Ο Τούρκος που τα έδωσε όλα για τους Έλληνες πληγέντες της φωτιάς

Ο Τούρκος που τα έδωσε όλα για τους Έλληνες πληγέντες της φωτιάς

Μία ιστορία που αποδεικνύει ότι η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα και δεν περιορίζεται από τις εθνικότητες και τους δογματισμούς φέρνει στο φως της δημοσιότητας το news247.gr. Ποιος είναι ο Τούρκος που κινητοποιήθηκε άμεσα για να προσφέρει βοήθεια στους πληγέντες των πυρκαγιών.

Ο Εμρέ Καπτάν είναι Τούρκος και ζει στην Αθήνα μαζί με τη σύντροφό του τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Στο άκουσμα της είδησης της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική δεν το σκέφτηκε δευτερόλεπτα. Μέσω της σελίδας επικοινωνίας που έχουν οι Τούρκοι της Αθήνας στο Facebook κινητοποίησε συμπατριώτες του οι οποίοι έγραψαν μία ακόμη χρυσή σελίδα ιστορίας στο βιβλίο της αλληλεγγύης μεταξύ απλών ανθρώπων.

Αρχικά, ο Εμρέ συστήνεται στο news247.gr: «Λέγομαι Εμρέ Καπτάν. Εδώ και 1,5 χρόνο μένω στην Ελλάδα. Μπορώ να πω ότι κάνω τα πάντα κυρίως χειρονακτικές-οικοδομικές εργασίες. Βάψιμο, σοβάτισμα κτλ. Δουλεύω προφανώς για το μεροκάματο. Είμαι μέλος της σελίδας “Atina’da yaşayan Türkler” δηλαδή “οι Τούρκοι που μένουν στην Αθήνα”. Περίπου 2000 μέλη έχει η σελίδα. Τη στιγμή που έμαθα ότι υπήρχε πυρκαγιά, ότι πέθαιναν άνθρωποι, θέλησα να βοηθήσω».

Ο Εμρέ περιγράφει το πως με πολύ απλές κινήσεις κατάφερε να δώσει ένα σημαντικό χέρι βοηθείας: “Δεν πρέπει να ξεχάσουμε την ανθρωπιά μας σε καμία περίπτωση. Γι’ αυτό έβαλα το χέρι στην καρδιά μου και ήθελα να βοηθήσω όσα μπορώ, ακόμη και οικονομικά.

Κατέγραψα τη θέληση μου για βοήθεια στη σελίδα. Ήθελα να μάθω αν υπήρχαν και άλλοι που θα έκαναν το ίδιο, έτσι λοιπόν το δήλωσα στους συμπατριώτες μου.

Το ξεκίνημα της προσπάθειας ήρθε από εμένα. Μαζί μου ήρθαν και οι άλλοι που ήθελαν να βοηθήσουν. Όλοι έκαναν τα πάντα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω. Το δηλώνω με όλη την ειλικρίνεια ότι εμείς οι άνθρωποι της Τουρκίας αγαπάμε τους Έλληνες. Ξέρουμε ότι έχουν μια τρομερή αίσθηση αλληλεγγύης, ξέρουμε ποσό θετικά μας πλησιάζουν και οι εκείνοι, πήραν τώρα την ζεστασιά από την πλευρά μας.

Γι’ αυτό το λόγο μας στήριξαν πάρα πολύ. Οι Έλληνες της Τουρκίας και οι Τούρκοι της Ελλάδας όλοι είμαστε μαζί εδώ, είμαστε φίλοι”.

Συνέχισε λέγοντας ότι “όταν πήγαμε στο Μάτι και στη Ραφήνα είδαμε την τεράστια αλληλεγγύη μεταξύ ανθρώπων. Είμαι πολύ ευχαριστημένος επειδή βοήθησα. Θέλω να το ξέρουν όλοι ότι εμείς οι Τούρκοι της Αθήνας είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε. Θέλω να το τονίσω αυτό. Οι Έλληνες καταλάβαιναν ότι μιλάγαμε στα τουρκικά, συγκινήθηκαν, μερικοί χάιδευαν τις πλάτες μας.

Για το τέλος μία προσωπική γνώμη: Αυτή η πυρκαγιά δεν μπορεί να είναι μια απλή πυρκαγιά, ότι είναι κάτι οργανωμένο. Αξιολογούμε ότι αυτό είναι ένα αποτέλεσμα των πράξεων ομάδων που είχαν συμφέροντα πάνω ατην περιοχή. Καίγεται ένα σπίτι και τα αλλά τρία δεν παθαίνουν τίποτα ή καίγονται τα τρία και δεν καίγεται το επόμενο. Μια φυσική πυρκαγιά καταστρέφει τα πάντα που βρίσκει μπροστά της”.

Συμπέρασμα: Τον καλό τον άνθρωπο που θέλει να βοηθήσει το συνάνθρωπό του λεπτομέρειες όπως η εθνικότητα σαφώς και δεν μπορούν να τον εμποδίσουν. Ο Εμρέ και οι φίλοι του το απέδειξαν στην πράξη. Και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα