Συγκλονίζει το μοντέλο που απήγαγαν στο Μιλάνο: ‘Ήμουν σίγουρη ότι θα με σκοτώσουν’

Συγκλονίζει το μοντέλο που απήγαγαν στο Μιλάνο: ‘Ήμουν σίγουρη ότι θα με σκοτώσουν’

Όσα ανέφερε η 20χρονη για τις αγωνιώδεις στιγμές που έζησε όταν άγνωστοι δράστες τη νάρκωσαν, την "πακέταραν" σε βαλίτσα και την έβγαλαν σε δημοπρασία στο «Dark Web»

Η ιστορία της 20χρονης Chloe Ayling, η οποία φέρεται να απήχθη στο Μιλάνο από μέλη κυκλώματος που προσπάθησαν να την πουλήσουν σε δημοπρασία στο λεγόμενο «σκοτεινό» διαδίκτυο (dark web), με αρχική τιμή εκκίνησης τις 300.000 ευρώ σε Bitcoins προκάλεσε το διεθνές ενδιαφέρον.

Το νεαρό μοντέλο περιέγραψε στις αστυνομικές αρχές τον τρόμο που βίωσε στα χέρια των αδίστακτων απαγωγέων της και πώς έπεσε στα δίχτυα τους.

Ακολουθεί η περιγραφή της Ayling για την απαγωγή της:

« Ποτέ δεν είχα επισκεφτεί την Ιταλία, οπότε περίμενα με ανυπομονησία το ταξίδι μου. Έφτασα μια μέρα νωρίτερα ούτως ώστε να προλάβω να πάω για ψώνια και να είμαι φρέσκια για τη φωτογράφιση. Αγόρασα δύο μπικίνι.

Τη δουλειά μου την είχε κλείσει ένας φωτογράφος εν ονόματι Andre Lazio, τον οποίο είχα συναντήσει άλλη μια φορά στο Παρίσι τον Απρίλιο για μια φωτογράφιση που ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή.

Μου είχε στείλει ένα email μέσω του ατζέντη μου, Phil Green, στο οποίο έγραφε τη διεύθυνση για το στούντιο (στο Μιλάνο). Είχε γράψει ότι η πόρτα θα είναι ανοικτή για να εισέλθω μόνη μου. Μπήκα και άφησα τις αποσκευές μου στο πάτωμα. Περίμενα να ακούσω θόρυβο από τεχνικούς που έστηναν τη φωτογράφιση αλλά επικρατούσε ησυχία. Ήταν λίγο ανατριχιαστικό αλλά είδα μια πόρτα με ένα σημείωμα που έγραφε “στούντιο”.

Προσπάθησα να ουρλιάζω, αλλά ένα δεύτερο χέρι με γάντι κάλυψε το στόμα και τη μύτη μου

Καθώς έπιασα το χερούλι της πόρτας, ένιωσα ένα χέρι από πίσω μου να έρχεται γύρω από τον λαιμό μου. Προσπάθησα να ουρλιάξω, αλλά ένα δεύτερο χέρι με γάντι κάλυψε το στόμα και τη μύτη μου.

Πανικοβλήθηκα που δεν μπορούσα να αναπνεύσω και έφερα τα χέρια μου στο πρόσωπο. Προσπαθούσα να βγάλω τα δάχτυλα από τη μύτη μου και κατάφερα να πάρω μια ανάσα.

‘Ένας δεύτερος άντρας βγήκε μπροστά μου φορώντας μια μαύρη μάσκα του σκι. Μπορούσα να δω μόνο τα μάτια και το στόμα του. Τράβηξε το σακάκι μου και άρπαξε το δεξί μου χέρι. Είχε μια σύριγγα στο δικό του. Ήταν ο χειρότερος εφιάλτης μου. Δεν ήξερα τι ήταν μέσα στη σύριγγα. Ήμουν πανικοβλημένη. Νόμιζα ότι θα με ληστέψουν ή θα με βιάσουν. Ήμουν τρομοκρατημένη.

Ο Lukasz Herba, ένας εκ των απαγωγέων που συνελήφθη

Με έσυραν στο πάτωμα. Δεν αντέδρασα, σκέφτηκα “δεν πρόκειται να βγω από εδώ ζωντανή”. Αισθάνθηκα παγιδευμένη. Μετά όλα έγιναν μαύρα.

Ξύπνησα στο πορτμπαγκάζ ενός κινούμενου αυτοκινήτου και αισθανόμουν αδύναμη. Είχαν κλείσει το στόμα μου με μονωτική ταινία. Μπορούσα να ακούσω το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου. Τα πόδια και τα χέρια μου ήταν δεμένα με χειροπέδες. Συνειδητοποίησα ότι ήμουν μέσα σε έναν σάκο. Αισθάνθηκα κλειστοφοβία και άρχισα να πανικοβάλλομαι. Φορούσα μόνο παπούτσια, κάλτσες και ένα ολόσωμο μαγιό. Έπιασα το πρόσωπό μου και κατάφερα να βγάλω την ταινία από το στόμα μου. Ο σάκος είχε μια τρύπα για να μπορώ να αναπνεύσω. Κατάφερα να βγάλω τα χέρια μου από την τρύπα και άρχισα να χτυπάω το καπάκι του πορτμπαγκάζ φωνάζοντας “οδηγέ, οδηγέ!”.

Είχαν μια κενή βαλίτσα. Ήταν περίπου στο μέγεθός μου. Με εγκατέλειψαν όλες οι ελπίδες μου και αποδέχτηκα ότι θα πεθάνω

Το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου έπαιζε, αλλά μπορούσαν να με ακούσουν. Ένιωσα το όχημα να σταματά. Η πόρτα άνοιξε και, μέσα από την τρύπα είδα δύο άντρες με μάσκες του σκι να στέκονται από πάνω μου.

Τους ρώτησα “τι συμβαίνει;” αλλά δεν απάντησαν. Ήταν τρομερό. Έσφιξαν τις χειροπέδες μου και έκλεισαν πάλι τον σάκο. Το αυτοκίνητο άρχισε πάλι να κινείται. Ήταν τόσο ζεστά εκεί μέσα που έτρεχε ιδρώτας στο πρόσωπό μου.

 

Κατάφερα να ανοίξω ξανά τον σάκο και φώναξα. Σταμάτησαν πάλι και αυτή τη φορά, με τράβηξαν και έδεσαν τα χέρια μου πισθάγκωνα. Καθώς το έκαναν αυτό, παρατήρησα ότι είχαν μια κενή βαλίτσα. Ήταν περίπου στο μέγεθός μου. Εκείνη τη στιγμή με εγκατέλειψαν όλες οι ελπίδες μου και αποδέχτηκα ότι θα πεθάνω. Νόμισα ότι θα με σκοτώσουν και θα με βάλουν στη βαλίτσα. Σκέφτηκα ότι δεν πρόκειται να δω τη μαμά μου ή τον γιο μου, Ashton ποτέ ξανά».

Σε όσους την κατηγορούν ότι η ιστορία της έχει κενά και εικάζουν ότι η ίδια μπορεί να εμπλέκεται στην υπόθεση σε βαθμό που δεν έχει μέχρι στιγμής αποκαλυφθεί, η Ayling απαντά οργισμένη: « Καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος έχει πολλές απορίες (σχετικά με την υπόθεσή μου). Πρέπει να καταλάβουν ότι ό, τι έκανα ήταν για να καταφέρω να επιβιώσω. Ήμουν μπλεγμένη σε μια παρανοϊκή κατάσταση και ήμουν τρομαγμένη. Είναι εξοργιστικό και αποκαρδιωτικό να μην με πιστεύουν. Ξέρω την αλήθεια, η οικογένειά μου γνωρίζει την αλήθεια και όλα θα αποκαλυφθούν στη δίκη».

Το θρίλερ της απαγωγής

Η νεαρή Βρετανίδα είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο στις 11 Ιουλίου, νομίζοντας ότι θα πάρει μέρος σε φωτογράφηση όπως την είχε ενημερώσει το πρακτορείο μοντέλων, στο οποίο εργαζόταν. Κατά την άφιξή της την περίμεναν δύο άντρες, οι οποίοι της επιτέθηκαν, τη νάρκωσαν με κεταμίνη (σ.σ.: ταχύτατο αναισθητικό φάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως σε άλογα), την έχωσαν σε μία βαλίτσα και τη μετέφεραν στο Borgial, ένα απομονωμένο χωριό κοντά στο Τορίνο. 

Η νεαρή γυναίκα ήταν αιχμάλωτη για έξι μέρες ενόσω πραγματοποιούνταν η πλειοδοτική διαδικασία, αλλά όταν συνήλθε πλήρως από τη νάρκωση είπε στον απαγωγέα της ότι ήταν μητέρα ενός παιδιού δύο ετών, κάτι που κατά τα φαινόμενα είναι ενάντια στους κανόνες λειτουργίας της εγκληματικής οργάνωσης, για την οποία εργαζόταν οι δράστες. 

Έτσι οι απαγωγείς της επιχείρησαν να τη μεταφέρουν στο Βρετανικό Προξενείο του Μιλάνου για την απελευθερώσουν. Ο ένας από αυτούς, ο πολωνικής καταγωγής Lukasz Herba, συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αποκαλύφτηκε, ο Herba είχε υποδυθεί τον Andre Lazio, τον φωτογράφο που έκλεισε τη “δουλειά” της Ayling στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής Daily Mail, ο Herba κατά την ανάκρισή του έδωσε στις αρχές τα ονόματα εννέα συνεργών του.

Η Daily Mail δημοσίευσε μία επιστολή που υποτίθεται ότι απευθύνεται στο 20χρονο μοντέλο και έφερε την υπογραφή μιας οργάνωσης με το όνομα « Black Death». Τα μέλη της οργάνωσης τής υπενθυμίζουν ότι αφέθηκε ελεύθερη λόγω «τεράστιας γενναιοδωρίας». Επίσης, την προειδοποιούν να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή έρευνας, να μη μιλήσει εναντίον των απαγωγέων της και της ζητούν να πληρώσει 50.000 δολάρια σε Bitcoins μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης την απειλούν με «εξουδετέρωση».   

Οι έρευνες των ιταλικών και των βρετανικών αρχών θα συνεχιστούν καθώς εκτιμάται ότι πίσω από την υπόθεση αυτή βρίσκεται ένα τεράστιο κύκλωμα trafficking.

(Φωτογραφίες: Instagram,  με πληροφορίες από Daily Mail)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα