Ινδονησία: Έσφαξαν 300 κροκόδειλους για να πάρουν εκδίκηση

Ινδονησία: Έσφαξαν 300 κροκόδειλους για να πάρουν εκδίκηση
Οργισμένο πλήθος σκότωσε 300 κροκόδειλους σε καταφύγιο ζώων στη Δυτική Παπούα στην Ινδονησία για να εκδικηθεί το θάνατο ενός συγχωριανού τους. AP

Είχε προηγηθεί ο θάνατος ενός άνδρα από επίθεση κροκόδειλου, την ώρα που μάζευε λαχανικά. Οι συγχωριανοί του "απάντησαν" με μαχαίρια, φτυάρια, σφυριά και ρόπαλα.

Οργισμένο πλήθος σκότωσε 300 κροκόδειλους σε καταφύγιο ζώων στη Δυτική Παπούα στην Ινδονησία για να εκδικηθεί το θάνατο ενός συγχωριανού τους. Το τραγικό γεγονός συνέβη το πρωί του Σαββάτου μετά τη κηδεία του θύματος όταν δεκάδες άνθρωποι μάζεψαν διάφορα αιχμηρά αντικείμενα όπως μαχαίρια, φτυάρια, σφυριά και ρόπαλα και πήγαν στο καταφύγιο για να σκοτώσουν τα ζώα ως αντίποινα.

Ο άτυχος άνδρας πέθανε το πρωί της Παρασκευής ενώ μάζευε λαχανικά στη φάρμα του καταφυγίου. Ένας υπάλληλος τον είχε ακούσει να φωνάζει για βοήθεια και όταν έφτασε εκεί είδε έναν κροκόδειλο να του επιτίθεται, αναφέρει ο Επικεφαλής της Συντήρησης Φυσικών Πόρων στην Ινδονησία.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως αρχικά ο όχλος επιτέθηκε στο γραφείο της φάρμας και μετά κατάσφαξε και όλα τα ερπετά που βρίσκονταν μέσα.

Σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας δε μπόρεσαν να σταματήσουν την αιματηρή επίθεση, όμως θα ασκήσουν ποινικές διώξεις στους εμπλεκόμενους. Η θανάτωση προστατευμένων ειδών αποτελεί έγκλημα στην Ινδονησία και τιμωρείται με πρόστιμο ή φυλάκιση.

Το καταφύγιο λειτουργούσε με ειδική άδεια εκτροφής για τη συντήρηση των κροκοδείλων ή την εκμετάλλευσή τους προς όφελός τους.

Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα