news 24/7

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ο Καλένγκ από το Κονγκό

Ιστορίες Ενσωμάτωσης: Ο Καλένγκ - "Έχω κονγκολέζικο αίμα, με ελληνικό μυαλό"

"Αυτό που μου είπε ο Καθηγητής με ξύπνησε. Μου θύμισε πόσο πολύ υπέφερα για να τελειώσω τη σχολή. Δεν ήταν κάτι εύκολο. Κι εγώ είχα χάσει το δρόμο μου. Αναρωτήθηκα γιατί δεν το είχα προσπαθήσει. Και σκεφτόμουν: μαύρος γεωπόνος στην Ελλάδα;"

Δύο άντρες στα σύνορα ΗΠΑ - Καναδά

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η ΕΕ δεν μπορεί να στερεί τροφή, στέγαση ή ρουχισμό στους αιτούντες άσυλο ως τιμωρία

Μετά το περιστατικό του νεαρού Αφγανού που ενεπλάκη σε καυγά στο Βέλγιο και έκτοτε του στερήθηκε η υλική βοήθεια για 15 μέρες, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε σε μια απόφαση - σταθμό για τα κράτη μέλη.

Κέντρα φιλοξενίας και καταγραφής προσφύγων στον Καρά Τεπέ, Λέσβος

"Θυμάμαι": Η Ελλάδα της προσφυγιάς έχει χρέος να κρατήσει τη μνήμη της ζωντανή

"Ο Αμίρ πεινούσε αλλά δεν ξέρω αν η πείνα αυτή ήταν περισσότερο για το φαγητό ή για λίγη αγάπη και σημασία, κάποιον που θα του πει ότι όλα θα πάνε καλά- και θα το εννοεί".

Πρόσφυγας (ΦΩΤΟ Αρχείου)

Θεσσαλονίκη: Στην Οδό Κλεισούρας, τον πολύχρωμο δρόμο των μεταναστών

"Θεσσαλονίκη, κέντρο. Οδός Κλεισούρας, αύριο. Το μέλλον του δρόμου με τα πανέμορφα, διαφορετικά μαγαζάκια προδιαγράφεται μάλλον ανάλογο εκείνου των σύγχρονων κέντρων των μεγαλουπόλεων ανά τον κόσμο".

Πρόσφυγες στο Ocean Viking

Οι "άγγελοι" της θάλασσας

"Η Μεσόγειος είναι μια επικίνδυνη θάλασσα. Στην Κεντρική Μεσόγειο είναι το χειρότερο ταξίδι. Η θάλασσά της είναι ο μόνος τρόπος διαφυγής μέσω της Λιβύης. Ο Αφρικανός στη Λιβύη αντιμετωπίζεται ως μια «κινούμενη μηχανή για χρήματα, ως σκλάβο".

Παιδάκι πρόσφυγας από την Παλαιστίνη

Πού είναι οι ξένοι, μαμά;

"Άσε μαμά, όλη τη μέρα έπαιζα με συμμαθητές, με δασκάλους, παπάδες και μανάδες σαν κι εσένα αλλά έχω μια ερώτηση, πριν κοιμηθώ. Οι ξένοι πότε θα έρθουν;"

Ενσωμάτωση προσφύγων στην εκπαιδευτική διαδικασία

"Ισάντ" - Ένα 10χρονο αγόρι από το Μπαγκλαντές μιλάει για τη ζωή του στην Ελλάδα

"Οι καλύτεροι μου φίλοι είναι ο Εμβέρ που είναι απ’ την Αλβανία και ο Λεβόν που είναι απ’ την Αρμενία. Και οι δύο γεννήθηκαν στην Ελλάδα, όπως και εγώ". Μια ιστορία για τα παιδιά που η πατρίδα τους είναι εκεί που είναι κι η καρδιά τους.

Μετανάστες και πρόσφυγες φτάνουν στο λιμάνι του  Πειραιά

Με το προσφυγικό μετριέται ο λαός μας και οι λαοί της Ευρώπης με το μπόι του ανθρώπινου

Ο νόμος για το προσφυγικό πιστεύω ότι επιταχύνει τον ερχομό της νύχτας. Βλέπω νησίδες "Έλις" και ακατοίκητα νησιά και τούτο γυρίζει την πατρίδα μας σε μαύρα χρόνια.

Χέρια που ζυμώνουν

Μια γαλατόπιτα που ένωσε δύο λαούς

"Πάω να την αγκαλιάσω, μα χώνω τα χέρια μου στο ζυμάρι. Τα χέρια μας συναντιούνται και μπλέκονται. Ζυμώνουν μαζί δυνατά. Κάθε γροθιά και δάκρυ. Εγώ δεν ξέρω γιατί κλαίω".

Φωτό αρχείου: Κελί

Κυψέλη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες - Βρέθηκαν 27 αλλοδαποί "φυλακισμένοι" σε σπίτι

Συνελήφθησαν 29 άτομα ασιατικής καταγωγής, με δύο εξ αυτών να κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Σε οικία στην Κυψέλη εντοπίστηκαν 27 αλλοδαποί που διέμεναν προσωρινά σε "safe house" μέχρι να μεταφερθούν στην Ευρώπη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος

Κουμουτσάκος σε "γραμμή" Ντόρας: Με μπύρες και κοψίδια δεν ασκείται μεταναστευτική πολιτική

"Προσυπογράφω, τονίζω και συμφωνώ με τη θέση της Ντόρας Μπακογιάννη. Αυτή είναι η θέση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Αυτή είναι η θέση μου".

Φωτογραφία αρχείου

Η Αναμονή: Intégrée σημαίνει να είσαι μέσα, μέσα στην κοινωνία!

"Στην Ελλάδα με έφερε ο αδερφός μου, που ζει στην Ερμιόνη. Αποφάσισα να μείνω μαζί του. Τρία χρόνια δούλευα στα χωράφια. Πορτοκάλια, ελιές, τομάτες, ότι υπήρχε. Ήμουν χωρίς χαρτιά γιατί μέχρι το 1998 στην Ελλάδα μπορούσες να είσαι μόνο φοιτητής".

Πρόσφυγας (ΦΩΤΟ Αρχείου)

Βρασνά: Εισαγγελέας για την άρνηση εγκατάστασης προσφύγων σε ξενοδοχεία

Δύο είναι τα αδικήματα που θα εξεταστεί εάν στοιχειοθετούνται: αφενός αυτό της παράνομης βίας κατά συρροή, από κοινού, με ρατσιστικά κίνητρα και αφετέρου αυτό της δημόσιας υποκίνησης μίσους ή βίας.

Ρώμη, Ιταλία

Όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν πράγματι στη Ρώμη

Άνθρωποι από όλον τον αρχαίο κόσμο, πολλοί από αυτούς μετανάστες, συνωστίζονταν στους δρόμους της Ρώμης πριν 2.000 χρόνια . Η συντριπτική πλειονότητα των μεταναστών προερχόταν από την Ανατολή.

Στιγμιότυπο από προηγούμενη επιχείρηση της Αστυνομίας στα Διαβατά

Άγριο επεισόδιο τη νύχτα μεταξύ μεταναστών στη δομή των Διαβατών- Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση

Με μαχαίρια και άλλα αντικείμενα συνεπλάκησαν μεταξύ τους δύο ομάδες Αφγανών τη νύχτα, εντός της δομής φιλοξενίας στα Διαβατα-Τέσσερις τραυματίες-Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών και τυχόν όπλων όπως μαχαιριών, λοστών κλπ.

"Το βάρος στο δέρμα μου" - Η ζωή στις καταλήψεις των προσφύγων

"Το βάρος στο δέρμα μου" - Η ζωή στις καταλήψεις των προσφύγων

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από άτομα και οικογένειες που ζούνε ή έζησαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στις καταλήψεις για πρόσφυγες. Όλες οι φωτογραφίες μοιράζουν ένα κομμάτι της ζωής τους, τους καθημερινούς τους αγώνες.

Φωτό αρχείου: Άφιξη προσφύγων

Πέτσας: Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου θα μετεγκατασταθούν ακόμη 4.000 πρόσφυγες

Όλοι θα στηρίξουν τους ακρίτες των νησιών, οι Έλληνες ξέρουμε από προσφυγιά, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Διαβεβαίωσε ότι οι πρόσφυγες δε θα ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια, αποδίδοντας τις αντιδράσεις σε παρανόηση όπως στη Νάουσα ή σε άγνοια του προσφυγικού προφίλ όσων μετεγκαθίστανται.

Προσφυγικό camp στη Βοζνία Ερζεγοβίνη

Η δράση του Μιρσάντ συγκινεί - Κουρέματα γεμάτα αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες

Ο Μιρσάντ κατάφερε και ένωσε επαγγελματίες κομμωτές και όλοι μαζί αφιερώνουν λίγο από τον χρόνο τους για να κουρέψουν δωρεάν μετανάστες. "Και η πιο μικρή ενέργεια που περιέχει "ψήγματα" καλοσύνης μπορεί να είναι ευεργετική", αναφέρει.

Νάουσα: Πίστεψαν hoax και βγήκαν εναντίον μεταναστών με μπροστάρη "Μακεδονομάχο"

Νάουσα: Πίστεψαν hoax και βγήκαν εναντίον μεταναστών με μπροστάρη "Μακεδονομάχο"

Στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας μερικοί από τους συγκεντρωμένους έκαναν κομβόι διαμαρτυρίας και βρέθηκαν έξω από τα ξενοδοχεία της Νάουσας που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ - Φωτό αρχείου

Χίος: Νεκρό προσφυγόπουλο 2 ετών - Παρασύρθηκε από Mini Bus

Βανάκι ΜΚΟ μετέφερε οικογένειες μεταναστών σε κατοικίες. Κατά την αποβίβαση το κοριτσάκι μίας οικογένειας Ιρακινών διέφυγε της προσοχής τους και κρύφτηκε στην μπροστινή ρόδα του βαν με αποτέλεσμα ο οδηγός να μη το δει και μόλις έβαλε μπροστά το παρέσυρε και το σκότωσε.

Διαμαρτυρία κατοίκων (Φωτογραφία αρχείου)

Διαμαρτυρία κατοίκων στη Χίο για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών

Κάτοικοι έχουν αποκλείσει τον δρόμο και δεν επιτρέπουν στους εργαζομένους στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ να προσεγγίσουν τον χώρο - Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τον υπερπληθυσμό της συγκεκριμένης δομής

Περιπολικό.

Συμπλοκή μεταναστών με αστυνομικούς στη Σάμο

Τρεις αλλοδαποί ηλικίας 21, 24 και 18 ετών συνελήφθησαν στη Σάμο. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια ελέγχου, οι άντρες αρνήθηκαν να συμμορφωθούν σε υποδείξεις αστυνομικών και επιτέθηκαν σε βάρος τους τραυματίζοντάς τους ελαφρά.