Στη Μάλτα θα δέσει σήμερα το πλοίο με 230 μετανάστες

Στη Μάλτα θα δέσει σήμερα το πλοίο με 230 μετανάστες
Το πλοίο Lifeline AP

Θετική εξέλιξη αναμένεται να υπάρξει σήμερα στην οδύσεια των 230 μεταναστών, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας

Άδεια να ελλιμενιστεί στη Μάλτα έχει το πλοίο της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Lifeline, το οποίο μεταφέρει περισσότερους από 200 μετανάστες, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ.

“Πιστεύω πως το πλοίο θα φθάσει απόψε στις ακτές μας”, δήλωσε ο Μούσκατ σε συνέντευξη Τύπου, βάζοντας με την απόφασή του αυτή ένα τέλος στην οδύσσεια σχεδόν μιας εβδομάδας των μεταναστών που περισυνελέγησαν από το πλοίο της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με διαρροές, η κυβέρνηση της Βαλέτας αναμένει να δεχθεί και η Γερμανία να φιλοξενήσει μέρος των προσφύγων και μεταναστών που διέσωσε το Lifeline.

Εξάλλου με ανακοίνωσή της, η οργάνωση κατηγορεί τον γερμανό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ ότι είναι “η γερμανική εκδοχή του Σαλβίνι”, διότι “αρνείται την παροχή άμεσης βοήθειας”.

Όπως εξήγησε και εκπρόσωπος της Lifeline στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ο Ζέεχοφερ είναι ο μόνος που αντιτίθεται στο να δεχθεί η Γερμανία ένα ποσοστό των 234 ανθρώπων που βρίσκονται στο πλοίο της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα