Ο DJ D-Sol νέος CEO της Goldman Sachs

Ο DJ D-Sol νέος CEO της Goldman Sachs
Ο DJ D-Sol νέος CEO της Goldman Sachs DJ DSOl Instagram

Ο 56χρονος βετεράνος τραπεζίτης, που είναι επίσης και δάσκαλος γιόγκα, κυκλοφόρησε πρόσφατα το πρώτο του single ενώ από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα εκτελεί καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου σε μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες επενδύσεων στον κόσμο.

Ένας βετεράνος τραπεζίτης, ο οποίος είναι επίσης και DJ με το όνομα D-Sol, ανακοινώθηκε την Τρίτη ότι είναι ο επόμενος CEO της Goldman Sachs.

Ο 56χρονος Ντέιβιντ Σόλομον θα αναλάβει την 1η Οκτωβρίου τα νέα του καθήκοντα, παίρνοντας τα σκήπτρα από τον νυν επικεφαλής Λόιντ Μπλανκφέιν. Ο τελευταίος διεύθυνε την τράπεζα κατά την διάρκεια και μετά την οικονομική κρίση, η οποία είχε σχεδόν υπαρξιακή σημασία για την Goldman Sachs. Η τράπεζα ανέκαμψε αλλά έχασε μέρος της εμπορικής της δραστηριότητας, η οποία κάποτε θεωρούνταν η βασική της δύναμη.

Η επίσημη ανακοίνωση για τον Σόλομον έβαλε τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν εδώ και μήνες για τον διάδοχο του Μπλανκφέιν. Ο Σόλομον είναι επενδυτικός τραπεζίτης, κάτι που σηματοδοτεί μια μεγάλη αλλαγή στην κατεύθυνση της τράπεζας, στην οποία εδώ και πολύ καιρό κυριαρχούσαν τραπεζίτες του εμπορικού τομέα.

Ο 56χρονος είναι επίσης δάσκαλος γιόγκα και παίζει ηλεκτρονική χορευτική μουσική ως DJ D-Sol. Πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησε το πρώτο του single, ένα remix του Don’t Stop των Fleetwood Mac. Στο βιογραφικό του στο Spotify, στο οποίο έχει σχεδόν 551.000 ακροατές μηνιαίως, αναφέρει: “Το προσωπικό του μάντρα είναι να μην χάσεις ποτέ την επαφή σου με αυτά που σε παθιάζουν”. Τον Μάρτιο έπαιξε στο Μαϊάμι, στο πλαίσιο του Paul Oakenfold Generations World Tour.

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη, ο Σόλομον πήγε στο Hamilton College, ένα φιλελεύθερο κολέγιο τέχνης στην γενέτειρά του και σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Η τραπεζική του σταδιοδρομία ξεκίνησε σε ένα trust και στη συνέχεια πήγε σε μια τράπεζα επενδύσεων, η οποία κήρυξε πτώχευση στον απόηχο ενός σκανδάλου με συναλλαγές το 1990 και σε μια άλλη τράπεζα, η οποία κατέρρευσε το 2008 λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Μετακινήθηκε στην Goldman το 1999 και πέρασε 10 χρόνια ως επικεφαλής του κλάδου τραπεζικών επενδύσεων ενώ από το 2016 είναι γενικός διευθυντής επιχειρήσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα