδο που το προσφυγικό δεν αποτελεί κεντρικό θέμα στα δελτία ειδήσεων και στα παραδοσιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης γενικότερα.

Ποια θα μπορούσε να είναι η δράση των δημοσιογράφων εκτός των παραδοσιακών μέσων επικοινωνίας; Ποια είναι η καλύτερη προσέγγιση των ζητημάτων που αφορούν τους πρόσφυγες; Γιατί αμφισβητείται η αξιοπιστία των ειδήσεων και πως αυτό οξύνει δυσμενή γεγονότα; Αυτές, και πολλές ακόμη ερωτήσεις επί του θέματος, πρόκειται να αποτελέσουν το σημείο συζήτησης μεταξύ των δημοσιογράφων, συμπεριλαμβανομένης και της Nermin Ismail, συν-δημιουργού του όλου εγχειρήματος “Stages of a Flight”, την Παρασκευή 27 Απριλίου στις 18:00, στον χώρο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι :

•Nermin Ismail – Multimedia Journalist – www.nerminismail.com

•Angel Ballestero – Photographer. Videojournalist – muzungu -TeleSUR

•Μπάμπης Χριστακόπoυλος – Αρχισυντάκτης Αλτερνατίβα ΕΡΤ3. Συντονισμός: Λήδα Τσενέ – PhD Επικοινωνιολόγος

Για δηλώσεις συμμετοχής:

https://www.eventbrite.com/e/changing-the-narrative-the-role-of-journalism-tickets-45375250596

EΠΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ: η ΑΣΚΤ Συν-Δημιουργεί με Τα Παιδιά της Κυψέλης

Παρασκευή 27 & Σάββατο 28 Απριλίου

11:00 – 19:00

Μια εικαστική σύμπραξη ανάμεσα στο εργαστήριο για την αρχιτεκτονική της πόλης CityLab και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στη διάρκεια του οποίου 10 καλλιτέχνες-φοιτητές (ΑΣΚΤ/ΕΜΠ) – στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου ROCK- και 120 παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών από την περιοχή της Κυψέλης, θα δημιουργήσουν έργα με άξονα έμπνευσης το τρίπτυχο Μνήμη – Ταξικότητα – Στυλ.

Τα παιδιά θα κληθούν να ερμηνεύσουν δημιουργικά μέσα από τη δική τους σκοπιά τα έργα των φοιτητών, ζωγραφίζοντας τις δικές τους «αναγνώσεις» και επι-κοινωνώντας τα δικά τους μηνύματα. Στις 29 Απριλίου, μετά το πέρας της διήμερης δράσης, θα στηθεί έκθεση όλων των έργων, η οποία θα διαρκέσει εώς τις 4 Μαίου, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση του Living Realities στην πόλη της Αθήνας και την έναρξη του «ταξιδιού» του, για τον επόμενο προορισμό του που θα είναι η Βιέννη.

Για δηλώσεις συμμετοχής παιδιών 6 εώς 12 ετών: https://goo.gl/Uxs5v1u0009

Ηip – Hop από μουσικούς καλλιτέχνες της Κυψέλης

Σάββατο 28 Απριλίου

19:30 – 21:00

Το Σάββατο 28 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία που θα φέρει κοντά hip-hop καλλιτέχνες της Κυψέλης, προκειμένου να κλείσει μουσικά η αυλαία της έκθεσης, αλλά και όλες οι παράλληλες δράσεις που έλαβαν χώρα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, το διάστημα που φιλοξενήθηκε το “Stages of A Flight”.

Συμμετέχουν οι:

Billa Quase: https://soundcloud.com/billaqause & https://www.facebook.com/BillaQauseOfficial/

Elephant Phinix: https://elephantphinix.bandcamp.com/ & https://www.facebook.com/ElephantPhinix/

Twinsanity: https://www.facebook.com/twinsanitycrew/

Σχετικά με το Living Realities – Changing Perceptions

Το Living Realities – Changing Perceptions είναι ένα διεπιστημονικό και κοινωνικοπολιτικό καλλιτεχνικό εγχείρημα που εστιάζει στις σύγχρονες πραγματικότητες της ζωής ανθρώπων οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους και να αναζητήσουν νέα πατρίδα. Η περιοδεύουσα έκθεση φωτογραφίας Stages of a Flight αποτελεί το συνδετικό κρίκο του όλου εγχειρήματος και διευρύνεται, στην εκάστοτε χώρα, με συμμετοχικές καλλιτεχνικές δράσεις: παραγωγή θεατρικών παραστάσεων, μαθήματα μουσικής και τραγουδιού, συμμετοχικά εργαστήρια φωτογραφίας και συζητήσεις. Το φωτογραφικό-αφηγηματικό εγχείρημα Stages of a Flight πυροδοτεί συναντήσεις μέσω της τέχνης και προωθεί το διάλογο για τα επίκαιρα θέματα της άφιξης και της συμβίωσης, με στόχο την αλλαγή των αντιλήψεων και των προοπτικών, τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους θεατές / ακροατές.

Η έκθεση φωτογραφίας Stages of a Flight

Η έκθεση Stages of a Flight είναι μια περιοδεύουσα έκθεση, που καθιστά ορατές τις πραγματικότητες της ζωής ανθρώπων που αναγκάστηκαν να φύγουν από τις οικογένειες, τα σπίτια και τις πατρίδες τους. Η έκθεση αντιπαραθέτει τις ιστορίες των ίδιων των πρωταγωνιστών με τις λαϊκίστικες, στερεότυπες εικόνες που προβάλουν τα media. Ο φωτογράφος Simon van Hal και η δημοσιογράφος και εθελόντρια-μεταφράστρια Nermin Ismail ταξίδεψαν σε επτά χώρες, ψάχνοντας για ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και τους ακολούθησαν στο ταξίδι τους. Από το 2015 που ξεκίνησαν, επισκέφθηκαν το κέντρο των διακινητών στη Σμύρνη, τις ελληνικές ακτές, σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ουγγαρία, τα σύνορα της Σλοβενίας και τα σύνορα του Μαρόκου, τον ισπανικό προσφυγικό καταυλισμό Ceuta και καταλύματα στην Αυστρία και την Ιταλία. Το εγχείρημα πέρα από την καλλιτεχνική του διάσταση, αποτελεί μια πλατφόρμα για αυτούς τους ανθρώπους ώστε να αφηγηθούν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να βγουν από την αφάνεια, ενώ παράλληλα αποτυπώνει τις πολιτικές αλλαγές που συντελέστηκαν μέχρι το 2017. Έρευνα / Κείμενα: Nermin Ismail | Φωτογράφος: Simon van Hal | Επιμέλεια: Zuzana Ernst–Moncayo

Προσβασιμότητα

Η έκθεση συνοδεύεται από υπηρεσία ακουστικής περιγραφής και ο χώρος είναι προσβάσιμος για χρήστες/ριες αναπηρικού αμαξιδίου. Το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, διαθέτει τουαλέτα ΑμεΑ. Τις υπηρεσίες προσβασιμότητας έχει επιμεληθεί η κοινωνική επιχείρηση Liminal.

Ακουστική περιγραφή:

Σενάριο Κερασία Μιχαλοπούλου, Ηδύλη Τσαλίκη

Αφήγηση: Κερασία Μιχαλοπούλου Εκτύπωση Braille: ΚΕΑΤ

Διοργάνωση

Με βασικό άξονα την έκθεση φωτογραφίας Stages of A Flight, το Living Realities – Changing Perceptions μέχρι στιγμής έχει παρουσιαστεί στην Τσεχία πλαισιωμένο από μία σειρά παράλληλων δράσεων. Η Αθήνα είναι ο δεύτερος σταθμός του εγχειρήματος, το οποίο τον Ιούνιο θα ταξιδέψει στον τρίτο και τελικό σταθμό του, στην Αυστρία. Το όλο εγχείρημα αποτελεί μία κοινή συνδιοργάνωση των Brunnenpassage (Αυστρία), Studio ALTA (Τσεχία), Dschungel Wien (Αυστρία) και Impact Hub Athens (Ελλάδα) και υλοποιείται με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Info

Living Realities – Changing Perceptions: Έκθεση Φωτογραφίας & Παράλληλες Δράσεις στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Διάρκεια Έκθεσης: 31 Μαρτίου – 29 Απριλίου 2018

Εγκαίνια: Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, ώρα 18:00

Χώρος Διεξαγωγής: Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα 113 61)

Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή 16:00 – 20:00 / Σάββατο – Κυριακή 11:00 – 20:00

Πρωινές ξεναγήσεις για σχολεία κατόπιν συνεννόησης στο [email protected]

Επιμέλεια & υπηρεσίες προσβασιμότητας: Liminal

Είσοδος ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

http://living-realities.eu/

www.facebook.com/events/605476373121846/

#livingrealities #ChangingPerceptions

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα